Cristi16
Newbie
|
 |
« on: September 09, 2012, 07:24:22 PM » |
|
Salut,
As dori sa achizitionez un pui de cg in zona Braila . Acesta va fi primul meu cg , imi plac animalele enorm si imi doresc mult sa am un caine inteligent ca un cg. Fiindca nu am deloc experienta , as aprecia enorm sfaturi ce ar trebui sa le urmez inainte sa achizitionez un pui . Am citit topic-uri pe forum insa nu am gasit pana acum ce costuri implica cresterea lui, vaccinuri , mancare, in ce conditii trebuie crescut , etc. Mentionez ca vreau sa il am ca animal de companie .
Mc mult,
Cristi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soto Von Ham
Jr. Member

|
 |
« Reply #1 on: September 11, 2012, 02:05:52 AM » |
|
buna !! de exmplu primul vaccin impotriva parvovirozei costa in jur de 25 de ron in jur de 6-7 saptamani dar inainte de vaccin sa administreza oral un antideparzitar in functie de greutate , la varsta de 8-9 saptamani al doilea vaccin polivalent si bineinteles deparazitat in functie de greutatea catelului in jur de 3 luni se vaccineaza al treilea vaccin ce contine si impotirva rabiei(turbarea ) si apoi anual si bineinteles deparazitat costul vaccinului in jur de 35 ron! Alimentatia de baza este carnea apoi suplimente nutritive (pedigree ,royal canin etc ) in general din 4 in 4 ore pana la 4-6 luni apoi pana la un an 3 tainuri(ratii) dupa un an 1-2 mese pe zi! daca este crescut in apartament se impune o igiena mai speciala , bai cu sampoane speciale pe caini dar nu mai mult de 2 ori pe luna, la curte nu este nevoie de baie doar daca te deranjeaza mirosul animalului ! ca sa ai un animal "destept" trebuie sa inveti psihologia canina, metodologia dresajului, sa stii ca noi oameni trebuie intelegem cainele, nu invers si rabdare
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cristi16
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: September 12, 2012, 10:29:50 AM » |
|
buna !! de exmplu primul vaccin impotriva parvovirozei costa in jur de 25 de ron in jur de 6-7 saptamani dar inainte de vaccin sa administreza oral un antideparzitar in functie de greutate , la varsta de 8-9 saptamani al doilea vaccin polivalent si bineinteles deparazitat in functie de greutatea catelului in jur de 3 luni se vaccineaza al treilea vaccin ce contine si impotirva rabiei(turbarea ) si apoi anual si bineinteles deparazitat costul vaccinului in jur de 35 ron! Alimentatia de baza este carnea apoi suplimente nutritive (pedigree ,royal canin etc ) in general din 4 in 4 ore pana la 4-6 luni apoi pana la un an 3 tainuri(ratii) dupa un an 1-2 mese pe zi! daca este crescut in apartament se impune o igiena mai speciala , bai cu sampoane speciale pe caini dar nu mai mult de 2 ori pe luna, la curte nu este nevoie de baie doar daca te deranjeaza mirosul animalului ! ca sa ai un animal "destept" trebuie sa inveti psihologia canina, metodologia dresajului, sa stii ca noi oameni trebuie intelegem cainele, nu invers si rabdare
BIG thanks !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #3 on: September 12, 2012, 01:07:28 PM » |
|
Alimentatia de baza este carnea apoi suplimente nutritive (pedigree ,royal canin etc )
Pedigree si RC nu sunt suplimente nutritive si nici nu le poti compara ca valoare nutritionala, pedigree-ul fiind, dupa parerea mea, inferior. Ambele sunt hrana uscata, sub forma de granule.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
steffy
Hero Member

Tod von Bismack
|
 |
« Reply #4 on: September 12, 2012, 04:32:29 PM » |
|
hmmmm costuri.....mari  . eu inainte sa-l iau pe Tod citisem ca se poate intretine cu 200-300lei/luna! wroooonnngggg! socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ niciodata. noi ajungem la 600-700 lei/luna numai cu mancarea....la care se adauga deparazitari interne si externe,vaccinuri,jucarii etc...Cand e pui e mai ieftin sa-l intretii dar creste extrem de repede si daca vrei sa-l ai sanatos trebuie sa-i dai mancare de calitate. Tod al meu manca 4 pulpe pe zi dezosate si Royal canin. plus alte suplimente: branza de vaci, iaurt...care se adauga la cheltuiala. 1 kg branza de vaci e in jur de 10 lei. mananca de 2 ori dintr-un kg. gandeste-te ca va creste, va ajunge la 40-45 kg si mananca serios nu poti sa-i dai cu firmitura...un calcul simplu.: un bax de 10 kg de pulpe imi ajunge cam 7-8 zile... deci intr-o luna aprox 4 baxuri si ceva....deci peste 40kg pulpe pe luna.Noi am gasit la en-gros cu 80 lei baxul dar daca iei la kg e 11-12 lei kg... plus royal canin 22 lei/kg, daca iei la sac mare iesi putin mai ieftin dar....nesemnificativ ps: ca sa nu mai zic ca daca e prea agresiv cu strainii sau nu poti avea control asupra lui trebuie dresat....nu-ti mai zic cat costa si aia... in plus trebuie mereu sa ai un ban in casa pt urgente...daca pateste ceva si trebuie dus urgent la vet? sper ca nu te-am descurajat, nu-mi doresc asta, e minunat sa ai un CG dar trebuie ingrijit corespunzator. Daca nu faci fatza, mai bine nu-ti iei decat sa fie chinuit
|
|
|
|
|
|
In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #5 on: September 12, 2012, 04:55:27 PM » |
|
Zice bine steffy! Eu mai rad uneori dar nu e gluma, cei doi caini ai mei sunt ca un leasing de masina. In fiecare luna tb sa achit! Dar nu poti trai fara caini (si cred ca nici fara masina  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #6 on: September 13, 2012, 10:01:54 AM » |
|
cei doi caini ai mei sunt ca un leasing de masina Ha, HA, HA...leasing...chiar asa,dar la leasing mai intarziam, venea reprezentatntul dadeam bilet la ordin cu decontare in cateva zile, eram toti multumiti....daca la Raff intarzii vine platforma?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #7 on: September 13, 2012, 10:35:25 AM » |
|
Nu te lasa pe tine inima sa-l intarzii pe Raff cu cele necesare...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
carsteaemil
Full Member

|
 |
« Reply #8 on: September 14, 2012, 01:07:49 PM » |
|
Eu sincer sa fiu nu cheltui sume asa de mari cu cainele meu,de exemplu eu nu l-am dus la dresaj,mi l-am dresat singur acasa si asculta foarte bine,eu cam am o problema cu el,nu vrea sa manance granule,i-am dat si Royal Canin,deloc,a stat 2 zile fara sa manance si nu s-a atins de ele,daca nu ii pun ficat de pasare prin ele si ii le mestec cu el nici nu se uita,in schimb ii dau orez fiert cu ficat prin el si manaca mult,o oala de 10kg la 2-3 zile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olga
|
 |
« Reply #9 on: September 14, 2012, 01:16:33 PM » |
|
Asa si Raff...daca nu vad printre bobite si bucatele de carnita nu se uita la ele... Ma rog de el..ii ridic tava sub botic,il scarpin...cand nu-i dau eu de mancare ,cel care ramaine cu el este disperat... Mancanca cu placere orez cu bucatele,ficat sau carnita,dar subtiat cu supa de zarzavat Gatesc cu spor,Raff are oalele lui...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
carsteaemil
Full Member

|
 |
« Reply #10 on: September 14, 2012, 01:20:46 PM » |
|
Thor al meu mananca orez de rupe,fara sa fie subtiat ,direct fiert cu ficat in el,ii place foarte mult,iar cu boabele am renuntat,la un momentdat nu mai manca nici daca erau date cu ficat,asa ca de 1 luna mananca numai orez si a inceput sa se mai ingrase,ca era un pic cam slabut,la 10 luni are peste 35kg,e bine?daca vrei sa il vezi e la sectiunea cainele meu,e scris thor,primele poze sunt mai vechi dar are si mai noi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|