Forum ciobanesc german
October 12, 2016, 04:47:59 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: problema digestiva  (Read 5134 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cosmin23
Newbie
*

« on: November 02, 2012, 01:09:23 PM »

Salutare tuturor, sunt aici din criza de optiuni. Cainele meu (ricky) de 1 an jumatate, a prins ceva la burta de vreo luna si ceva. are scaunul foarte moale, mai mult apa. am fost cu el la veterinar si timp de 5 zile i`au fost injectate cate 6 injectii consecutive, un fel de cocktail...(antibiotic  bineinteles). pe parcursul tratamentului i s`a intarit scaunul, nu foarte tare, dar mult mai bine ca inainte. a terminat tratamentul si acum iar face moale ,foarte moale, are multe gaze.

teoretic era vorba de un parazit, acum sincer nu stiu ce sa mai cred ca a trecut o saptamana de la tratament si continua sa faca moale. i`am schimbat mancarea si acum serveste doar uscat, acele granule speciale. nu mai stiu ce sa ii fac sincer, de la 40 de kg a scazut la 36 ( asta saptamana trecuta) iar in prezent e la 32 de kg. ce sfaturi imi puteti da?
blaster
Full Member

« Reply #1 on: November 02, 2012, 03:22:32 PM »

incearca sa-i dai un pic de iaurt. este deparazitat intern, presupun. da-i ceai de menta (rece).

si daca viata este cruda, am s-o pun pe gratar.
freddy25
Hero Member

« Reply #2 on: November 02, 2012, 04:39:50 PM »

Fa-i analiza scaunului, coproparazitologic si antibiograma si in functie de rezultat, medicul va decide tratamentul. Poate ca a  durat prea putin timp tratamentul. Sunt germeni pentru care e nevoie de 2-3 saptamani de tratament. Dar trebuie sa stii despre ce fel de germen e vorba. Concomitent da-i de mancare dieta intestinal de la Purina, Eukanuba sau Hill's. De la Royal Canin da-i doar Intestinal low-fat. Am avut si eu problema asta in primavara cu cateaua si nu ma intreba cat am tras si inca nu si-a revenit complet, poate manca doar anumite marci de hrana uscata. Pina rezolvi cu analizele cumpara niste Carbune medicinal si da-i o tableta la fiecare masa. Il mai strange la burta si absoarbe gazele. Pentru ca analizele sa fie edificatoare, nu trebuie sa fi primit antibiotice in ultima saptamana.
cosmin23
Newbie
*

« Reply #3 on: November 02, 2012, 08:50:49 PM »

i`am facut analiza scaunului inainte de tratament si 2 teste scumpe cu draci ( giardia si corona ), a primit si prebiotic si probiotice iar pe 24 .10 a luat primit tratamentul urmator (injectii) boyfril, linco-spectir, beforel, si natovit (din ce inteleg din scrisul veterinarului) si de pe 28.10 ia suplimente minerale pro-vite 2/zi timp de 10 zile.  de la hill`s i`am dat gastrointestinale si fibre si in prezent mananca royal canin, maxi adult.

acum am sa incerc si ce mi`ai spus tu freddy si blaster sa stii ca are o saptamana in care ii dau doar ceai de menta.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #4 on: November 02, 2012, 09:02:09 PM »

trebuie ca este o bacterie care nu a cedat la antibioticele initiale! Probabil antibiograma o sa indice exact antibioticul la care e bacteria sensibila! Sper sa se faca bine cat mai curand!

I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
blaster
Full Member

« Reply #5 on: November 02, 2012, 09:05:06 PM »

incearca si cu pliculete de smecta pentru copii. mai mult ca sigur ca are flora bacteriana distrusa, mai ales dupa antibiotice. eu i-as da si un iaurt mic.

si daca viata este cruda, am s-o pun pe gratar.
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: November 02, 2012, 09:56:44 PM »

Daca ia probiotice nu mai e nevoie de iaurt care nici nu este recomandat in diaree. La mine in oras o antibiograma a fecalelor m-a costat 70 de lei. Fara asta tratamentul este pe ghici si va trebui sa incerci o multime de antibiotice pina il nimeresti pe cel care trebuie. Antibioticul pe care l-a primit e baytril nu boyfril si are numele generic enrofloxacin care e bun in diaree dar uite ca nici la cateua mea nu a avut efect. Desi i-am facut antibiograma nu i s-a gasit nimic si atunci in disperare de cauza i-am dat biseptol 2 saptamani suspectand-o de un parazit microscopic.  4 luni am tinut-o pe regim cu Lupovet IBDerma Hyposens fiindca au fost singurele bobite la care a reactionat bine. Si cu Purina Intestinal i-a mers binisor o perioada dar nu a mai vrut sa manance. Acum ii dau Acana miel si mar si vad ca tolereaza bine. Bine, nu se pot face comparatii, cateua mea este in varsta, este si alergica pe cand la tine este vorba de un junior
cosmin23
Newbie
*

« Reply #7 on: November 02, 2012, 10:01:17 PM »

sincer acum la cate mancaruri sunt, sunt si mai in ceata. ideea e ca daca ma duc la alti veterinari toti vor incerca un alt antibiotic cum ai spus si tu mai sus. am cam ajuns de unde am plecat, ironic
cosmin23
Newbie
*

« Reply #8 on: November 07, 2012, 11:14:22 PM »

maica`mea a povestit unei prietene din Olanda problema cu cainele meu, si tipa respectiva s`a dus la un veterinar din Utrecht, iar acesta a spus ca singura cauza e otravirea. doar ca cainele meu e foarte tanar si a reusit sa respinga otrava si ca va face moale cam inca vreo luna pana i se curata tot sangele. Altfel, era mort dupa 2 saptamani. Sincer ii cam dau dreptate, ca a trecut cam o luna si ceva de cand i`au inceput problemele, iar dupa tratament, la vreo saptamana e intr`o joaca asa...cand face tare (chiar f bine) cand moale...

Voi ce parere aveti... e plauzibil? sau o fi ca am inceput sa`i dau numai mancare uscata si minerale si gastrointestinale?
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #9 on: November 07, 2012, 11:33:05 PM »

mai Cosmin...poate fi posibil! Ai multa grija pe unde si ce miroase! Ai cumva vecini rautaciosi, care ar putea sa vrea sa-i faca rau?

I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
cosmin23
Newbie
*

« Reply #10 on: November 08, 2012, 12:11:43 AM »

sincer am destui. stau intr`o intersectie, am curte mare, de asta mi`am luat ciobanesc. sunt multi care nu`l suporta, pentru ca inevitabil, latra si la gard, si sperie oamenii...si bineinteles l`am facut foarte rau ca sa nu intre nimeni in curte.... da na`.... cica ii deranjeaza... dar n`am ce sa fac
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #11 on: November 08, 2012, 12:47:39 AM »

ba ai ce sa faci! Dreseaza-l sa nu ia nimic de pe jos sau de la altcineva din mana! Munca multa, dar cu folos!

freddy25
Hero Member

« Reply #12 on: November 08, 2012, 01:52:27 AM »

CG comparativ cu alte rase e foarte usor de dresat. Dar cu perseverenta orice caine se poate dresa. Ia uitat-va aici si minunati-va http://www.youtube.com/embed/PztO-OvzRyg  As vrea si eu un catel ca asta.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #13 on: November 08, 2012, 02:13:54 AM »

si eu! pare ca functioneaza pe baterii! Nici eu nu sunt asa de eficienta! Laughing

vivat
Hero Member

LARS şi UZZY

« Reply #14 on: November 08, 2012, 08:15:18 AM »

CG comparativ cu alte rase e foarte usor de dresat. Dar cu perseverenta orice caine se poate dresa. Ia uitat-va aici si minunati-va http://www.youtube.com/embed/PztO-OvzRyg  As vrea si eu un catel ca asta.
Laughing Laughing Laughing Freddy, mi-ai făcut ziua frumoasă de dimineaţă!
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: