Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 01:10:29 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Heartworm sau Dirofilaria immitis  (Read 1187 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Szlahi
Newbie
*

« on: April 02, 2012, 08:09:08 AM »

Buna tuturor!
Vet-ul meu mi-a recomandat sa anunt cat mai multa lume/ iubitori de animale in legatura cu aceasta afectiune; relativ noua, dar deja incepe sa se extinda si la noi
Cu detalii si sfaturi competente, ma gandesc ca va poate ajuta Ariana.
Aici sunt doua link-uri care ajuta:  Site-ul lui Cesar Milan:  http://www1.cesarsway.com/Heartgard/Heartworm-Treatment-Prevention2
                                              Wikipedia :  http://en.wikipedia.org/wiki/Dirofilaria_immitis

Eu ii administrez 1/luna 1 comprimat Milbemax; incepand cu Martie.

Respecte!
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: April 02, 2012, 01:46:53 PM »

Ma ia pe sira cand ma gandesc la asa ceva. Eu ii dau cu picaturi Stronghold care apara de dirofilaria, purici si viermi intestinali dar nu si de capusi. Contra capusilor le pun zgarda Scalibor. E groaznic cate boli  care pina de curand erau intalnite doar in zonele tropicale, poate si mediteraneene au inceput sa para  la noi. Acum 30 de ani cand am avut eu primul caine vaccinul care se facea era antirabicul ( poate si DP)si traiau cateii peste 15 ani fara sa se imbolnaveasca. Ba, am cunostinte care au avut caini care au trait 18 ani-un caniche si 22 si 24 de ani niste maidaneze de talie mai mica asemanatoare cu Corgi.
petshop4you
bondarel
Full Member

« Reply #2 on: April 18, 2012, 06:07:43 PM »

Cum vi se pare combinatia Advocate (purici, viermi, viermi cardiaci, raie, paduchi) si zgarda Scalibor (capuse, purici si muste de nisip - vectori ai leismaniozei)?
marius.n
Sr. Member

« Reply #3 on: April 18, 2012, 11:09:29 PM »

pfuuuuu....credeam ca suntem expusi doar noi oameni la boli noi ! dar saracii nostri patrupezi sufera mai mult ca noi!

Eu NU sunt membru CNCG!
raduro
Jr. Member
**

" si vis pacem para bellum ! "

« Reply #4 on: May 24, 2012, 01:55:53 AM »

Impotriva Dirofilariozei (heartworm) , conform medicului veterinar se poate administra MILBEMAX (pastile) produs de compania ceha Novartis. Cel putin pentru CG-ul meu asa ceva mi-a prescris in lunile de vara cand tantarii (dirofilaria este transmis prin ciupitura de tantar) ataca din greu.
raduro
Jr. Member
**

" si vis pacem para bellum ! "

« Reply #5 on: May 24, 2012, 02:08:41 AM »

Din tot raul asta cu Dirofilarioza, partea buna este ca la analiza de sange a cainelui, larvele de dirofilaria se vad instantaneu la microscop in sangele pus pe lamela. Asa ca se poate afla relativ repede daca blanosul nostru este "curat" sau infestat. Din capul locului ,..precizez ca nu sunt medic veterinar, dar am asistat in diverse imprejurari la aceasta procedura. Ca si la oameni, consider ca odata pe an, bine ar fi sa  facem niste analize de sange si cainilor nostri.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof