Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 03:44:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Inafara "gratiilor"  (Read 1458 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tody
Newbie
*

« on: September 10, 2012, 05:27:34 PM »

Salut, am un CG de 3 luni jumate pe care incerc sa il dresez cu comenzile de baza, folosind o carte de Dresaj Canin. Problema este ca l-am invatat comanda "sezi" si "aici" , insa cand iese din curte parca turbeaza. Vrea sa alerge, parca scapa din puscarie; cand il strig pe nume nu raspunde, folosesc comenzile invatate dar degeaba, pur si simplu nu ma baga in seama. Inteleg ca trebuie sa fuga, i-as da drumul, dar mi-e frica ca nu mai pot sa il prind iar el nu stie sa se fereasca de masini. In lesa tot la fel face, ma trage dupa el. Daca il tin aproape de mine schelalaie, si chiar as vrea sa ii dau drumul. Ce as putea face in privinta asta?
Soto Von Ham
Jr. Member
**

« Reply #1 on: September 11, 2012, 02:38:07 AM »

buna !!stii proverbul acela: nu poti cere mai mult decat poti oferi!In primul rand varsta optima pt inceperea  dresajului este 5-6 luni! invata psihologia canina: este ca un copil de cativa anisori in care vrem sa il invatam ecuatii de gradul 2 cu 2 necunoscute si am sarit peste partea de inceput ! la varsta lui ajunge sa raspunda la nume, sa vina la chemare si aducerea de obiecte dar totul trebuie facut in joaca !! intotdeauna lasa-l sa alerge prima data joaca-te cu el in zone necirculate, trebuie sa ii faca placere sa te aiba in preajma joaca-te mult cu el dar nu o joaca agresiva, angreneaza-l tot timpul sa fie bine dispus si ori de cate ori vine sau raspunde la nume sau aduce obiectele recompenseaza-l cu ceva alimente placute si incurajari acest lucru reprezinta un schimb pe care el il accepta si ii face placere sa execute !!! atentie mana stapanului trebuie sa mangaie si sa hraneasca nu sa-l bata!! aceste metode reprezinta educatia de baza in care isi are succesul dresajul de disciplinare(comenzile: sezi ,stai, pas, culcat, mort, de interzicere NU sau FUI etc) si de specialitate(paza personala,antidrog,urmarire,salvamontist,paza obiectivelor, tractiune,revuzul de hrana de la straini etc)metodologia pt dresajul de disciplinare este simpla : se pronunta numele cainele este atent apoi comanda verbala nu pe un ton grav ci normal si dupa aceea executarea comenzii, niciodata altfel, cainelui ii trebuie sa i se arate ce i se cere de aceea ordinea este absolut necesara, urmata obligatoriu de o recompensa in alimente si incurajari
petshop4you
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #2 on: September 11, 2012, 05:46:48 AM »

Soto, imi pare ca ai multa experienta. Eu am reusit in toate cu "pustiul" meu, mai putin un singur lucru! Ma bucura ca latra imediat cand apare ceva suspect pe proprietate...dar nu reusesc sa-l fac sa taca, sa-l fac sa priceapa ca am preluat controlul si rolul lui se limiteaza de aici! Ai vre-un sfat pentru asta?

I'm on guard!
Tody
Newbie
*

« Reply #3 on: September 11, 2012, 11:45:56 AM »

Foarte bune sfaturile Soto , insa in acea carte scrie ca dresajul se poate incepe de la 3 - 4 luni si am auzit asta la mai multi. Sa il las pana la varsta de 5 - 6 luni?
Soto Von Ham
Jr. Member
**

« Reply #4 on: September 11, 2012, 12:10:54 PM »

varsta optima de a incepe dresajul este 5-6 luni, poti incepe dar nu cu comenzi complicate, intr-o zi de lectie nu face-ti mai mult de 2 exercitii ex sezi si culcat atat , sa nu-l treci direct din sezi in culcat ci sa il inveti strict separat si obligatoriu cu pauze ! daca l-ai invatat comnda LIBER este perfect daca nu il plimbi in lesa o perioada scurta apoi te opresti ii dai comanda LIBER si eliberezi catelul!!! Intotdeauna pauza este efectuata la comanda LIBER in felul acesta il faci sa inteleaga ca dupa ce executa corect , va primi o recompensa: joaca si mangaieri de care el se va bucura si pe viitor va stii ca daca face ce ii ceri va primi ceva in schimbi!!! sa auzim de bine si mult succes si rabdare , pe masura ce invata primele comenzi asimileaza foarte usor altele!!!
Soto Von Ham
Jr. Member
**

« Reply #5 on: September 11, 2012, 12:24:32 PM »

PT alora:comnda pt oprirea latratului este GATA sau DONE cuvinte cu tonalitate bine perceputa de caine apoi i se va arata ce trebuie sa faca si anume prinzi catelul de botic fara sa il doara repetand comanda respectiva , la un moment dat se opreste , si imediat incurajezi cu recompensa in alimente dupa care te plimbi agale cu cainele in jurul acelei persoane, daca incepe a latra din nou procedezi la fel in momentul cand nu mai latra eliberezi catelul atunci va stii ca misiunea lui de paza s-a terminat atentie acesta este un program si trebuie repetat adesea cu alte persoane, inavata-l si atacul sportiv
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #6 on: September 11, 2012, 06:02:50 PM »

Multumesc, Soto! Care ar fi atacul sportiv?

I'm on guard!
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #7 on: September 11, 2012, 10:38:36 PM »

Aha! M-am dumirit! Am cautat pe net! Nu! Nu pot sa fac asa ceva...eu lucrez ca el sa fie cat mai echilibrat! Aici legea este foarte stricta...daca il invat sa atace si ataca pe cineva cand nu sunt eu in preajma...este posibil sa mi-l ia si sa-l omoare Controlul animalelor. Era un puiul alfa in cuibul lui! Am lucrat si lucrez mult cu el sa fie un catel docil, ascultator si echilibrat! Este foarte protector si a muscat de cateva ori...din fericire numai prietenii nostri...care nu au depus reclamatii! Nu departe de asta vara, o pustoaica venita in vizita, cu un comportament dubios (mi-a cam cotrobait prin lucruri, prin poseta), a fost muscata de 2 ori! Nu tare...dar suficient sa o puna la respect! Erau 5 copii in casa...numai ea a fost capsata!

I'm on guard!
mishu65
Hero Member

« Reply #8 on: September 11, 2012, 11:30:46 PM »

Ce caine intelept ai, felicitari Laura!

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
Shock
Newbie
*

« Reply #9 on: September 12, 2012, 09:53:21 PM »

De ce ar fi varsta optima pentru inceperea dresajului abia la 5-6 luni? Mie mi se pare important ca dresajul sa inceapa de cand este inca la crescator puiul, 6-7-8 saptamani, iar aici includ bunele maniere, obisnuirea cu zgomote, oameni, alte animale, comenzile de baza, facutul nevoilor la pad, rosul numai al jucariilor etc. Nu vad ce ar trebui facuta aceasta diferenta intre "educatie" si "dresaj", este vorba de acelasi lucru la baza: invatarea unor comportamente, unele 'default', altele 'la cerere'.

Tody are un caine de 3 luni jumate, care a terminat schema de vaccinare si care trebuie scos afara, evident in lesa. Iar la aceasta varsta este capabil sa invete sa mearga la pas, chiar daca mai da cate un rateu pentru ca ii iese in cale un stimul nou. La inceput, noutatile sunt multe - poate nu a mai vazut in viata lui pasari, pisici, copii, carucioare - si e normal ca toata atentia sa ii fie deviata catre aceste bizarerii, dar in cateva zile, maxim 1-2 saptamani, ar trebui ca majoritatea timpului sa poata sa mearga "frumos" in lesa. Daca plange in lesa inseamna ca stapanul face o greseala in predarea acestui comportament; fie ca merge prea repede, fie ca il expune la prea multi stimuli noi, fie il corecteaza gresit cu smucituri prea puternice..

Daca este mult prea agitat cand iese din casa sau curte, il intorci din drum. O faci de n ori, pana cand se plictiseste si devine calm. Trebuie sa-l inveti ca plimbarile nu se vor petrece cand e agitat, si ca atata timp cat e relaxat va fi recompensat cu explorarea locurilor si mirosurilor noi, atunci cand i-o permiti tu.
Tody
Newbie
*

« Reply #10 on: September 12, 2012, 09:57:34 PM »

Multumesc foarte mult pentru raspuns Shock . Voi incerca maine tot ce ai zis .. sper sa inteleaga nebunu' :-s
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #11 on: September 12, 2012, 10:01:46 PM »

Shock, nu uita ca fiecare caine are temperamentul lui! Nu toti reactioneaza la fel! Deci nici dresajul nu poate fi aplicat la fel! Trebuie intotdeauna sa te adaptezi temperamentului catelului!

I'm on guard!
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #12 on: September 12, 2012, 10:02:40 PM »

Ce caine intelept ai, felicitari Laura!
Multumesc Mishu...mi-ar place sa fie ca Maia din cand in cand...sa ma pot distra si eu copios!

I'm on guard!
Soto Von Ham
Jr. Member
**

« Reply #13 on: September 14, 2012, 01:36:42 AM »

Bafta la dresaj   de  Smiley
robert cyprus
Newbie
*

nero - traieste in cyprus

« Reply #14 on: November 01, 2012, 03:27:14 PM »

catelul meu face 5 luni in intr-o sapt...as vrea sa il dau la dresaj...dar imi este frica sa nu faca dresaj violent sa invete repede...ok o sa urmaresc dresajul de aproape dar cainele e foarte atasat de mine... daca il las acolo cat timp trebuie sa stea ? ar fi indicat sa il i-au seara acasa ?...el mananca deja numai de la mine...si daca nu ma vede oare va suferi ? nu face nevoile in casa, si are multe obiceiuri frumoase ,,, oare le va uita ? afecteaza ? va rog un raspuns 

ROBERT CYPRUS
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof