Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 01:19:53 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Oua de Trichocephal  (Read 1706 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
WolfMass
Newbie
*

« on: March 21, 2012, 12:48:00 PM »

Buna ziua,

Am o problema cu un   mascul de aproximativ 2 ani, l-am cumparat in toamna pe sistemul "vazut plaut " si din pacate nu stiu mai nimic de trecutul lui, e putin cam "salbatic" (agresiv cu strainii) si veterinarul nu a riscat sa-l vaccineze cand l-am cumparat (au incercat 2).
Are diaree de aproximativ 3 luni, e trecut pe dieta cu gaturi de pui, orez si morcov, si mananca cam un Kg seara si unul dimineata, (la inceput i-am dat si ceai de menta in loc de apa + plus pastilute pentru diaree) i-am facut o deparazitare in toamna (i-am dat de 2 ori o niste pastilute galbene luate de fa farmacia veterinara, numele imi scapa), luna trcuta i-am dat Stomorgil 5 zile (3 pastilute/zi), enteroguard 3 zile, (10 pastilute/zi) si probiotic (de la farmacia umana 10 zile (1/zi) fara rezultat pana acum.
Saptamana asta i-am facut examen coproparazitologic si a iesit ca prezinta oua de Trichocephal, ce tratament sa-i dau pentru asa ceva Huh?
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: March 21, 2012, 01:13:29 PM »

Ce pastile erau, ce greutate are cainele si cate pastile a primit? Chiar daca i-ai administrat corect antiparazitantul, exista posibilitatea sa se reinfesteze atunci cand isi linge labele. Poate ar fi bine sa stropesti si curtea cu vreo solutie. O alta posibilitate e sa-ti dai cainele cu antiparazitantul Advocate care il apara de o reinfestare cu viermi rotunzi, inclusiv tricocefal. 
petshop4you
WolfMass
Newbie
*

« Reply #2 on: March 21, 2012, 01:27:37 PM »

Multumesc pentru raspuns

nu mai stiu cum se chemau dar cand ajung acasa o sa ma uit si revin cu informatii, 2.5 pastile/zi ca era cam slabut atunci si la 14 zile i-am dat iar aceeasi doza.
L-am cantarit duminica si avea 32 kg  (65 cm la greaban)
am uitat sa precizez ca inaintea lui am avut un copoi ardelenesc cu aceeasi problema si  am incercat diete si pastile aproape un an  si pana la urma a murit.
presupun ca avea ceeasi boala pentru ca la 2 saptamani am luat  .
interesant e ca mai am un brac german in aceeasi curte si e sanatos tun dar asta a fost vaccinatsi poate din cauza asta.
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: March 21, 2012, 01:53:38 PM »

Pastilele sunt de obicei pentru 10 kg. Deci daca ai un caine de 32 kg trebuie sa-i dai 3 pastile si jumatate.I s-a facut examenul coproparazitologic  si esti sigur ca e vorba de tricocefaloza? Vaccinarile sunt pentru prevenirea unor boli virotice, nu sunt contra parazitilor.Poate nu e vorba de viermi ci de o infectie microbiana sau bacteriana. Cred ca ar trebui sa-i faci niste analize a fecalelor si anume o antibiograma. Eu am avut o catea cu o problema asemanatoare si i s-au descoperit E-Coli in fecale. Asta dupa nenumarate tratamente cu antibiotice la care bacteria respectiva avea rezistenta. I s-a facu tratamentul cu antibioticul care ii trebuia si nu a mai avut diaree niciodata.
WolfMass
Newbie
*

« Reply #4 on: March 21, 2012, 02:12:04 PM »

Pastilele pentru deparazitare se chemau "PARATEL", ia-am dat doar doar 2 si 1/2 pentru ca atunci era mult  mai slab, acum dupa "tratament" s-a mai ingrasat.
pe buletinul de analiza asa scrie "Prezinta oua de Trichocephal"
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: March 21, 2012, 03:05:47 PM »

Tabletele antiparazitante se dau asa: daca are intre 5 si 10 kg ii dai una, daca are intre 10 si 20kg ii dai 2, daca are intre 20 si 30 ii dai 3 tb daca are 30-40kg ii dai 4. Deci i-ai dat mai putin decat trebuia. In afara de asta, Pratelul nu e dintre cele mai eficiente. De-a lungul timpului am auzit mai multe cazuri in care stapanii se plangeau de ineficienta acestora. Cel mai bun mi s-a parut Drontalul dar e cam scump. Ar mai fi Dehinol la un pret ceva mai mic decat Drontal. 
WolfMass
Newbie
*

« Reply #6 on: March 21, 2012, 03:39:23 PM »

multumesc pentru informatii
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: March 21, 2012, 05:02:43 PM »

Citeste aici, poate te ajuta sa-ti dai seama de unde se contamineaza..o fi solul vinovat...
http://www.sanatatea.com/art/component/content/article/37-intestinale/1128-trichocefaloza.html?directory=1

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
freddy25
Hero Member

« Reply #8 on: March 21, 2012, 05:36:36 PM »

Presupunand ca solul este infestat, cu ce se poate stropi pentru a distruge ouale? In articolul mai sus mentionat nu scrie nimic despre asta.
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: March 26, 2012, 11:35:06 PM »

Intre timp am aflat ca ar fi bun clorul dar gazonul va fi distrus daca e stropit cu clor. Deci merge stropit sau sters cu Domo doar pe ciment, gresie sau pavele.
WolfMass
Newbie
*

« Reply #10 on: March 27, 2012, 05:38:41 PM »

Multumesc de sfat,  am stropit cu romparacsect (2 ml / 1l apa) dar voi mai face o spalare si cu clor,  si in pus, urmeaza sa-i fac si padoc. M-ar tenta sa incerc cu invermectina injectabila daca  nu da rezultate cu pastile, are cineva iformatii despre asa ceva Huh
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof