Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)
|
 |
« Reply #16 on: September 01, 2012, 01:37:46 PM » |
|
Am inteles, deci asta este o concluzie trasa de tine.Uite ce spune o persoana foarte cunoscuta, pe baza cercetarilor facute: "Alimentatia cainelui este de o importanta deosebita, deoarece influenteaza si regleaza viteza de crestere a acestuia, atat in inaltime, cat si in greutate.Cantitatea de hrana nu trebuie sa fie nici prea multa, nici prea putina, doar atat cat este nevoie.La ora actuala se considera ca la baza multor boli ale scheletului, sta un prea mare aport de energie.Aceasta problema apare evident atunci cand animalul este hranit " ad libitum", adica atunci cand animalul mananca atat de mult, cat doreste.Supradozarea alimentatiei, duce totodata si la modificari hormonale in organism influentand dezvoltarea unor parti componente ale scheletului".Deci principala cauza in cresterea accelerata a unui caine este alimentatia si suplimentele nutritive(vitamine,minerale,calciu), dar si genetica care ne joaca feste cateodata.Revenind la problema pusa in acest topic, eu cred ca hranita corespunzator, femela in cauza nu va mai creste foarte mult.Vezi cazul meu cand la aceeasi varsta avea 60 cm inaltime la greaban, iar in prezent, la 15 luni are 60,5 cm.Cu acest post nu caut sa conving pe nimeni, ci fiecare trage o concluzie si face cum ii dicteaza constiinta.
|