giorgica enzo
Newbie
|
 |
« on: August 07, 2012, 10:10:14 PM » |
|
salut am un  de 3 luni si pana acum 3 zile i-am dat numai royal canin si acuma m.am trezit cu o punga de 10 kile de friskyes care ia cumparat mama  vroiam sa stiu daca sunt bune sau daca sa revin la royal canin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #1 on: August 07, 2012, 10:18:58 PM » |
|
In nici un caz nu sunt bune !!! Mancarea de la supermarket nu e buna pt. caini .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
giorgica enzo
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: August 07, 2012, 10:23:04 PM » |
|
Bun deci le schimb si cu punga aia de 10 kg de friskyes le dau la maidanezi .merci frumos
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #3 on: August 07, 2012, 10:47:03 PM » |
|
cum se face ca maidanezii mananca orice si nu au nimic...iar ai nostri...cocolositii... 
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
radu10101992
|
 |
« Reply #4 on: August 07, 2012, 11:40:08 PM » |
|
Eu am 2 cg 1 mananca royal si arata bine iar celalat mananca frieskies si arata foarte bine (blana, musculatura,oase). Acum depinde de la caine la caine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #5 on: August 08, 2012, 12:44:08 AM » |
|
cum se face ca maidanezii mananca orice si nu au nimic...iar ai nostri...cocolositii...  Maidanezii sunt rezultatul unui lung ciclu de selectie naturala. Dintr-un cuib al unei femele supravietuiesc doar cei rezistenti. Daca femela nu are lapte suficient, cei mai slabi mor, nu vine nimeni sa le dea cu biberonul. Daca sunt invadati de purici, cei mai slabi din punct de vedere genetic se anemiaza rapid si mor. Exemplele pot continua. Si asa de "n" generatii au supravietuit doar exemplarele robuste. Mai era o explicatie pe care am vazut-o intr-un documentar si cred cau dreptate care zicea ca o mare varietate de gene face ca animalul sa aiba o imunitate ridicata. Ceea ce nu e cazul la cainii de rasa care provin din cativa caini. Asta e, vrei caine de rasa, trebuie sa-l cocolosesti. Eu am exemplul in fata ochilori, pe corcitura de CG care nu a fost bolnava niciodata in 12 ani. Abia acum a inceput sa aiba niste probleme specifice varstei dar in rest... nimic. A fost la vet doar pentru vaccinari si o data cand s-a taiat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #6 on: August 08, 2012, 12:49:13 AM » |
|
asa este freddy25! am spus-o mai mult cu ciuda decat ca pe o nedumerire!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #7 on: August 08, 2012, 06:21:30 AM » |
|
Eu am 2 cg 1 mananca royal si arata bine iar celalat mananca frieskies si arata foarte bine (blana, musculatura,oase). Acum depinde de la caine la caine.
Eu stiu ca hrana de la supermarket este de o calitate indoielnica. Aceasta e facuta din reziduuri de cereale si tot felul de porcarii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #8 on: August 08, 2012, 06:27:13 AM » |
|
cum se face ca maidanezii mananca orice si nu au nimic...iar ai nostri...cocolositii...  Maidanezii vecinului meu , mananca numai paine goala si din cand in cand cate o gaina scapata prin gradini . Nu le cantareste nimeni mancarea , dar vad ca digestia nu le e .....afectata . Constat asta , tot cu ciuda .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te0
Sr. Member

Ziggy
|
 |
« Reply #9 on: August 10, 2012, 04:04:44 AM » |
|
pai e simplu: CG  - se reproduce cel care este mai aproape de standard maidanezul- se reproduce cel care mananca cele mai multe porcarii si supravietuieste si de aici selectie naturala....
|
|
|
|
|
|
,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
|
|
|
brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo
|
 |
« Reply #10 on: September 03, 2012, 09:44:03 AM » |
|
RC
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #12 on: September 04, 2012, 07:29:50 AM » |
|
Raff e un caine special, Olga! si cand ii auzi numele prima data te gandesti ca o fi vre-un fioros, dupa cum ii suna numele!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #13 on: September 04, 2012, 10:24:16 AM » |
|
Raff e un caine special, Olga! si cand ii auzi numele prima data te gandesti ca o fi vre-un fioros, dupa cum ii suna numele! cand l-am luat ,il chema Yuri,frumos nume, dar ni s-a parut ca este un nume prea dulce,nepotrivit(dupa parerea noastra pt un fioros CG), si l-am schimabat in Raff,care sa se autoimpuna...dar la dulceata noastra de CG i se potriveste acum Bebita...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|