Iti spun eu. Royal Canin, Eukanuba, Acana, Purina...
Esti sigur de asta. Ai verificat personal. Cunosti propietari de canise?
Poate unii folosesc asa ceva dar sunt convins ca nu toti. Unii poate nu-si permit asa ceva pentru ca este prea scump pe altii poate nu-i intereseaza fiind doar o afacere din care isi mai trag niste bani.
Eu unul am fost si va pot povesti cateva experiente.
Prima canisa vizitata a fost acum 10 ani cand un prieten si-a luat un labrador. Era un jeg acolo si un miros care te lua de pe strada ca iti trebuia 5 minute sa-ti revii. Mirosul persista oricum in haine si in par dupa mai multe ore. Omul avea si canisa de cg cea mai renumita din acea vreme din tara.
A doua experienta cu canisa a fost cand mi-am cumparat o catelusa de ciobanesc german de lucru. Acelasi miros ingrozitor care te face sa vomiti.
Nu are rost sa zic numele lor. Nu stiu ce-i drept ce mancare folosesc sau ce mancare foloseau dar sunt sigur ca nu era de calitate.
Urmatoarele experiente cu canise au fost mult mai placute ce-i drept. Cautam un mascul pentru cateaua mea si am ajuns la Snagov unde am vazut prima oara o canisa de ciobanesc german. In primul rand nu exista mirosul acela. Fiecare caine avea boxa lui, boxele erau mari, spatioase si curate. In Urziceni am fost iarasi la o canisa si mi-a placut foarte mult ce-am vazut. Cu oamenii acestia am ramas de latfel si prieten. prin ei am cunoscut alti propietari de canise, am fost la concursuri, am vizitat alte canise si am vazut lucruri placute sau la fel de urate ca la primele doua.
Oricum nu-mi place ideea unei canise cu multi caini. E doar o crescatorie, doar mania omului care vrea sa colectioneze. Cainele are si el un suflet, vrea un stapan sa-si ofere toata dragostea si atasamentul pentru stapan si primeste doar un padoc (doar foarte rar corespund standardelor). Nu ai timp fizic sa te ocupi de ei in fiecare zi. Si chiar daca ar avea cele mai bune conditii- mancare super premium, medic veterina, vitamine, si spatiu generos- mi se par niste caini tristi.