Cena von Flavsteiger Hof, a fatat in noaptea de 10/11.06.2012, dupa un travaliu lung si dureros, un puisor mascul mort

si apoi prin cezariana o femeluta frumoasa si sanatoasa desi am avut emotii si cu ea...a avut nevoie de ceva manevre de resuscitare, mai ales ca mama ei era inconstienta in acel moment, dar acum e bine si speram sa evolueze ok si in zilele urmatoare.
Problema, in opinia medicului vet, a fost ca fiind doar doi pui, acestia s-au dezvoltat prea mult, ceea ce e drept...masculul mort era imens, am vazut catei la 2 saptamani mai mici decat el...avea 24-25 cm din crestetul capului si pana la crupa. Femeluta vie nu e chiar atat de mare , insa oricum e si ea mult peste media normala. Cena si-a revenit complet din anestezie abia astazi pe la ora 12.00 iar pe seara a iesit din cotet si a mancat neasteptat de bine iar puiutul a inceput sa-si gaseasca singur mamelele si sa suga desi de dimineata a avut nevoie de ajutor.
Desi am vorbit cu medicul si acesta ne-a raspuns la tona de intrebari pe care i-am adresat-o, as vrea sa aflu si parerile celor care au trecut prin operatii de cezariana cu femelele lor...despre eventuale complicatii aparute ulterior, daca e ok sa o mai montam la urmatorul ciclu sau sa mai asteptam, daca mai poate fi operata din nou la monta viitoare , daca ar fi bine sa o lasam sa nasca natural sau sa o programam din timp la cezariana...etc.