cioby
Newbie
|
 |
« on: October 23, 2012, 11:30:33 AM » |
|
Cat costa alimentatia lunara a unui ciobanesc german, si ce fel de hrana ii cumparati?
Dar cand e pui mic (2-5 luni) ? Hrana uscata (biscuitii aia la 5 lei kg), lapte , doua oua pe zi si ceva oase e suficient? Nu inteleg expresiile gen "2 cupe de biscuiti pe zi"... cate grame are o cupa din mancarea respectiva?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blaster
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: October 23, 2012, 02:23:05 PM » |
|
royal canin maxi junior este hrana cea mai buna. fara lapte. un ou pe saptamana (numai galbenusul). mere, pere, morcovi (ca un mic supliment, de 2-3 ori pe saptamana), peste, carne de vita, de pui. FARA OASE DE PUI !!! si nu uita de calciu, fixatorul de calciu (injectii), magneziu, vitamine si ulei de somon. la care sa adauga deparazitarile interne/externe si vaccinurile. pregateste-te pentru vreo 300 de lei pe luna. asta daca vrei sa ai un ciobanesc german sanatos.
|
|
|
|
|
|
prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti.
|
|
|
cioby
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: October 23, 2012, 02:25:57 PM » |
|
tot nu inteleg ceva, cum sa ii dau unui animal carnivor mere si morcovi ? la fierb? dar oul? il dau crud sau fiert?
carnea gatita de vaca/pui poate primi oricum? adica, ii pot da un piept de pui? am inteles ca oasele din pieptul puiului, nefiind tubulare nu sun periculoase?
si de ce sa nu ii dau lapte? adica are nevoie de calciu, nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blaster
Jr. Member

|
 |
« Reply #4 on: October 23, 2012, 02:33:01 PM » |
|
un medic veterinar ai consultat ? ca vad ca intelegi mai greu. tu cand ai fost mic ai tai nu ti-au dat calciu ? da-i tu lapte si-o sa vezi ce-o sa fie la curu' bietului catelus. da, numai oasele tubulare de pui sunt periculoase. galbenusul crud. poti sa-i dai si ou fiert tare, dar galbenusul nu va mai avea toate proprietatile nutritive. cati ani ai ?
|
|
|
|
|
|
prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti.
|
|
|
cioby
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: October 23, 2012, 02:34:25 PM » |
|
27 de ani , cainele e nou venit in familie, inca nu a fost la veterinar, are toate actele medicale la zi (cele 2 deparazitari,etc)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blaster
Jr. Member

|
 |
« Reply #6 on: October 23, 2012, 02:37:33 PM » |
|
multi inainte. intreaba-l pe veterinar ce sa-i dai de mancare, este cel mai avizat sa-ti dea sfaturi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cioby
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: October 23, 2012, 02:39:56 PM » |
|
Multumesc, pana atunci galbenusul cum il dau? asa direct in farfurie sau il "bat" cu furculita si il arunc peste mancarea uscata?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twinky
|
 |
« Reply #8 on: October 23, 2012, 03:13:30 PM » |
|
I-l dai cum doresti, poate sa fie si separat de mancarea uscata ca tot il va manca 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shock
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: October 23, 2012, 03:18:52 PM » |
|
Alimentatia lunara cu hrana de calitate buna spre foarte buna costa 150-300 de lei. Hrana uscata costa 15-20 lei kilogramul, ceea ce ai gasit tu la 5 lei kilogramul contine probabil foarte multe umpluturi care umfla, aditivi si arome chimice iar carnea, atata cat e, provine din resturi (copite, gheare, par, organe). Royal Canin Maxi Junior nu este dintre cele mai bune optiuni, pretul este nejustificat de mare pentru calitatea indoielnica. La un pret mai accesibil, fara sa compromiti la calitate sunt marcile Acana, Bosch, Equilibrio, Belcando, Bewi sau, la un pret mai piperat, Orijen, Taste of the Wild si Natural&Delicios (aceste din urma fiind fara orez sau alte cereale). Recomand acest articol, ca sa iei o decizie in cunostiinta de cauza: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1134.0.htmlLaptele nu este recomandat pentru ca cel de vaca nu se digera usor si pot aparea probleme (diaree). Doua oua pe zi este mult prea mult, un galbenus crud pe saptamana este suficient, batut usor si oferit ca atare sau peste masa obisnuita de hrana uscata. Oase nu prea ai de ce sa ii dai daca este pe o dieta de hrana uscata, daca vrei sa isi curete dintii poti sa ii dai niste articulatii/zgarciuri sau morcovi cruzi. O cupa/ un pahar reprezinta aproximativ 110-130g de hrana uscata (cam atat incape intr-o cana/cupa/pahar de dimensiuni obisnuite). Biscuitii aceia tip "recompensa" nu sunt recomandati sa fie serviti ca o masa completa, ci folositi in dresaj sau ca gustare. Mai bine nu cumperi asa ceva si iei o hrana uscata din cele enumerate mai sus, ca e mai sanatos pentru catel. Suplimente alimentare care poti sa ii dai fara sfatul medicului sunt uleiul de somon si cel pentru articulatii (Aplazyl). Nu ii da calciu dupa ureche sau dupa sfaturi primite de la anonimi pe forum, ci numai la indicatia medicului, dupa ce ii spui ce obisnuiesti sa ii dai sa manance cainelui. Daca nu ai in zona un medic veterinar bun, mai bine cumperi o hrana uscata ceva mai scumpa care are tot necesarul de minerale si vitamine, gata echilibrat. Dezechilibrul de calciu-fosfor e periculos, mai ales in perioada de crestere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cioby
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: October 23, 2012, 04:09:11 PM » |
|
Inteleg, oricum hrana uscata este destul de scumpa...adica 20 lei /kg si avand in vedere ca nu e toata carne , mai bine ii fac gratare din ceafa de porc... sau nu? Atata tot ca nu cred ca se va satura din 300-500 grame de carne/zi , ma insel?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blaster
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: October 23, 2012, 04:40:26 PM » |
|
cand ti-am spus sa consulti un vetrinar n-am facut-o degeaba. carnea de porc trebuie evitata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cioby
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: October 23, 2012, 04:49:13 PM » |
|
Am vorbit cu veterinarul de langa noi .... a zis ca ii pot cumpara si mancarea la 5 lei /kg si ca consuma in jur de 20 kg pe luna...ma gandeam eu ca asta va fi raspunsul ...mai mult a zis ca nu sunt diferente daca ii investesc 100 lei sau 300 lei in mancare/luna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shock
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: October 23, 2012, 04:59:08 PM » |
|
Te-am si avertizat "daca ai un medic veterinar bun", ala care sustine ca nu exista diferente de calitate intre hrana de 5 lei si cea de 15 lei probabil ca a absolvit FMV cu spaga si copiind, sau poate nici nu are facultate. Daca imi arati mie o hrana la 5 lei kg la fel de hranitoare si sanatoasa ca una de 15 lei kg, iau un sac de 20 kg si o mananc pe toata in fata ta. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cioby
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: October 23, 2012, 05:00:53 PM » |
|
de aia am si intrat pe forum... hai sa fim sinceri, cati oameni din jurul meu au CG si cati au bisoni  + la medicul veterian mai vin unii cu pisici, papagali,etc...deci medicul trebuie sa le tina minte pe toate
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|