|
AlinaBgd
|
 |
« on: September 01, 2012, 12:15:34 AM » |
|
Buna seara! Nu am mai intrat de ceva vreme pe aici...Am si eu o problema cu Daisy care imi da batai de cap. De cand am luat`o ,de la varsta de 2 luni,era mofturoasa la mancare. Stiam ca o sa trag cu ea...Era hranita cu Royal canin pentru pui de cel de la care am luat`o,asa ca am tinut`o si eu tot pe acest fel de boabe.Abea manca cateva din castron,mai mult aruncam.Apoi am trecut`o pe Purina pro plan parca cu pui,tot asa manca putin,fara pofta.I-am luat si cu miel,parca a mancat binisor cateva portii,apoi a luat`o de la capat...Ultima oara i-am luat Bewi dog,doar pentru o luna.Ca tot aceeasi problema era,nu manca. Mentionez ca am incercat toate variantele.I-am lasat castronul 15 minute,apoi il luat si il dadeam la urmatoarea masa. Doar ciugulea cateva bobite. Am incercat sa-i amestec boabele,cu carne,conserve si i`o stiu ce mai puneam pe ele,smantana,branza de vaci..lingea ce ii placea si atat. De 2 luni am trecut`o pe mancare gatita. Ma chinui cu ea si asa. Am inceput sa-i fac mancarea ca sa`mi placa si mie,cu putin sos,putina sare...sa aibe gust,nici asa numai mananca. Inainte cand ii dadeam boabe, uneori ii dadeam si hrana gatita si lingea tot din castron.Acum nu mai vrea. Am incercat tot felul de mancaruri,ciorba cu gaturi si legume,cu spati,i-am facut si ciorba de perisoare...orez cu legume si carne de pui,orez cu pipote si inimioare.Am facut intr`o zi o reteta dupa internet pentru catei.Paste cu branza de vaci si iaurt.Nu s-a atins deloc de ea,am aruncat tot la gunoi.Daca i-as da numai carne ar termina intr-o secunda tot.I-am fiert si oase de vita foarte bine aratau,mari si cu carne si zgarciuri,cand i l-am dat sa uitat la el si a plecat,dupa vre`o ora sa gandit sa manance si ea din el.Inainte se repezea ca haplea la oase de vita... Sunt disperata sincer. Uneori imi vine sa plang,nu stiu ce sa mai fac.Maine trebuie sa-i iau de mancare,as vrea sa o trec iar pe boabe,caci m-am saturat sa gatesc si sa nu manance.Dar nu stiu ce boabe sa-i iau,mi-e ca nu o sa-i placa. Imi cer scuze ca am scris atat. Poate ma ajuta cineva cu cateva sfaturi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AlinaBgd
|
 |
« Reply #1 on: September 01, 2012, 12:21:18 AM » |
|
Acum are 1 an si aproape 4 luni. Are doar 29 de kg.Nici macar 30...Asta cand am cantarit`o ultima oara acum vre`o 2 luni. Dar si acum are la fel sigur...Se vede ca e slaba,are burta lipita de spate. Are vaccinurile facute,deparazitari ...Cea externa lunar,cea interna la 3 luni,nu a eliminat niciodata viermisori. Este vioaie,chiar foarte...Nu vad semne ca ar avea vre`o problema. Se vede clar ca este o mofturoasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #2 on: September 01, 2012, 09:52:53 AM » |
|
Daca as fi in situatia asta eu, cred ca as tine-o doar pe hrana uscata. As incerca sa-i pun deasupra ceva care-i place ei, gen ton, branza de vaci, bucatele mici de carne. Sau cumpara o sticluta cu ulei de somon, o ajuta si in perioada de naparlire si e foarte, foarte bine apreciata de catei. Ale mele pur si simplu ling castronul. Stiu ca e neplacut sa incerci fel si fel de solutii doar ca sa manance dar sa stii ca n-am vazut caine mort de foame cu castronul plin in fata. Probabil stie ca o sa faci alte incercari si de aici refuzul ei.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #3 on: September 01, 2012, 10:53:58 AM » |
|
Si daca are giardia? Nu ar strica sa-i faci un coproparazitologic desi giardia uneori nu apare la analize. Exista un supliment alimentar care se da in caz de inapetenta dar e cam costisitor pentru un caine de talie mare. Mai bine investigati daca are sau nu giardia si apoi ii puteti da si suplimente pentru apetit. Uita-te la gingii si daca sunt mai deschise la culoare inseamna ca are anemie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AlinaBgd
|
 |
« Reply #4 on: September 01, 2012, 09:30:20 PM » |
|
Am fost azi la pet shop si am decis cu vanzatorul ce sa iau.Am ales 2 tipuri de boabe cate 1 kg din fiecare. Bewi dog, caci am mai hranit`o cu ele si mi sa parut ca fata de celelalte le manca mai binisor(nu foarte bine).Si al doilea fel i-am luat Royal canin,dar sincer daca mai stiu exact de care...mi-a dat unele care le-ar mesteca mai usor,caci i-am zis ca ii este lene sa le roada daca sunt mai tari. Acum am facut proba la ele sa vedem care le prefera...I-am pus prima oara bewi dog,a mancat un sfert din castron,apoi gata a plecat de langa el.Am golit castronul si am pus royal canin ,le-a lins...a mancat tot. Acum nu stiu daca de foame sau ca ii plac...azi nu a mancat nimic. Sa vedem zilele urmatoare... Sincer nu vroiam sa ma arunc la royal canin caci sunt destul de scumpe,am o perioada mai grea acum si mi-e putin dificil sa-i cumpar acest fel de boabe. Dar nici bewi dog nu`i plac din cate se vede...O sa cumpar ce mananca,chiar de este royal canin,asta e. La pet shop-ul la care merg au putine feluri de mancare. Daca stiti vreun magazin unde au mai multe feluri,poate gasesc ceva putin mai ieftin ca royal si sa-i placa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #5 on: September 01, 2012, 10:26:26 PM » |
|
Si cainele meu este extrem de mofturos si intr-adevar royal canin maxi junior a fost o hrana pe care a acceptat-o o perioada destul de lunga. Eu am observat ca nu ii plac bobitele germane adica bewidog, bosch, belcando, lupovet. Ii plac cele canadiene adica acana, i-a placut pentru vreo cateva luni artemis si alte cateva luni i-a placut proplan atletic. Trebuia sa-i schimb mancarea periodic dar acum de vreun an ii amestec putina carne fiarta printre boabele de acana si vad ca nu mai imi face figuri. Concomitent i-am redus portia, banuiesc ca ii dadeam mai mult decat putea el sa digere dar faceam asta fiindca era foarte slab. Culmea e ca de cand ii dau portii mai mici s-a ingrasat, poate e si varsta fiindca a implinit 3 ani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twinky
|
 |
« Reply #6 on: September 01, 2012, 10:29:57 PM » |
|
Eu iti recomand Equilibrio. Catelului meu ii merge foarte bine din ele. Cred ca daca ii dau 1 kilogram il mananca pe tot, pana explodeaza. In Targoviste, de unde sunt eu, este 11,5 lei/kg. Cred ca este convenabil pentru o hrana super-premium. Se gasesc decat la pungi de 2 kg si saci de 25 de kg. Cumpara-i o punga de 2 kg, 23 de lei, nu este o paguba mare daca nu mananca. Sper ca te-am ajutat, asteptam raspunsuri despre fetita ta mofturoasa ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AlinaBgd
|
 |
« Reply #7 on: September 02, 2012, 11:30:28 AM » |
|
Cu carnita printre boabe nu vreau sa o mai invat. De aceea nici nu prea le mai mananca,a fost prea rasfatata pana acum cu delicatese in special carne. De cand am adus-o am facut greseala sa ii dau intre mese diverse bunatati. A prins gustul si asa am inceput sa ma chinui cu ea. Nu stiu ce sa mai zic,i-am dat dimineata un castron de royal canin si a mancat doar jumate din ele. Deci tot nu am rezolvat nimic. As vrea sa o vad si eu mancand odata ca haplea .  O sa mai incerc si alte feluri de boabe,poate si Equilibrio. Multumesc pentru sfaturi. Daca mai aveti alte idei si pareri nu ezitati sa mi le spuneti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #8 on: September 02, 2012, 12:29:36 PM » |
|
poate ii dai o portie prea mare cum faceam si eu cu al meu. Eu acum ii dau o cana de 250 ml cu bobite Acana de 2 ori pe zi. Cainele tau fiind mai mare ar trebui sa-i dai maxim 3 cani pe zi impartit in doua deci 1,5 cani o data. Incearca si asa. Ai putea sa-i dai probiotice timp de o luna. Mai e un supliment numit Viyo pentru cainii in convalescenta si care anemiati fiind nu au pofta de mancare. Ti-am zis sa-i controlezi gingiile sa vezi daca sunt sau nu palide.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shock
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: September 02, 2012, 01:27:59 PM » |
|
29kg pentru o femela este foarte bine, e chiar peste media standardului rasei (22-32kg pentru femele) si oricum e mai bine sa o porti supla decat grasa, mai ales pentru un caine de talie mare. E posibil sa ii dai o cantitate prea mare de mancare uscata si de aceea sa lase in castron o parte, 300-350 grame pe zi dintr-o hrana premium/superpremium este suficient pentru un caine cu nivel de activitate moderat/scazut. Ai urmarit instructiunile de hranire de pe ambalajul hranei?
Daca nu consuma cantitatea minima recomandata pe ambalaj si daca ai eliminat motivele medicale (asa cum s-a spus mai sus, poate fi un parazit intestinal care nu este eliminat cu Drontal/Cestal) atunci mai ai o alternativa la boabe si mancare gatita, dieta bazata pe carne cruda. E putin mai dificil sa gasesti carne de calitate buna in Bucuresti, dar cu putin efort gasesti o sursa. Dieta raw contine 80% carne, 10% oase si 10% organe si la inceput cantitatea ce trebuie oferita zilnic este de 2-3% din greutatea cainelui. Mai dificil de sustinut aceasta dieta daca obisnuiti sa calatoriti mult (motiv pentru care eu nu i-am trecut pe ai mei pe dieta raw, mi-e greu sa iau carnea cruda cu noi in deplasari, si nu vreau sa risc sa cumpar din surse neverificate).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AlinaBgd
|
 |
« Reply #10 on: September 02, 2012, 09:42:05 PM » |
|
Am masurat cam cat ii dau... 2 cani de boabe vin intr-un castron. tocmai mi se parea cam putin sincer,castronelul am impresia ca e cam mic,chiar vroiam sa-i cumpar altul mai mare. Am sa merg luna asta cu ea la doctor,sper sa ajung,asa voi vorbi cu medicul ce suplimente sa-i dam. M-am uitat si la gingii,nu sunt deloc palide. Deci eu ii dadeam cam multe boabe sa inteleg... Eu credeam ca este slaba la 29 kg,majoritatea care o vad zic ca e cam slaba... Este intradevar mai dificil de pus in practica dieta bazata pe carne cruda...din mai multe motive. Astea 2 luni in care am tinut`o pe mancare gatita mi-a dat batai de cap...nu aveam timp mereu sa-i fac si apelam mereu la altcineva,mama sau soacra...mai era si problema ca tinea doar 2 zile,trebuia si incalzita,ca rece nu manca...Este mai lejer cu boabe,acum problema este sa gasesc care-i plac si sunt mai accesibile ca pret. Trebuie sa gasesc un pet shop in bucuresti unde au mai multe feluri de bobite,sa am de unde alege,sa-i iau cateva din fiecare sa vad care le prefera. Azi am fost cu ea la plimbare,toata ziua de la 4 la 9 seara am facut miscare,m-am gandit ca venind acasa va manca cu pofta. De unde...a mancat in 2 reprize si nu a golit castronul,a mai lasat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lavi
|
 |
« Reply #11 on: September 05, 2012, 10:52:07 AM » |
|
http://www.petshop4you.ro/uite un pet shop unde gasesti multe marci de mancare uscata;poti alege aici ce mancare sa-i oferi; poti incerca acana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #12 on: September 05, 2012, 12:28:49 PM » |
|
Depinde cat a lasat. Eu ti-am zis ce am patit cu al meu. La 25 kg cat are el iidadeam 3 cani pe zi impartit in doua mese. Odata manca, altadata nu. De multe ori nu termina, exact ca si mofturoasa ta. Acum iidau 2 cani si un pic + 2 linguri de piept de pui si zarzavaturi fierte si nu mai am nici o problema decat ca trebuie sa ma asez pe fotoliu si sa-l rog sa manance. Interesant e ca si ceilalti care nu aveau nici greata vor sa manance doar daca le pun si lor amestecul de carne cu zarzavaturi. Tu fiindca ai un singur caine poti sa-i portionezi si sa pastrezi in frigider doar tainul pentru 2 zile si restul in congelator
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maryan_athos_13
|
 |
« Reply #13 on: September 05, 2012, 04:21:39 PM » |
|
http://www.petshop4you.ro/uite un pet shop unde gasesti multe marci de mancare uscata;poti alege aici ce mancare sa-i oferi; poti incerca acana Sau poti sa comanzi la ei si sa astepti pana te prinzi ca n-o sa primesti comana si cauti in alta parte.
|
|
|
|
|
|
Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
|
|
|
|
AlinaBgd
|
 |
« Reply #14 on: September 05, 2012, 06:25:48 PM » |
|
Asa este catelusa socrilor,trebuie sa se roage de ea sa manance. Eu nu o rog,ii dau castronul,il las juma de ora,nu mananca il iau. Dimineata nu a mancat,acum da.E normal ii este foame e nevoita sa manance ce are. Vreau un pet shop la care sa ma duc eu personal sa ma uit sa ma interesez de boabe....Nu sa iau dupa internet. Dupa ce ma hotarasc ce boabe aleg,apoi voi comanda online,va fi mai simplu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|