Forum ciobanesc german
November 03, 2012, 06:31:51 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Consiliere alegere CG  (Read 3300 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
viaziagro
Newbie
*

« on: February 20, 2012, 10:38:08 PM »

Buna seara. Ma numesc Vali Stefan si sunt din Braila si va scriu aceste randuri deoarece as dori sa achizitionez un catel  in perioda ce va urma ( aprox. 2 luni). Precizez ca m-am mai ocupat pentru o perioada cu cresterea Ciobanestilor Caucazieni avand o ferma si aceva mai mult timp liber, si am participat cu ei si la cateva expozitii. Peste aprox. 2 luni sper sa ma mut la casa si voi avea nevoie de un caine de paza in primul rand, care trebuie sa indeplineasca cateva conditii dupa parerea mea' asa ca mi-am indreptat atentia catre CG. Precizez ca nu imi voi lua Ciobanesc Caucazian cu toate ca imi plac in continuare foarte mult din cauza ca am fost crescator si sunt de parere ca totusi este un caine de paza exceptional dar nu pentru o curte de 350 mp unde va fi o casa de locuit (dar asta este alta poveste). In concluzie as dori de la noul meu caine sa indeplineasca cateva conditii cum ar fi: -sa fie rezistent la iernile din baragan deci sa nu aiba par scurt dar nici atat de lung ca si caucazianul, sa fie de talie mijlocie-mare , sa fie inteligent, sa fie un bun paznic si un caine care sa fie apropiat de copii.
  Dupa parerea mea CG ar fi cel mai apropiat de cerintele mele, asa ca citesc de cateva zile acest forum si observ ca difera extrem de mult cresterea CG fata de caucazian. In concluzie daca si voi credeti ca CG este apropiat de cerintele mele, tinand cont ca voi ii cunoasteti mult mai bine, as dori cateva sfaturi in ceea ce priveste in primul rand care din cele doua tipuri, show sau lucru s-ar preta mai mult pentru un caine folosit la paza in curte si daca o sa ma pot descurca cu dresajul, care pare destul de dificil poate o sa ajung din cand in cand la cate o expozitie. Precizez ca sunt atras mai mult de linia de lucru dupa cele citite pana acum.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #1 on: February 20, 2012, 10:46:22 PM »

Mai cititi pe ici pe colo si trebuie sa luati singur o hotarare. Aici fiecare o sa va indemne sa cumparati in functie de ceea ce are el in curte, nu de ceea ce aveti dvs. nevoie. Sunt caini de show care fac paza si caini de lucru care nu fac, sunt caini de show care nu se inteleg cu copii si caini de lucru care se inteleg cu acestia. Acum proprtia/probabilitatea sa fie intr-un fel sau altul difera de la linie la linie si dvs. singur trebuie sa stiti ce nevoi aveti.
petshop4you
viaziagro
Newbie
*

« Reply #2 on: February 21, 2012, 12:04:23 AM »

Multumesc de raspuns. Ceea ce imi doresc eu cam stiu, insa referitor la liniile despre care vorbiti la asta nu ma prea pricep. Oricum mai am timp sa ma infoermez pana il voi achizitiona.
steffy
Hero Member

Tod von Bismack

« Reply #3 on: February 21, 2012, 09:47:58 AM »

nu sunt in masura sa dau sfaturi la achizitionarea unui   dar va spun cum am facut eu. m-am interesat aprox 3 luni inainte sa-l iau pe Tod, m-am gandit si razgandit de 1000 de ori. este primul CG pe care-l am, stau si la apartament pe deasupra. mi s-a spus ca incepatorii ar trebui sa ia o femela ca e mai ascultatoare. la inceput vroiam CG de show...eventual si cu par lung. am sfarsit prin a lua un mascul de lucru Grin si nu regret nici o secunda alegerea facuta.il am de 2 luni . la 5 luni Tod este foarte echilibrat, cu un bun instinct de paza, foarte suspicios cu strainii, agresiv chiar, daca este provocat,in schimb accepta copii. prinde foarte repede ceea ce-l invat si  chiar se vede dorinta lui de a invata lucruri noi. singurul sfat pe care pot sa vi-l dau,indiferent de ce linie alegeti sa luati e sa apelati la o canisa,nu la crescatori amatori.asa aveti o siguranta mai mare ca luati un caine echilibrat,fara devieri de comportament si fara boli ereditare.(majoritatea cainilor din canise au teste de displazie facute).ei pun mult accent pe caracterul cainilor pe care-i imperecheaza. tot ce trebuie sa faceti e sa aveti grija sa nu  capete devieri de comportament  pe parcursul vietii.
multa bafta la alegerea noului d-voastra membru al familiei !

In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
viaziagro
Newbie
*

« Reply #4 on: February 21, 2012, 03:33:53 PM »

Am citit post-urile tale despre Tod si imi place foarte mult asa ca in mare m-am hotarat si cam asa ceva imi doresc si eu;: mascul cu o talie cat mai mare si care sa fie din linie de lucru pentru paza reala, culoarea mai putin conteaza. In concluzie acum ca am luat o hotarare o sa urmaresc aceasta linie numai sa vedem unde o sa gasesc un pui disponibil peste 1-2 luni. Am pe lista 2 canise pana in acest moment Bismack si Zimbris. Daca ma mai puteti ajuta si cu alte canise care cresc CG linie de lucru pentru paza reala as fi foarte bucuros. Oricum pe zi ce trece si mai citesc din acest forum, incep sa-mi fac o imagine mai buna asupra CG.
Thara
Hero Member

« Reply #5 on: February 21, 2012, 03:45:22 PM »

Am pe lista 2 canise pana in acest moment Bismack si Zimbris.
Poti ramane linistit la alegerile astea doua. Eventual fa o vizita ambelor canise.  Wink

Daca ma mai puteti ajuta si cu alte canise care cresc CG linie de lucru pentru paza reala as fi foarte bucuros.
......................  LOL LOL LOL

"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness." - Captain Max von Stephanitz
Schwarz
Hero Member

www.ciobanescgermantartlau.ro

« Reply #6 on: February 21, 2012, 05:40:34 PM »

Daca ma mai puteti ajuta si cu alte canise care cresc CG linie de lucru pentru paza reala as fi foarte bucuros. Oricum pe zi ce trece si mai citesc din acest forum, incep sa-mi fac o imagine mai buna asupra CG.

Canisa Aus dem Schessburg si Cristian's Kennel, ambele din Brasov!
steffy
Hero Member

Tod von Bismack

« Reply #7 on: February 21, 2012, 07:40:40 PM »

. In concluzie acum ca am luat o hotarare o sa urmaresc aceasta linie numai sa vedem unde o sa gasesc un pui disponibil peste 1-2 luni.

la canisa von bismack au pui tot timpul anului. chiar recent au anuntat 2 monte dintre care una cu tatal lui Tod ,Greif aus der Konigshohle dar cu o alta catea. Tod seamana cu tatal lui la dimensiuni. daca va intereseaza, luati legatura cu user-ul Santos

In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
RaluMaya
Hero Member

« Reply #8 on: February 21, 2012, 11:53:02 PM »

Stress si Darvaal din jud Cluj
viaziagro
Newbie
*

« Reply #9 on: February 22, 2012, 12:23:16 AM »

Multumesc. Acum am ce studia Roll Eyes. O a iau legatura cu proprietarii.
mariuspaun
Sr. Member

« Reply #10 on: June 17, 2012, 05:27:07 PM »

Caine de lucru, femela. Zimbris sau Bismack, e alegerea ta. Citeste despre cele doua canise, intereseaza-te, vezi ce iti place mai mult, ce face fiecare, cati caini are, de ce si ce fel de caini, intreaba, afla, hotaraste-te!

mygermanshepherddog.blogspot.com
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof