|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #30 on: August 02, 2012, 06:51:55 PM » |
|
Eu am inteles ca se depune pe articulatii si de aici , alte complicatii. Asa spunea cineva de la farm.vet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #31 on: August 02, 2012, 08:26:43 PM » |
|
Eu am dat calciu Elei (mama Maiei) asa cum a zis veterinarul si cand i-am facut analizele avea o calcemieeeeeeee, pana la cer! Parerea mea e ca ei recomanda de-a valma, hai da-i si lui asta o cutie! Dar daca nu-l asculti si vezi mai tarziu efectele (sau defectele) nu regreti? Ca doar de-aia mergi la ei ca stiu mai bine. Sau nu... 
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #33 on: August 02, 2012, 09:21:36 PM » |
|
eu votez ca multi din veti nu stiu intotdeauna! Mai dau si ei cu presupusu'! Putini sunt cei care se abtin atunci cand nu stiu! hai sa va spun o poveste off topic. Chiar daca va distrug iar imaginea "occidentului". Ajung la doctorul meu de familie cu niste migrene ingrozitoare. Imi da el 2 pastile. Dupa ce iau una, ma uit pe ambala. Era expirata! Ma duc inapoi la el si-mi da reteta. Il atentionez ca scrie in prospect de 3 ori cu litere ingrosate ca ar trebui sa-mi verifice tensiunea si inima inainte. Ma intreaba inocent: chiar asa? Pai hai sa vedem! Aveam o tensiune ametitoare, probabil cauza migrenelor. Nici inima nu s-a aratat mai breaza la EKG. Deci intra el pe google si cauta medicatia corespunzatoare: propanolol. Da, ati citit bine! A dat search pe google! Si pustiul meu putea sa faca asta! Doar ca nu putem prescrie reteta! Stiti voi ce bine sunt platiti medicii aici? Iar un medic roman sau de alta nationalitate nu-i recunoscut nici macar ca asistent medical!!! parerea mea, nu cu pretentii de doctor sau veterinar este ca intotdeauna ce-i prea mult strica. Eu nu i-am dat nici o pastila de calciu lui WeiSS. Acum un an, cand mi s-a parut mie ca avea dificultati la mers dupa ce statea lungit mai mult, i-am dat Glucosamin pentru refacerea si inatarirea articulatiilor. Dar asta am facut eu, nu ca eu am facut cel mai bine si recomand tuturor acelasi lucru. Ma gandesc: daca nu ar avea nevoie de calciu, de ce i-as da? Si mai stiu sigur ca la oameni prea mult calciu se depune pe oase si atunci provoaca probleme.
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #34 on: August 02, 2012, 09:32:25 PM » |
|
Eu i-am dat de frica , daca mi-a zis ca daca nu-i dau calciu o sa i se strambe picioarele sau ca o sa-i fie afectate articulatiile mai tarziu.....ce era sa fac ...i-am dat. Si tot nu sunt sigura 100% c-am facut bine. Ba ca nu i-am dat de care trebuie ......... Nu mai inteleg nimic. Intotdeauna parerile sunt impartite iar noi ramanem cu nedumerirea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #35 on: August 02, 2012, 09:49:36 PM » |
|
exact, maryan! Noi ramanem cu nedumerirea!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
|
steffy
Hero Member

Tod von Bismack
|
 |
« Reply #36 on: August 03, 2012, 03:33:54 PM » |
|
calciu nu se da decat in perioada schimbarii dintilor, asta binenteles, in cazul in care cainele primeste hrana super-premium si nu are vreo carenta dovedita de analize la sange sau sa nu aiba rahitism. dr i-a recomandat lui tod doar 10 zile calciu,la varsta de 4 luni cand isi schhimba dintii
pt articulatii se da supliment ce contine cartilaj de rechin in caz ca animalul este activ.
nu am studii medicale veterinare(doar umane) dar asta mi s-a spus de vet si mi se pare logic
|
|
|
|
|
|
In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #37 on: August 04, 2012, 07:48:20 AM » |
|
calciu nu se da decat in perioada schimbarii dintilor, asta binenteles, in cazul in care cainele primeste hrana super-premium si nu are vreo carenta dovedita de analize la sange sau sa nu aiba rahitism. dr i-a recomandat lui tod doar 10 zile calciu,la varsta de 4 luni cand isi schhimba dintii
pt articulatii se da supliment ce contine cartilaj de rechin in caz ca animalul este activ.
........................
Corect! Atunci cand cainele mananca mancare superpremium, nu sunt necesare suplimente, cu atat mai putin cele de calciu. La noi veterinarii au inceput sa recomande calciu ca si cand ar recomanda apa potabila, cu gandul ca "mai bine le recomand si pleaca linistiti acasa, dacat sa nu le dau si sa spuna ca nu ma pricep"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #38 on: August 04, 2012, 11:50:13 AM » |
|
La noi veterinarii au inceput sa recomande calciu ca si cand ar recomanda apa potabila, cu gandul ca "mai bine le recomand si pleaca linistiti acasa, dacat sa nu le dau si sa spuna ca nu ma pricep"...
Si daca nu-i dau eu merge la altul care-i recomanda si-l pierd de musteriu 
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #39 on: August 04, 2012, 07:03:36 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
giorgica enzo
Newbie
|
 |
« Reply #40 on: August 07, 2012, 10:06:44 PM » |
|
sa sti ca, chiar daca nu se vede ca ar avea o problema asta nu inseamna ca nu ar putea avea ,mie mi-a zis si veterinarul si toti crescatorii de CG ca trebuie bagati in ei calciu cu vitamine multe acum cand e mic. eu zic ca ar trebuii intrebat veterinarul daca sa ii dai sau nu si o sa vezi ca o sa zica da ! Bafta!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Madalina Fligler
Newbie
|
 |
« Reply #41 on: August 20, 2012, 05:32:54 PM » |
|
Cel mai corect este sa se faca o dozare de calciu, fosfor si magneziu din sange, sa se citesca valorile obtinute si raportul intre ele si abia apoi sa se ia o decizie in privinta administrarii suplimentelor cu minerale si vitamine. Personal recomand o vizita pe luna la medicul veterinar pe luna pana la varsta de 1-2 ani in functie de talia animalului, abia dupa o consultatie si o atenta interogare a stapanului asupra meniului decid daca ii recomand sau nu suplimente pe baza de minerale/vitamine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|