Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 05:20:16 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Probleme femela cu inaltimea la greaban - 61 cm la 9 luni  (Read 3273 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
radu10101992
Sr. Member

« Reply #15 on: September 01, 2012, 10:43:25 AM »

Eu nu as baga mana in foc ca de vina este numai genetica, dar cum am scris mai sus si genetica ne joaca feste cateodata.Poate ne spui si noua Radu, cum ai ajuns la concluzia asta ca genetica este principala problema si care sunt celelalte probleme secundare?Huh?Cu multumiri.
Am avut 4 ciobanesti germani pana acum iar 2 dintre ei rex si max aveau parinti impecabili, mari frumosi( caini de 63 la greaban si 50 kg) precizez ca nu erau grasi. Iar ei nu stiu cum se face ca nu au depasit 28 kg si o statura de 50 in greaban ( cu royal canin la zi + suplimente la greu + exercitiu) max chiar nu a ridicat o ureche . Nu putem zice a nu au avut cele mai bune conditii.Singura concluzie trasa este ca de vina a fost si este genetica slaba mostenita de la un bunic... etc.
Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)

« Reply #16 on: September 01, 2012, 01:37:46 PM »

Am inteles, deci asta este o concluzie trasa de tine.Uite ce spune o persoana foarte cunoscuta, pe baza cercetarilor facute: "Alimentatia cainelui este de o importanta deosebita, deoarece influenteaza si regleaza viteza de crestere a acestuia, atat in inaltime, cat si in greutate.Cantitatea de hrana nu trebuie sa fie nici prea multa, nici prea putina, doar atat cat este nevoie.La ora actuala se considera ca la baza multor boli ale scheletului, sta un prea mare aport de energie.Aceasta problema apare evident atunci cand animalul este hranit " ad libitum", adica atunci cand animalul mananca atat de mult, cat doreste.Supradozarea alimentatiei, duce totodata si la modificari hormonale in organism influentand dezvoltarea unor parti componente ale scheletului".Deci principala cauza in cresterea accelerata a unui caine este alimentatia si suplimentele nutritive(vitamine,minerale,calciu), dar si genetica care ne joaca feste cateodata.Revenind la problema pusa in acest topic, eu cred ca hranita corespunzator, femela in cauza nu va mai creste foarte mult.Vezi cazul meu cand la aceeasi varsta avea 60 cm inaltime la greaban, iar in prezent, la 15 luni are 60,5 cm.Cu acest post nu caut sa conving pe nimeni, ci fiecare trage o concluzie si face cum ii dicteaza constiinta.

Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
petshop4you
fl
Sr. Member

« Reply #17 on: September 01, 2012, 11:33:31 PM »

Doua  lucruri sunt certe: mancare in prostie nu a primit si nici nu a fost fortata cu vitamine.
Ok, o sa vedem cum decurg lucrurile in continuare si o sa va tin la curent cu inaltimea.
Multumesc celor care si-au dat cu parerea, sau isi vor da.

Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)

« Reply #18 on: September 01, 2012, 11:45:21 PM »

Nu este vorba de mancare in prostie, ci de orice surplus de hrana pe care il primeste.Si mie mi-a fost teama de acelasi lucru, sa nu creasca peste 61cm si sa fie iesita din standard.De la 9 luni pana in prezent(15 luni) a mai crescut doar 0,5 cm, acum avand 60,5cm.Bafta multa.

Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
fl
Sr. Member

« Reply #19 on: September 01, 2012, 11:58:21 PM »

Mersi Grogo.
Cand am scris "in prostie", chiar la surplus ma refeream. De fapt cred ca ar fi fost mai corect sa va spun ca este chiar lingava la mancare, nu este vreo "apucata" sau cine stie ce mancacioasa, indiferent ce primeste.
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof