Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 02:42:00 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: tarc amenajat  (Read 2235 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
1wolf
Newbie
*

wolf

« on: May 07, 2012, 09:02:34 PM »

salut.azi am finalizat un tarc de 15m2 in si o cusca mare de 2m2,totul fiind dezinfectat special pt catelusul meu Wolf in varsta de 5 saptamani.problema e ca nu prea ii convine izolarea !cam ce perioada ii trebuie sa se acomodeze si care sunt pasii pt al ajuta?
mishu65
Hero Member

« Reply #1 on: May 07, 2012, 09:32:21 PM »

Nu uitati ca are 5 saptamani. A stat cu mamica si fratiorii lui si este "rupt" de tot ce-i era familiar. Acum vreti sa stea singurel in tarcul lui? Mai aveti rabdare, acum va vrea pe voi, cand se va simti in siguranta o sa faca si vizite in tarc. E asa mititel...

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
petshop4you
radu10101992
Sr. Member

« Reply #2 on: May 07, 2012, 10:24:34 PM »

E prea mic  Sad   Shocked  Din cate stiu el trebuie sa stea minim 7 saptamani alaturi de mama
bugieus
Hero Member

« Reply #3 on: May 07, 2012, 10:34:56 PM »

la varsta aia in tarc?  are schema de vacinuri terminata? eu nu tare las lasa in tarc la varsta asta,sa  nu se inbolnaveasca si dupa cate stiu eu l-ati luat cam repede de la mamica daca ati spus ca are numai 5 saptamani l-ati luat cam mic si ati cam riscat,crescatori de ciobanesc german numai de la 8 saptamani vand catei
Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)

« Reply #4 on: May 07, 2012, 11:55:18 PM »

Optim puiutul poate fi luat la varsta de 8 saptamani.Aceasta este varsta la care puiul poate fi achizitionat si separat de cuib. Odata dus in noua sa casa, puiul incepe sa treaca prin experiente noi ce il vor ajuta in adaptarea la noua familie.Socializarea la mediu poate fi inceputa numai dupa imunizarea cainelui, respectiv in momentul care i-ati terminat schema de vaccinare.
Prima iesire a cainelui este deosebit de importanta si trebuie pregatita cu atentie. Este important sa iesiti cu cainele in lesa si sa aveti la dumneavoastra o jucarie, poate o minge, si chiar un pic de mancare (hrana uscata sau cubulete din carne de vita fiarta). Puiul trebuie lasat sa exploreze avand insa grija ca experientele prin care trece sa fie de natura pozitiva. Pentru primele zile, plimbarile trebuie sa fie scurte, iar atentia puiului puternic motivata catre dumneavostra. Vor fi trecatori care, la vederea unui pui, vor vrea sa-l mangaie si poate chiar sa se joace cu el. Acest gen de contact este pozitiv, deoarece pregateste puiul pentru diversitatea persoanelor care vor aparea in viata lui. Nu uitati insa ca mangaierea prelungita si joaca formeaza adanci legaturi de prietenie si, uneori, chiar dependenta. Persoane straine de familie pot sa mangaie pentru scurt timp puiul, insa niciodata nu lasati pe altcineva sa se joace cu puiul mai mult decat o faceti dumneavoastra.Abia pe la 4-5 luni, cand a mai crescut, puteti sa ii faceti un tarc si sa incercati usor usor sa se obisnuiasca cu acesta, sa isi dea seama ca acolo este locul lui, casa lui unde va locui.Bafta multa.

Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
freddy25
Hero Member

« Reply #5 on: May 08, 2012, 01:49:46 AM »

Cainele e un animal de grup. Nu e ca pisica, un animal solitar. A-l lasa singur in tarc la o varsta asa de frageda nu ii face bine la dezvoltarea lui psihica ulterioara. Acum se creeaza legaturile cu stapanul si daca ramane prea mult singur, se salbaticeste asa incat s-ar putea sa nu va mai puteti intelege cu el cand va deveni matur.Cum ar fi sa iei un copil de un an de langa mama lui si sa-l inchizi singur intr-o camera?
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #6 on: May 08, 2012, 01:22:14 PM »

in padoc, treptat, putin cate putin. Alfel va paste o anxietate de separare mirifica. La noi rode tot cat eram la serviciu, era o "minunatie": sapat, ros.

cuget, deci exist!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof