Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 01:07:36 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: buna am o catelusa de5 luni mai fricoasa ce fac?  (Read 663 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
hajny
Newbie
*

« on: September 15, 2012, 01:47:26 PM »

Buna am o catelusa de 5 luni si e foarte fricoasa la orce zgomot mai mare si cand o duc afara si schimb traseu obisnuit ;nu mai vrea sa mearga si trage spre casa ce sa fac?
vivat
Hero Member

LARS

« Reply #1 on: September 15, 2012, 02:14:15 PM »

Buna am o catelusa de 5 luni si e foarte fricoasa la orce zgomot mai mare si cand o duc afara si schimb traseu obisnuit ;nu mai vrea sa mearga si trage spre casa ce sa fac?
În primul rând să ai răbdare cu ea, citeşte topicurile din "comportament" şi "dresaj"; probabil că e mai timidă. Ca să primeşti sfaturi de la cunoscători trebuie să povesteşti mai multe despre comportamentul ei. 
petshop4you
Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)

« Reply #2 on: September 15, 2012, 03:17:34 PM »

Puiutul tau cred ca a fost instrainat mai devreme de implinirea celor 2 luni, varsta optima cand poate fi despartit de mama lui.Trebuie sa incerci sa ii invingi frica, prin socializare, incurajare si nu numai.Mergi mai des in parc, eventual intr-un loc unde cainii nu sunt agresivi sau dezechilibrati, e cam greu, dar nu imposibil.Apoi nu o mangaia, nu vorbi cu ea, atunci cand ii este frica si nu-i lasa nici pe oameni sa intervina.Sunt sanse sa-si depaseasca singura frica. Trebuie sa intervii doar daca un alt caine devine prea agitat in preajma sa, sau o ataca.Daca ai prieteni, sau vecini cu caini echilibrati nu strica cateva play-date-uri.Daca nu rezolvi situatia intr-o luna, doua maxim, ia legatura cu un dresor bun.Bafta multa.

Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #3 on: September 15, 2012, 05:32:09 PM »

Daca asta e mostenirea genetica a cainelui,poti sa te dai si peste cap si nu-l mai schimbi.
Grogo
Sr. Member

Remo & Uma (Von Germinius Team)

« Reply #4 on: September 15, 2012, 06:46:18 PM »

Eu nu as baga mana in foc, ca neaparat este mostenire genetica.Un meserias(Dresor) bun, o rezolva.Frica se invinge, este ca la oameni, important este sa se ocupe cineva, care cu adevarat stie ce sa faca.

Cainii nu m-au muscat niciodata, doar oamenii!!!!!
Olga
Hero Member

« Reply #5 on: September 15, 2012, 07:03:21 PM »

Ocupate-te de ea cu rabdare, dar mai ales cu consecventa
Eu am tras cu Raff cam de aceleasi probleme si era mai mare ,si am reusit sa le rezolv dar m-am chiniut de numai eu stiu..
Rabdare si vei reusi
prototype
Newbie
*

« Reply #6 on: September 15, 2012, 07:11:01 PM »

De asta cand vrei sa-ti iei caine, il alegi dupa temperament, nu dupa aspect si stat in pozitia lu' peste.
freddy25
Hero Member

« Reply #7 on: September 15, 2012, 08:15:59 PM »

Ai foarte mare dreptate dar stii cum e in realitate? Crescatorii, nu toti, dar foarte multi se grabesc sa dea puii cat mai repede si cand te duci tu sa-l iei la 8 saptamani cum scrie la carte, in cuib mai gasesti unul sau doi. Eu de exemplu am putut sa aleg puiul cand l-am luat  la 6 saptamani. Cand am fost sa iau un pui de 8 saptamani, ramasesera doar doi, unul foarte bine dezvoltat si celalalt era jumatate din fratele lui. Cum eu discutasem cu crescatorul sa-mi opreasca puiul cel mai mare fiindca urma sa faca paza si a trebuit sa-l iau desi la testul cu zdranganitul cheilor nu stia unde sa se mai ascunda. Si da, a fost destul de fricos pina la un an dar acum are doi ani si problema s-a rezolvat. Manifestarile de teama ale catelului meu se traduceau prin atacarea oricarui caine de pe strada care il maraia sau latra.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #8 on: September 16, 2012, 07:36:40 AM »

Agresivitatea din teama nu este ceea ce ne dorim de la un caine. Daca are posibilitatea sa evite conflictul, atunci o v-a face si asta nu se mai numeste paza. Un potential agresor uman, daca este hotarat si stie ce face, il pune la respect imediat.

Cu catelusa de 5 luni, se poate rezolva cu rabdare. Cainele nu este socializat cum trebuie. Nu trage de ea prea tare si incurajaz-o la fiecare pas inainte. O sa mearga pana la urma.
prototype
Newbie
*

« Reply #9 on: September 16, 2012, 10:39:16 AM »

Ai foarte mare dreptate dar stii cum e in realitate? Crescatorii, nu toti, dar foarte multi se grabesc sa dea puii cat mai repede si cand te duci tu sa-l iei la 8 saptamani cum scrie la carte, in cuib mai gasesti unul sau doi. Eu de exemplu am putut sa aleg puiul cand l-am luat  la 6 saptamani.
Eu de la crescatori care vand puii inainte de 2 luni, nu as lua niciun catel. Se stie foarte bine cat de importante sunt aceste 8 saptamani petrecute langa mama.
Cei care vand pe banda rulanta, sunt inmultitori si trebuie evitati.
freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: September 16, 2012, 12:06:45 PM »

Acesta, despre care vorbesc eu, chiar este crescator dar cand iti vine clientul sa ia un pui la 7 saptamani nu il poti refuza ca risti sa nu mai apara alt cumparator si ramai cu puii in batatura. Nu sunt chiar asa de condamnat daca se dau pui trecuti de 6 saptamani si gata intarcati. Sincer, educatia cateilor facuta de mama lor incepe la 8saptamani si dureaza minim o luna asa ca ideal ar fi ca puii sa fie luati la 3 luni dar nimic nu e ideal in viata.
prototype
Newbie
*

« Reply #11 on: September 16, 2012, 04:52:26 PM »

Eu stiu de 8 saptamani ca este varsta optima in care puiul poate pleca de langa mama sa.

Ok, vine sa-l ia la 7 saptamani, plateste un acont sau ceva si mai asteapta o saptamana ca nu se intampla nicio tragedie in timpul asta. Dar inmultitorul va vinde cat mai rapede ca sa scape de niste cheltuieli in plus.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof