bondarel
Full Member

|
 |
« on: February 08, 2012, 05:42:36 PM » |
|
Ma intereseaza sa gasesc un dresor in Campina care sa faca pregatirea pentru prezentare la expozitii strict pentru obtinerea dreptului de monta pentru un mascul de 2 ani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)
|
 |
« Reply #1 on: March 14, 2012, 07:55:53 PM » |
|
Pana la urma ai gasit dresorul care sa iti pregateasca cainele pentru expozitii???
|
|
|
|
|
|
Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
|
|
|
|
bondarel
Full Member

|
 |
« Reply #2 on: March 18, 2012, 09:57:36 PM » |
|
Nu, n-am gasit si trece timpul...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #3 on: March 19, 2012, 12:11:32 AM » |
|
mie mi se pare cam mare cei drept cainele,tre sa fugi cu el si el sa fuga in fata ta in pasul ala frumos nu stiu daca ar putea cineva si eu am vrut sa particip dar nu am participat ca nu a stiut,nu e greu uitate la filmuletul asta http://www.youtube.com/watch?v=mRwBadCmIew cum trebuie sa mearga in fata ta cainele incearca tu fati un ring si vezi daca alearga in fata ta dar eu zic ca nu o sa fuga pt ca nu e obisnuit si e prea matur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #4 on: March 19, 2012, 12:28:54 AM » |
|
In Campina nu stiu daca gasesti, dar in Bucuresti gasesti sigur.Si eu am de prezentat in expozitii doi caini, un mascul si o femela.Sunt bune sfaturile lui Bugieus, dar nu stiu daca tu ca proprietar ai voie sa iti prezinti singur cainele.Asteptam lamuriri de la persoane mai experimentate in domeniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #5 on: March 19, 2012, 12:32:12 AM » |
|
eu cand am vrut sa particip am chemat pe cineva ce stia prezenta cg dar cu a mea nu am facut veci alergare de prezentare,a fugit umpic cand o striga taicamio si il cauta si mergea putin in fata doamnei ce fugea,plus ca tre sa fie si frumos din clasa sa pt excelent1 si sa fuga in ring totul sa fie foarte natural
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #6 on: March 19, 2012, 12:36:53 AM » |
|
Acum daca tot ai experienta de participant in expozitii spune-ne mai multe.Ai participat cu cainele pentru obtinerea dreptului de reproductie la doua expozitii un CAC si un CACIB???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #7 on: March 19, 2012, 12:56:55 AM » |
|
mi-am dorit foarte mult dar cainele meu o singura data a fugit in ring in fata si de atuncea nu am fugit cu ea si l-am fost inscrisa trebuia sa mai dau banii numai si am vb sa fuga cu ea cineva ce avea experienta si cainele nu a fugit si am renuntat,dar cu caini iei de mici au fost obisnuiti(antrenati) sa fuga in fata ei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
I.Necula
Hero Member

1 X R.P.J Adda
|
 |
« Reply #8 on: March 19, 2012, 02:42:22 PM » |
|
Este admisa prezentarea in ring de catre proprietarul cainelui dar nu este indicat .... cel mai bine este s`al prezinte o persoana straina pt caine...altfel risti sa nu traga cum trebuie...
|
|
|
|
|
|
Campioni nu se nasc campioni , se antreneaza pt a deveni campioni !!!
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #9 on: March 19, 2012, 02:54:44 PM » |
|
Multumim mult pentru raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #10 on: March 19, 2012, 04:50:26 PM » |
|
la expzitile la care am vazut eu erau caini care trebuiau stimulati de stapan care fugea in afara riingului in fata cainelui si il tot striga sa il faca sa alerge in fata handlerului si asa am vrut sa fac si eu cand am vrut sa particip dar nu am reusit sa o fac sa alerge si am renuntat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #11 on: March 19, 2012, 04:54:25 PM » |
|
Ce pacat.Trebuia sa o antrenezi inainte sa o duci in expozitii, pentru ca sigur avea potential cainele.Eu am facut un ring in curte si am inceput sa o antrenez.Vad ca trage bine in lesa.Cu multumiri pentru ca ne-ai impartasit din experienta ta, atat cat s-a putut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #12 on: March 19, 2012, 05:26:04 PM » |
|
poi am incercat sa o antrenez dar nu tragea de loc si nu aveam cum sa o stimulez sa fuga in fata,fugea alaturea handlerului.mai de mult cand era mai mica fugea in fata dar atunci nu am putut participa ca nu era inca voie la cei cu par lung si este un exemplar deosebit de frumos pigmentata cu pigment inchis si nu a mai pus pe nimeni sa alerge cu ea si a trecut timpul
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #13 on: March 19, 2012, 05:29:03 PM » |
|
Salutare. Ca sfat, lasa pe cineva care are experienta in pregatirea pentru expo sa se ocupe de catel. Poti sa-l stimulezi si sa traga dupa tine ca un taur, dar daca "ara" si trage cu picioarele din fata, in loc doar sa impinga cu cele din spate, nu ai facut nimic (probabil ca m-am facut inteles). Daca nu vrei sa faci performanta, ci doar sa-ti iei dreptul de monta e ok sa te ocupi tu de catel (avand in vedere ca nu ai experienta), il bagi in 2-3 expo, iei calificativele necesare si ....gata. In principiu, la pregatire, in fata cainelui merge cel de care e cel mai atasat si-l striga (il stimuleaza cumva). La inceput, dupa cativa metrii parcursi, in care cainele "trage" efectiv, ii dai drumul sa se duca la cel din fata, care il va mangaia foarte exuberant (dupa caz, in loc de mangaieri, cainelui i se poate da o recompensa - mancare sau jucarie ). Exercitiul se reia (nu de prea multe ori odata, sa nu plictisesti cainele, sau sa-l obosesti prea tare), si in timp maresti distanta parcursa si ii bagi o comanda ("inainte", de exemplu). Asta e un aspect al exercitiului. Trebuie sa ai grija si la felul in care se prezinta cainele in timpul mersului (sa nu mearga in buiestru, sau la galop, de preferat sa aiba o alura cat mai eleganta) si sa-l corectezi din mers, fara sa smucesti lesa sa-l timorezi. Nu striga la el si nu-l lovi cand e in fata ta (nici macar nu-l trage de lesa inapoi). Bafta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #14 on: March 19, 2012, 05:33:04 PM » |
|
Asa este, daca trece timpul si nu lucrezi cu cainele.Bafta multa, totusi niciodata nu e prea tarziu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|