Forum ciobanesc german
May 18, 2017, 05:08:18 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Dantura  (Read 18402 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #15 on: March 14, 2009, 09:48:41 AM »

standard

DEFECTE
Orice deviere de la punctele sus mentionate trebuie considerata ca defect, al carui depunctare
este în functie de gradul de deviere.

2. Defecte de excludere
...
g) Câini cu defecte la maxilar : prognatism superior de 2mm sau mai mult, prognatism inferior;
muscatura în cleste pe întreg spatiul incisivilor.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
athos7
Newbie
*

« Reply #16 on: March 14, 2009, 10:48:39 AM »

aha.. ok ms de informatii... Angry
nu stiti cumva daca la un cg de 5 luni care are progmatism inferior, se poate face ceva sa i se corecteze dantura ? Huh
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #17 on: March 14, 2009, 10:53:33 AM »

Al tau are prognatism superior.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
athos7
Newbie
*

« Reply #18 on: March 14, 2009, 12:47:59 PM »

oo... prognatism superior rectific, ms Der Gebrauchshund
cert e ca mi-a spus cineva ca se mai poate corecta pana pe la vreo 8-9 luni, insa a zis ca nu depinde de nimeni, ci doar de felul cum se va dezvolta cainele
daca cumva ma poate ajuta cineva cu aceasta problema, il rog mult sa imi raspunda, multumesc anticipat !
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #19 on: March 14, 2009, 01:20:01 PM »

Asa e, dupa ce isi schimba dentitia de lapte complet si se mai dezvolta e posibil ca prognatismul sa se reduca sau chiar sa dispara. Am intalnit cazuri...

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
athos7
Newbie
*

« Reply #20 on: March 14, 2009, 01:23:09 PM »

si nu se poate face ceva pt. a ajuta acest proces, de ex. sa ii dau un anumit tip de materie sa muste sau orice altceva... (intreb si eu ca un neshtiutor: proteza canina nu exista nu Roll Eyes ) ?
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #21 on: March 14, 2009, 01:31:10 PM »

hai ca ajungi in cealalta extrema....  Grin

de proteza n-are nevoie deoarece el se simte excelent si cu prognatism si fara. Este interzisa intervenirea chirurgicala pentru corectarea unui defect deoarece oricum l-ai corecta, tot exista posibiliatea sa il transmita puilor.
Maxilarul/mandibula creste cat ii e scris, degeaba musca din tot felul de materiale, aici nu e problema cu dintii.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
athos7
Newbie
*

« Reply #22 on: March 14, 2009, 01:56:26 PM »

aham... pey inseamna ca tot ce pot face este sa sper ca o sa-si revina de la sine... daca nu, asta e.. caine cu pedigree si temeperament super, linia spatelui iarasi super si dantura il va scoate din dreptul de reproductie Sad
crb
Hero Member

« Reply #23 on: March 14, 2009, 02:11:29 PM »

aham... pey inseamna ca tot ce pot face este sa sper ca o sa-si revina de la sine... daca nu, asta e.. caine cu pedigree si temeperament super, linia spatelui iarasi super si dantura il va scoate din dreptul de reproductie Sad

de asta sportul cu CG e cel mai "ciudat".. Cheesy Cheesy

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
dux
Hero Member

« Reply #24 on: March 14, 2009, 11:50:51 PM »

am o nelamurire: daca la un pui de ciobanesc german cu pedigree care nu are lipsa dinti, ci doar dantura inferioara este plasata cu circa 1cm mai in spate decat cea superioara, va fi posibil vreodata sa i se acorde drept de monta ?  Huh
niciodata.defectul se numeste prognatism.cu o asemenea distanta va avea probleme si la dresaj,atunci cand musca mansonul.
cristimate
Sr. Member

« Reply #25 on: October 02, 2011, 10:44:39 AM »

pana la ce varsta cresc dintii? intreb ca berry nu rontaie/musca/roade inca cu toata gura si am crezut ca are ceva probleme;

si m-am uitat la dintii ei din spate si au putin rosu (singe) in jurul lor... are aproape 8 luni. si se vede ca mai au de crescut

si inca roade tot ce prinde mai ales daca e mai moale...
Olga
Hero Member

« Reply #26 on: December 06, 2011, 10:27:19 AM »

Lui Raff al meu ii lipseste o masea pe partea stanga, si nici gingia nu se vede inflamata, semn ca ar fi gata sa sparga maseaua
Are 8 luni, a primit si calciu,restul dentitiei este buna
Sunt dentisti pt catei,sau tr sa merg la un vet?
Trebuie sa fac totul pt Raff de la inceput, sa nu mai  patesc ceva
Izzy
Sr. Member

« Reply #27 on: November 05, 2013, 09:33:35 AM »

Nu stiu daca am nimerit topicul potrivit, dar am nevoie de parerea cuiva in urmatoarea problema: Izzy face maine 5 luni si este in plin proces de schimbare a dintilor. De ceva vreme am observat ca scrasneste din dinti, molari mai exact, e cumva un semn al vreunei afectiuni/defect?
Si as mai vrea sa stiu daca e bine sa roada oase(de vita, mari),in perioada cat isi schimba dintisorii?
freddy25
Hero Member

« Reply #28 on: November 05, 2013, 11:08:48 AM »

Am auzit mai multe păreri că nu ar fi bine să li se dea oase în perioada când le cresc dinții deoarece vor crește strâmb. Pe de altă parte nici nu-i poți ține fără să le dai ceva de ros fiindcă își vor găsi ei singuri papuci, pantofi sau cine știe ce altceva. Poate  oasele presate să fie mai bune că nu au duritatea oaselor veritabile. Dar din experiența mea acele zgârciuri presate sunt terminate în maxim 10 minute și după aia dau atacul la obiectele din curte sau din casă. Ar fi bine, cred, să-i dai un cap de femur de vită cu multe zgârciuri și când îl vezi că a terminat zgârciurile și vrea să spargă osul, să i-l iei.
Izzy
Sr. Member

« Reply #29 on: November 05, 2013, 11:14:57 AM »

Multumesc freddy25, faptul ca rodea tot ce i iese in cale de la papuci la pietre, lemne si alte lucruri care i dauneaza m a facut sa i dau os, i am comandat la o macelarie un femur intreg de vita, sper s o potolesc asa.
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: