Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #15 on: October 24, 2012, 10:25:06 PM » |
|
Sunt arbitrii si arbitrii, cine vrea un arbitru specializat pe cg se duce la unul specializat, cine urmareste doar o plimbare, un drept de monta facil, se duce la un arbitru multirase.Este alegerea fiecaruia, ca si in viata !
Vifore, in calitatea ta oficiala din chinotehnie ar trebui sa ridici problema calificativelor dincolo de acest forum. Eu ma limitez la canalele mele de comunicare. Tocmai ca vorbim aici despre arbitri multirasa care ignora total standardul de rasa al ciobanescului german. Suna-l pe Adi Letca si spune-i tu unde a gresit. Am fost arbitrat de arbitri SV, am primit calificativ BUN si nu am fost suparat pentru ca decizia a fost argumentata. Cand voi ca si club acceptati ca CG sa fie arbitrat dupa ureche in Romania nu pot sa va multumesc pentru asta.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #16 on: October 24, 2012, 10:27:16 PM » |
|
Din punct de vedere al politicii privind ciobanescul german de lucru ai facut o greseala foarte mare cu o astfel de postare.Daca doresti o sa-ti dau lamuriri pe privat.
Lamuririle private de la dumneavoastra nu ma tenteaza. Va doresc caini buni si minte limpede!
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #17 on: October 25, 2012, 08:23:14 AM » |
|
cine vrea un arbitru specializat pe cg se duce la unul specializat, cine urmareste doar o plimbare, un drept de monta facil, se duce la un arbitru multirase.Este alegerea fiecaruia, ca si in viata !
Si e normal? Dreptul de monta nu ar trebui conditionat de un hd-ed-dna, un ipo? Nu prin plimbari dupa arbitrii 'facili'?
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
CristiBurlacu
|
 |
« Reply #18 on: October 25, 2012, 08:51:26 AM » |
|
Si e normal? Dreptul de monta nu ar trebui conditionat de un hd-ed-dna, un ipo? Nu prin plimbari dupa arbitrii 'facili'?
Foarte bine spus. Am avut placerea sa fie arbitrat cainele meu de 3 arbitrii buni, Paffoni, Rudiger Mai, Georh Aichhorn. Cu toate ca am obtinur locurile 2,3,1 in ordinea arbitrilor, niciunul din ei nu a dat excelent decat unui caine care avea hd-ed...singurul excelent pe care il are cainele meu este de la tovarasul Szabo Sandor, el a dat tuturor, sa nu se supere nimeni, am mai fost si pe 4 atunci... Si eu cred ca excelent ar trebui dat doar daca exista hd-ed
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tin3l
|
 |
« Reply #19 on: October 25, 2012, 08:53:03 PM » |
|
si oare unde a gresit Adi Letca ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #20 on: October 26, 2012, 01:14:49 AM » |
|
si oare unde a gresit Adi Letca ?
A cumparat un pui din Germania, ai carui frati sunt totii cu selectie SV in momentul de fata, si ajunge cu cainele intr-o expozitie AChR in care arbitrul ii spune ca are un caine care nu este conform standardului de rasa. Pun pariu cu oricine ca acel arbitru nu stie ca SZ 1 a fost un Ciobanesc German sur. Adi nu a gresit cu nimic, dar AChR greseste in continuare dand pe mana unor necunoscatori arbitrajul Ciobanescului German. Pot sa cunoasca alte 10000000 de rase, nu ma intereseaza, dar daca nu cunosc cea mai populara rasa din lume, sa lase pe altii. Poate ca acesti arbitrii ar trebui sa ne dea si niste declaratii cum ca ai nostri CG nu sunt CG, si sa mergem cu aceste dovezi sa ne luam banii inapoi de la crescatori.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #21 on: October 26, 2012, 01:58:48 PM » |
|
Vifore, in calitatea ta oficiala din chinotehnie ar trebui sa ridici problema calificativelor dincolo de acest forum. Eu ma limitez la canalele mele de comunicare. Razvane, Bogdane, problema e mult mai complexa, totul depinde de.....ACHR, cine ar dorii sa se limiteze nr de pedigree eliberate?Cred ca intelegeti. CNCG a dorit avizarea unor dr pentru teste HD, ED,cu doctorate in "oase", eu am purtat discutii cu unii dintre ei, dar.....ACHR a ramas sa faca un centru pentru toate rasele, dupa EDS. Dupa ce s-ar realiza un astfel de centru, este o circulara FCI, asa am inteles, referitor la obligativitaea HD, dupa aceea poti controla calitatea cg, ma refer numai la cei care doresc un caine de companie, care doresc teste RO. Daca impui niste conditii dure , obligatoriu HD, ED, BH, pentru reproducere, cati ar mai reproduce?pentru puii nascuti din 2012, sa zicem.  ???ACHR-ul ar fi de acorda sa piarda niste bani? Toate se vor schimba, eu cred, dupa ce se va face in sfarsit si la noi un centru national pentru efectuarea testelor HD, ED, la care sa poata venii si cei care nu doresc marea performata, dar care vor un caine sanatos si echlibrat. Sfaturi pot da toti, dar eu ii intreb pe toti, Ce ati facut voi pentru CG?Intrebarea am pus-o si acum 5-6 ani la o sedinta CNCG.Ati respectat regulamentul SV?Sau ce regulament?Ati participat la concursuri , show+munca cu produsii vostrii?Ma refer aici la concursuri externe, unde regulile sunt mai stricte Eu de ce sa ma duc sa montez cu cainele lui x, sa-i fac reclama, mai bine ma duc afara, chiar daca femela nu e potrivita pentru acel mascul, asta e gandirea la noi! Asa sunt multe de zis , dar e randul sa face-ti si voi ceva, indiferent daca esti membru CNCG sau NU! Sa promovati caini corecti!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robert
Hero Member

"VOM TEAM DANIRO"
|
 |
« Reply #22 on: October 26, 2012, 02:42:34 PM » |
|
Din .ro:
Roland, Sorin, Liviu Sfarghiu, Iulia. Nu neaparat in ordinea asta.
As mai enumera aici si pe Marius Iliev
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #23 on: October 26, 2012, 03:25:29 PM » |
|
Vifore, in calitatea ta oficiala din chinotehnie ar trebui sa ridici problema calificativelor dincolo de acest forum. Eu ma limitez la canalele mele de comunicare. Razvane, Bogdane, problema e mult mai complexa, totul depinde de.....ACHR, cine ar dorii sa se limiteze nr de pedigree eliberate?Cred ca intelegeti. CNCG a dorit avizarea unor dr pentru teste HD, ED,cu doctorate in "oase", eu am purtat discutii cu unii dintre ei, dar.....ACHR a ramas sa faca un centru pentru toate rasele, dupa EDS. Dupa ce s-ar realiza un astfel de centru, este o circulara FCI, asa am inteles, referitor la obligativitaea HD, dupa aceea poti controla calitatea cg, ma refer numai la cei care doresc un caine de companie, care doresc teste RO. Daca impui niste conditii dure , obligatoriu HD, ED, BH, pentru reproducere, cati ar mai reproduce?pentru puii nascuti din 2012, sa zicem.  ???ACHR-ul ar fi de acorda sa piarda niste bani? Toate se vor schimba, eu cred, dupa ce se va face in sfarsit si la noi un centru national pentru efectuarea testelor HD, ED, la care sa poata venii si cei care nu doresc marea performata, dar care vor un caine sanatos si echlibrat. Sfaturi pot da toti, dar eu ii intreb pe toti, Ce ati facut voi pentru CG?Intrebarea am pus-o si acum 5-6 ani la o sedinta CNCG.Ati respectat regulamentul SV?Sau ce regulament?Ati participat la concursuri , show+munca cu produsii vostrii?Ma refer aici la concursuri externe, unde regulile sunt mai stricte Eu de ce sa ma duc sa montez cu cainele lui x, sa-i fac reclama, mai bine ma duc afara, chiar daca femela nu e potrivita pentru acel mascul, asta e gandirea la noi! Asa sunt multe de zis , dar e randul sa face-ti si voi ceva, indiferent daca esti membru CNCG sau NU! Sa promovati caini corecti! Cainii mei au toti stampila HD ED pe pedigre. Asta vreau de maine pentru toti CG din Romania pentru ca acestia sa poata reproduce. IPO este greu de facut in Romania si nu sunt absurd, dar HD ED e la indemana oricarui crescator responsabil. Hai sa eliminam inmultitorii, incetut, sa nu sufere onor AChR din lipsa banilor de la noi. Dar AChR sa aiba bunul simt sa-si "califice" arbitri pentru CG daca tot suntem asa mari contributori la bugetul lor. Nu vreu sa distrug nimic, vreau sa construiesc. Daca constructia presupune sa demolam o cosmelie, hai sa o demolam si sa facem o casa mare si frumoasa, spre binele rasei si a AChR!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #24 on: October 26, 2012, 04:50:15 PM » |
|
Ce ati facut voi pentru CG?Intrebarea am pus-o si acum 5-6 ani la o sedinta CNCG.Ati respectat regulamentul SV?Sau ce regulament?Ati participat la concursuri , show+munca cu produsii vostrii?
Eu nimic, desi consider ca acest forum/site e un pas inainte. Regulament SV in .ro? Pai la prima si singura expo la care a participat cainele meu, un arbitru enumerat de Bogdan mi-a scos cainele din ring: lipsa PM2! Ne uitam in standard?!?!? Am fisa de arbitraj, vrei sa o scanez? Ai spus lucrurilor pe nume, totul se reduce la banii pe care-i pierde AChR-ul ...........
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #25 on: October 26, 2012, 06:20:30 PM » |
|
As mai enumera aici si pe Marius Iliev
Nu-i enumerati aici pe cei care se pricep. Exista riscul sa fie categorisiti dupa titlul topicului. Propun sa deschidem un topic dedicat celor care stiu cu ce se mananca CG. De lucru sau de show.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina.m
Jr. Member

Membru ARCG
|
 |
« Reply #26 on: October 26, 2012, 09:03:52 PM » |
|
De ce sa incercam sa facem mai mult, cand putem sta linistiti la adapostul regulamentului ACHR ? si cu 2 expozitii de cac ( a se citi cuvantul cum l-am scris ) sa poti imulti cat si cum vrei tu? As rosi de rusine sa ma numesc crescator de ciobanesc german si sa nu pot prezenta oricand si oricui testele de displazie pentru toti cainii reproducatori pe care ii am in canisa.In anul 2012 asa ceva este de nepermis. Pentru oricine asta ar trebui sa reprezinte mai mult decat orice calificativ obtinut in expozitii de cac...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #27 on: October 26, 2012, 10:42:43 PM » |
|
Parerea mea... Sa intelegem ca IPO este mai greu de facut pentru Romania zilelor noastre, dar asa cum a spus si Vifor, cred ca un minim BH ar trebui promovat pentru dreptul de monta. Acum multi ani s-a eludat oarecum regulamentul pentru dreptul de monta german, pe motiv, argumentat la acea vreme, ca nu avem suficienta arie de selectie si trebuie sa mai amanam aceste masuri obligatorii. Totusi au trecut multi ani si nu s-a intamplt nemic.... Ar trebui totusi sa se introduca un BH obligatoriu, daca tindem spre o aplicare completa a reglementarilor de afara. Daca nu...., atunci sa inmultim fara nici o restrictie si sa ne miram ca nu evoluam absolut deloc dupa multi ani de crestere si selectie a CG.
P.S. Cineva mai sus spunea ca atunci cand prezinti un caine de lucru intro expozitie de frumusete, ar trebui sa fie prezent la clasa munca. Foarte bine spus. Daca cainele are peste 2 ani si nu se regaseste in lista cainilor de la clasa munca, atunci sa se considere de show si sa accepte arbitraje ca atare. Poate sunt oarecum radical, dar cred ca si varianta asta ar trebui luata in calcul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alex1969
Jr. Member

|
 |
« Reply #28 on: October 28, 2012, 09:34:13 AM » |
|
despre ce vorbiti?drept de monta,hd,ed? nu vedeti ca se elibereaza certificate de origine si cainilor nearbitrati?la suprapret! aceasta nu este selectie si degeaba incercam noi sa selectam rasa pana cand ACH admite orice doar pentru a incasa "putin" mai multi bani
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #29 on: November 21, 2012, 12:50:07 PM » |
|
Si pentru ca acest topic este urmarit de catre cine trebuie, va dau cateva citate din Max von Stephanitz:
"Utility is the true criterion of beauty."
"The breeding of Shepherd dogs must be the breeding of working dogs, this must always be the aim or we shall cease to produce working dogs."
"Take this trouble for me; Make sure my shepherd dog remains a working dog, for I have struggled all my life long for that aim."
"The most striking feature of the correctly bred German Shepherd are firmness of nerves, attentiveness, unshockability, tractability, watchfulness, reliability and incorruptibility together with courage, fighting tenacity, and hardness."
"We cannot tell from the exterior what value a dog has for breeding purposes, either from his expression, his body-build, or from his achievements."
Atentie, acestea nu sunt atacuri la adresa liniei de show. Sunt lucruri care trebuie puse in balanta de orice arbitru care vrea sa arbitreze aceasta rasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|