|
fl
|
 |
« on: August 30, 2012, 04:24:27 PM » |
|
Salutare. Catelusa mea de 9 luni, in speta Bryna, are "aproape" 61 cm la greaban (masurata de arbitru). Ce pot sa fac sa-i mai incetinesc cresterea, ca sa nu devina o problema inaltimea?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)
|
 |
« Reply #1 on: August 30, 2012, 05:56:39 PM » |
|
Daca ii dai mancare uscata superpremium opreste-te.Ii poti da mancare facuta in casa si anume: orez fiert cu morcov ras si carne de pui sau vaca.Si eu am avut aceeasi problema, la 9 luni avea 60cm, iar acum la 15 luni are 60,5 masurata la examenul de selectie.In cazul in care i-ai dat pana acum mancare facuta in casa, poti sta linistit, nu cred sa mai creasca, sau daca e sa mai creasca, va mai creste fff putin.Bafta Florin.
|
|
|
|
|
|
Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
|
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #2 on: August 30, 2012, 10:26:34 PM » |
|
Mersi. Nu pot decat sa spun ca-mi doresc sa nu mai creasca, si sper sa nu mai creasca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #3 on: August 30, 2012, 10:40:46 PM » |
|
Sigur nu va mai creste daca vei avea grija de ea.Deci fara papa super premium si fara vitamine, pentru ca ii forteaza cresterea, acestea sunt vorbele veterinarului meu.Succes.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #4 on: August 31, 2012, 10:40:50 AM » |
|
Eu nu i-am dat super premium pana la 1.2 ani si tot s-a facut cat un magar .... Cand l-a vazut dresorul a zis ,, mama catai namila ''!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fl
|
 |
« Reply #5 on: August 31, 2012, 11:13:52 AM » |
|
Pe de alta parte si genetica are partea ei de vina. Nici Bryna nu a mancat chiar superpremium. Poate fi o prostie, habar nu am, dar daca-i dau mai mult calciu (nu cu sacu', evident), ii incetineste cresterea?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #6 on: August 31, 2012, 12:28:37 PM » |
|
Ce inseamna Marian ca masculul tau s-a facut cat un magar??? spune-ne si noua cat are inaltimea la greaban???Noi vorbeam aici de standardul maxim in inaltime, adica sa nu depaseasca 61 cm femela in cauza. Asa reiese din cuvintele lui Florin.Si daca cainele tau a crescut foarte mult, in foarte multe cazuri tot proprietarul este de vina, pentru ca din dragoste pentru animalul sau, ii da de mancare depasind ratia zilnica.Este adevarat ca si genetica ne joaca uneori feste.De asemenea orice supliment alimentar la un moment dat administrat cainelui, ii face mai mult rau decat bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #7 on: August 31, 2012, 01:04:53 PM » |
|
Imi cer scuze pt. limbaj..... Inaltimea la greaban este de 71-72cm. masurat de mine nu de arbitru , asa nu stiu daca am masurat corect . Standardul la masculi este de 60-65 cm. nu  Cred ca am depasit putin ratia zilnica , dar pt. ca plangea si rodea bolul .Era vesnic flamand , nu se satura niciodata ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #8 on: August 31, 2012, 01:20:57 PM » |
|
Nu trebuie sa iti ceri scuze, nu ai de ce.Aici toti discutam si ne ajutam intre noi, atat cat putem.Asa este, la masculi standardul de inaltime la greaban este 60-65cm, cainii care depasesc limitele de talie cu mai mult de 1 cm este considerat defect eliminatoriu la examenul de selectie.De asemenea pentru a putea participa in expozitii si concursuri cu un caine, trebuie sa respectam standardul impus de FCI.Asta nu inseamna ca infometam cainele, doar ca nu trebuie sa depasim ratia zilnica.O zi buna tuturor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #9 on: August 31, 2012, 01:25:01 PM » |
|
Multumesc . Inseamna ca daca participam la expo suntem eliminati din start ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #10 on: August 31, 2012, 01:51:11 PM » |
|
La CAC-uri si CACIB-uri nu cred sa fie probleme, doar daca diferenta de talie este vizibila, pentru ca nu sta nimeni sa iti masoare cainele.Spre exemplu la o expozitie CAC din acest an, unde am participat si eu, arbitrul i-a comunicat proprietarului unui mascul, ca este foarte inalt cainele sau si este "iesit din standard".In schimb la examenul de selectie, cainele fie femela, fie mascul, este masurat si nu numai, adica arbitru se uita la urechi, dantura, pigmentatie, organe de reproducere, etc etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #11 on: August 31, 2012, 01:58:28 PM » |
|
Este vizibila .....am vazut si alti Cg. si pareau micuti pe langa el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #12 on: August 31, 2012, 04:30:26 PM » |
|
Oricum poti incerca la un CAC, ca sa vezi cum stau lucrurile.Si ca sa intram pe fagasul normal al topicului, sa-i uram bafta lui Florin cu Bryna femeluta sa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
radu10101992
|
 |
« Reply #13 on: August 31, 2012, 05:17:42 PM » |
|
Pe de alta parte si genetica are partea ei de vina. Nici Bryna nu a mancat chiar superpremium. Poate fi o prostie, habar nu am, dar daca-i dau mai mult calciu (nu cu sacu', evident), ii incetineste cresterea?
Genetica este principala problema nu mancarea sau supimentele
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grogo
Sr. Member

|
 |
« Reply #14 on: August 31, 2012, 07:51:10 PM » |
|
Eu nu as baga mana in foc ca de vina este numai genetica, dar cum am scris mai sus si genetica ne joaca feste cateodata.Poate ne spui si noua Radu, cum ai ajuns la concluzia asta ca genetica este principala problema si care sunt celelalte probleme secundare?  ?Cu multumiri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|