Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 03:39:33 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cateva intrebari  (Read 1457 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cioby
Newbie
*

« on: July 16, 2012, 09:57:25 PM »

As dori sa imi achitionez un ciobanesc german (aka caine de lup) pentru paza personala, am cateva intrebari:

1. Avem mai multi membri de familie ... eu, prietena mea si parintii ...toti iubitori de animale, mai ales prietena... risc sa se ataseze cainele de unul dintre membrii familiiei si sa nu vada pe mine ca si "stapanul lui"? Dat fiind faptul ca "cainele are un singur stapan"? As vrea sa ma plimb cu cainele pe distante mari gen: Oradea-Bucursti,  Oradea-Iasi,etc... si nu as vrea sa ma paraseasca si sa incerce sa vina singur acasa...

2. Daca avem apartment, casa si mai multe proprietati cainele va fi derutat? adica sa nu mai stie care este teritoriul lui? sau va latra pe oricine intra in perimentrul care crede ca ii apartine de drept?

3. poate pati ceva de la muscaturi de albine?  ...

4. bunicii au avut un caine de lup, (care le-a fost otravit de cineva). Nu stiu daca era de rasa sau nu, era mai mult galben pe spate decat negru, dar era ENORM de mare, ajungea cu gura pana la clanta de la usa! , capul era cam de 2-3 ori mai mare decat a celorlalti caini de lupi pe care ii vad scosi seara la plimbare, iar picioarele foarte foarte groase. Se numeste "sub-rasa de talie mare" sau era vreo "corcitura"?
Imi placea de el pentru ca ma respecta, si in lipsa mea se ducea sa vada ce este pe "la albine" dar si pt. ca era puternic, ii era usor sa te impinga sau se nu te lase sa intri undeva,etc. Atata tot ca era putin cam "nebun" mhria una doua cand nu ii faceai pe plac ceea ce ma cam speria....Cainii pe care i-am vazut prin pietele de animale sunt cam mici !

5. daca cainele va musca pe cineva, va trebui sa il predau sau sa fie impuscat? nu stiu din ce cauza in sat la bunici ori de cate ori un caine musca pe cineva... la cateva zile acel caine era impuscat...

si as mai avea intrebari...

alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #1 on: July 16, 2012, 11:49:17 PM »

Iti pot raspunde la prima ta intrebare, cainele se va atasa poate de toata familia, dar numai pe unul il va recunoaste ca stapan. Cel putin asa este cu cainele meu. Si ca sa raspund la a 2-a intrebare, cainele va sti dupa miros care-i sunt proprietatile. Nu o sa o zbugheasca nicaieri fara tine, daca tu vei fi cel care te impui ca si stapan.

I'm on guard!
petshop4you
cioby
Newbie
*

« Reply #2 on: July 17, 2012, 01:44:37 AM »

Bun, si daca ii percepe pe parinti sau pe preitena ca si stapan, deoarece vor avea mai mult timp pentru el, pentru mine s-ar baga daca cineva ar sari la mine la bataie?

6. Am mai vazut pe youtube, ca f. multi caini nu isi apara stapanii daca nu sunt "dresati sa faca acest lucru?!" , ceea ce se afla in opozitie totala cu ce scrie aici pe website...

puteti vedea aici un exemplu:

http://www.youtube.com/watch?v=z4ZIGHkGF-M
http://www.youtube.com/watch?v=uRaCv4Njcnk
http://www.youtube.com/watch?v=4upJPlOurWg

Ca sa nu mai zic de :  .... http://www.youtube.com/watch?v=V_TINv4TKhk  

7. cainii care sunt dresati se reped intotdeauna sa apuce de mana? pentru ca dresorul acolo se "bandajeaza" , nu pot fi invatati sa prinda de orice, chiar de picior,etc?
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #3 on: July 17, 2012, 02:08:42 AM »

Depinde si de caine...nu sunt intrebari la care poti primi raspunsuri certe. Cainele meu a fost dresat sa nu fie agresiv! dar daca intinzi mana catre oricine din familie sfarsesti cu mana intre coltii lui. Este instinctiv.
Iti recomand sa citesti cat mai mult despre psihologie canina. Sunt tone de materiale pe net.

I'm on guard!
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #4 on: August 03, 2012, 09:30:53 AM »

nu iti lua caine pana nu intelegi ce implica aceasta decizie!

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
Ghost_Dog
Full Member

Mai bine pleci de jos , si ajungi sus ...

« Reply #5 on: August 03, 2012, 12:55:35 PM »

nu iti lua caine pana nu intelegi ce implica aceasta decizie!

Punct Smiley).

saqq7
Newbie
*

« Reply #6 on: August 06, 2012, 04:57:35 PM »

Am o intrebare , cati ani ai?Vrei sa iti iei caine doar sa te dai mare cu el cand mergi pe strada , cand te bati si chestii de genu? Iti iei caine sa ai un prieten adevarat , sa te iubeasca , sa il iubesti.Daca faci acest lucru sa fie posibil  , jucandu-te cu el , plimbari doar cu tine , el se va atasa enorm de tine , si atunci , instinctiv te va apara .Daca vrei caine rau , il tii inchis in tarc , legat cu 5 lanturi , sa nu vada nicio fiinta la viata lui , si atunci cand iesi cu el pe strada , nici macar tu nu o sa il poti stapani.Bineinteles trebuie sa nu ai suflet cu adevarat sa faci chestia asta.In plus daca nu ai timp de el , cu greu te va recunoaste ca stapan.Daca tot vrei sa muste oamenii sau stiu eu , golanii care sar la tine , sti ce intampla daca ciobanescul tau german il va musca nu ?.Daca acesta va fi primul tau caine , te sfatuiesc sa nu faci greseala aceasta.Sper ca am fost de folos , si daca am gresit undeva , te rog sa ma corectezi.

EDIT :
Daca ai curte mare , poti sa iti iei ciobanesc german , sa te joci cu el in curte , sa il duci la plimbare ( daca vrei sa il inveti cu treburile afara din curte ) , daca nu , il poti tine in curte *ATENTIE * Sa aiba destul loc pt fuga , joaca.Daca indeplinesti aceste conditii  , linistit poti avea CG, cainele isi va proteja teriotoriul fi sigur de asta.Tine minte , nu il bate , si stau alaturi de el cat mai mult timp posibil.Daca il cumperi si dupa 2 luni te plictisesti de el ......ce o sa faci?Necesita responsabilitate si timp.Tu sa fii singurul care il plimba , care ii da de mancare , care se joaca cu el.Deja de la 5luni iti pot garanta ce te va apara cum poate.! HAVE A NICE DAY !
Twinky
Full Member

« Reply #7 on: August 11, 2012, 10:20:51 PM »

Intai trebuie sa iubesti ciobanestii germanii si sa te atraga ca si rasa de caini. Daca il iei doar sa fie de paza si atat, nu e de ajuns. Considera-l prima data cel mai bun prieten al tau, si abia apoi considera-l ca un aparator.

Citeste mai multe pe forum, eu am invatat multe de aici, sunt oameni cu ani de experienta in .

Bafta !
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof