l am luat pe Bruno de curand.cel de la care l am luat a spus ca are decat primul vaccin facut..are aproape 5 luni cainele.este grav ca nu a avut vaccinurile necesare pana akm?banuiesc ca din cauza asta cainele nu s a mai dezvoltat.ce trebuie facut?
Sa "recapitulam" putin : lipsa vaccinurilor NU are cum sa fie cauza unei proaste dezvoltari a cainelui. Decat in cazul in care, in urma lipsei vaccinurilor, catelul se imbolnaveste si ramane in urma cu dezvoltarea - dar nu e cazul aici din ce-am inteles - deci esti norocos ca nu a facut Parvo sau altele. Oricine poate spune orice, trebuia sa iti dea carnetul de sanatate, altfel sunt vorbe in vant care nu pot fi verificate. Catelul din poze nu pare a fi slab, insa pe mine cu greu ma duce cu gandul la CG - mai degraba la un metis de copoi si CG, mai ales dupa ce am vazut si poza cu "fratele". Trebuie sa intelegi ca toti cainii, chiar si metisii, sunt "setati" genetic in functie de parintii pe care ii au. Astfel ca, un caine dintr-o rasa "veritabila", chiar daca va primi mancare mai proasta sau nu va avea toate vaccinurile facute, tot va arata a ceea ce ar trebui sa arate. Faptul ca i-ai vazut parintii nu iti ofera absolut nici o garantie, mai ales daca l-ai luat recent la aproape 5 luni, pe catea nu se mai vad "urme" cum ca ar alapta. In cazul in care iei catelul pe la doua luni, atunci mai poti avea o garantie asupra femelei, dar nu ai nici o garantie ca femela a fost intr-adevar montata cu cainele pe care il indica proprietarul. Decat in cazul in care catelul seamana foarte bine cu parintii si se poate observa de mic. Cum de asemenea, in lipsa actelor de origine (pedigree-ul), nu ai nici o garantie ca in urma cu una sau doua generatii nu s-a "strecurat" si alt caine. In cazul cainilor cu acte, garantiile sunt Certificatul de Origine iar mai incolo, daca proprietarul doreste, testul ADN.
fratele lui are 13 kg si arata fb..chiar 20 de kg ar fi trebuie sa aibe la varsta asta?

Ca sa-ti faci o idee, am un pui acum, are 3 luni si doua saptamani si vreo 15 KG fara sa fie gras, din contra, il tin putin mai slab pentru binele articulatiilor sale. Un CG mascul pe la 5 luni ar trebui sa aiba un 22-24 kg.
Sfatul meu este sa ii oferi cat mai multa afectiune, mancare de calitate, sa te ocupi de el in timpul liber cat de mult poti, sa-l duci la medic cand e nevoie iar el te va rasplati inmiit, indiferent de cum arata sau va arata, indiferent ca e de rasa sau nu si indiferent de ceea ce vor zice altii. Pe scurt, sa-l cresti asa cum merita orice caine, indiferent ca e cu acte sau nu.