Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 04:11:32 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pui CG  (Read 1310 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wlady20
Newbie
*

« on: March 26, 2012, 02:40:23 PM »

Salut am 17 ani si vreau sa cumpar un pui de CG.Tata a mai avut 2 inainte si stie "cu ce se mananca".
Vreau doar sa stiu daca se merita sa il tin intr-un tarc ,construit de mine la o curte de alaturi, pe timpul noptii(cand creste prea mare pt apartament) si cat timp sunt la liceu ( 4-5 ore).
Curtea este in drum spre liceu si dimineata trec sa`l hranesc , sa ma joc putin cu el , sa fac curat etc.
In restul zilei ma voi dedica 100 % lui.Am amici cu care sa iesim pt socializarea puiului ( un beagle 1 an , rott de 6 luni , cg de 8 luni etc)
Nu e problema cu socializarea.As dori un CG de culoare roscat cu negru , daca stie cineva cum se numeste in detaliu acest tip de CG.
Multumesc Anticipat.!
P.S- SCUZATI GRESELILE ! Sunt in graba.
fl
Sr. Member

Lima von Vifor

« Reply #1 on: March 26, 2012, 03:07:03 PM »

Salut.
Parerea mea este ca daca ai posibilitatea sa tii animalul afara, tine-l  afara. Nu cauta sa-l freci cateva ore in casa, cateva afara sau ziua in casa, noaptea afara sau invers deoarece corpul lui nu se poate adapta la temperaturile de afara (ma refer aici mai ales la iarna, cand diferenta de temperatura intre "in casa" si "afara" e destul de mare). Atat sa fii atent sa nu ti-l fure cat e mic, in rest nu e nicio problema daca-l tii afara, atata timp cat ii faci o cusca unde sa se adaposteasca de intemperii si un padoc.
In timpul liber nu te dedica 100% catelului, oricat ti-ar fi de drag. Mai ai si scoala.
Denumirea este de ciobanesc german.
Bafta!

wlady20
Newbie
*

« Reply #2 on: March 26, 2012, 03:10:23 PM »

Sa il tin de la 8 saptamani afara? Si da stiu ca se numeste ciobanesc german dar am vazut ca sunt mai multe tipuri si de accea am intrebat.
Oricum un buget de 350 pe luna cat e pui este de ajuns? pentru mancare , vitamine , calciu in special ?
Si schema vaccinurilor bineinteles + deparazitari!
fl
Sr. Member

Lima von Vifor

« Reply #3 on: March 26, 2012, 03:20:35 PM »

Hai sa zicem ca-l tii afara dupa ce termini schema de vaccinare.
Te mira?  El unde s-a nascut, in apartament?
wlady20
Newbie
*

« Reply #4 on: March 26, 2012, 03:23:01 PM »

Am inteles.Multumesc.Inca ceva , un vet i-a indicat unui amic cum ca nu are voie sa scoata cainele afara pana nu termina schema de vaccinare.
Ce parere ai despre acest lucru?
fl
Sr. Member

Lima von Vifor

« Reply #5 on: March 26, 2012, 03:34:55 PM »

Cred ca este OK sa tina cont de sfatul medicului, altfel exista un risc. Poti sa ai noroc sa nu "dai intr-un virus" si sa fie ok, dar poti sa ai ghinion si sa ia vreo boala si atunci....sa te tii cu drumuri la veterinar, tratamente si peste toate astea mai pune si stresul incertitudinii "mai scapa, sau nu" si daca scapa poate sa ramana cu sechele....samd. Mai bine sa previi.
wlady20
Newbie
*

« Reply #6 on: March 26, 2012, 03:40:56 PM »

Merci FL , o sa tin cont.Astept si alte pareri!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum

pavora 

turenhof