Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« on: December 03, 2012, 10:10:20 AM » |
|
Cum sa o invat pe catelusa mea sa faca "treaba" intr-un singur loc? Am observat ca mereu cand vrea sa faca pipi sau kk pleaca din camera unde ne aflam noi si se duce undeva unde nu e nimeni...  Am incercat sa o cert dar vad ca nu prea are efect. Am cumparat si covoras de ala (pempers) si nu face acolo. Cand vad ca se pregateste o iau si o duc acolo unde este acel covoras absorbant si ii zic "aici trebuie sa faci"... dar nu sta si se duce in alta parte PS: o am abea de 2 zile; are 6 saptamani; CG desigur  ) Si as mai avea o ingrijorare, de cand am luato am fost imediat la un pet shop, doamna de acolo (asistenta nu doctorita) mia dat o pastila pt deparazitare, a zis ca trebuie (sa uitat la burta ei si a pipatit pe acolo). Ok...iam dat pastila aia dupa cum a explicat doamna asistenta... observ ca o doare burta mereu, face kk des si moale si pare destul de ploata (sunt sigur ca din cauza durerii). Oare e normal sa o doara asa...mai maraie (un fel de plans) din cand in cand, uneori chiar inainte sa faca kk. Ma cam ingrijoreaza acest fapt. Cv sfaturi...? Plzzz! E primul meu catel si am vrut CG deoarece de mic mia placut aceasta rasa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #1 on: December 03, 2012, 01:23:57 PM » |
|
Ce ii dai de mancare? Poate nu i-ai dat ce primea la crescator si schimbarea brusca a tipului de hrana sa-i fi provocat indigestie. Alta cauza ar fi supra-alimentatia. De la deparazitare interna ar putea avea scaune mai moi doar 24 ore. A scos viermi dupa deparazitare? Cine i-a dat deparazitantul, tu sau medicul?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: December 03, 2012, 10:45:01 PM » |
|
Freschii ii dau eu si asta ii dadea si crescatorul... supra alimentatia nu cred, nui dau decat o mana de boabe de 3 ori pe zi. Da, a scos la al treilea scaun dupa administrarea pastilei. Pai am fost la pet shop, mia dat aia o pastila si eu iam dat cat mia zis ea (un sfert), ea a zis sai dau pe gat si pe gat iam dat....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #3 on: December 03, 2012, 11:55:58 PM » |
|
Cate kile are catelul? Cred ca e prea putin un sfert de pastila, doar e pui de CG, nu pechinez. Drontalul se da asa : 1 pastila la 5-10kg si 1/2pastila daca are intre 2-5kg. Iar la pui sub 2 luni se da deparazitant lichid, nu se dau pastile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: December 04, 2012, 04:37:09 PM » |
|
Puiul are acusi 7 saptamani... am intrebat 3 medici veterinari si toti miau zis cai bine sai dau pastile  probabil e bine si cu pastile. Azi am fost la un pet shop (al treilea medic) care mia zis ca e normal sa faca moale.  dar totusi, asa mult? 3 zile...? ma rog. Sper sa se rezolve dupa cei dau al doilea sfert de pastila sanbata. Dupa ii voi face vaccinurile si sper sa nu mai am probleme. Crescatorul mai zis ca a facut primul vaccin dar medicul veterinar mia zis ca nui facut, deoarece nu are imunitate o data ce a facut limbrici si sal refac. In carnetul catelusei este o parafa de medic acolo la primul vaccin... deci pe hartie ar fi facut dar in realitate cica nu e? Voi ce ziceti...? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« Reply #5 on: December 04, 2012, 04:37:45 PM » |
|
Scz, am uitat sa zic de greutate, nu lam cantarit, dar cred ca e undeva pe la 2 Kg...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: December 06, 2012, 03:43:31 PM » |
|
Am alta intrebare: am catelusa de sanbata, pana azi avea urechile ciulite cat de cat... acuma parca le cam lasa pe partile laterale... oare dc? e nromal? ce sa fac sa ramana ciulite in continuare...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #7 on: December 06, 2012, 09:25:09 PM » |
|
Puiul are acusi 7 saptamani... am intrebat 3 medici veterinari si toti miau zis cai bine sai dau pastile  probabil e bine si cu pastile. Azi am fost la un pet shop (al treilea medic) care mia zis ca e normal sa faca moale.  dar totusi, asa mult? 3 zile...? ma rog. Sper sa se rezolve dupa cei dau al doilea sfert de pastila sanbata. Dupa ii voi face vaccinurile si sper sa nu mai am probleme. Crescatorul mai zis ca a facut primul vaccin dar medicul veterinar mia zis ca nui facut, deoarece nu are imunitate o data ce a facut limbrici si sal refac. In carnetul catelusei este o parafa de medic acolo la primul vaccin... deci pe hartie ar fi facut dar in realitate cica nu e? Voi ce ziceti...?  Vaccinul a fost facut dar din cauza ca avea paraziti intestinali, nu a prins. De aceea a spus vet-ul ca nu e imunizata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: December 06, 2012, 10:44:47 PM » |
|
Aha, multumesc pentru raspuns freddy25. Cu urechile ce zici...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #9 on: December 07, 2012, 12:09:47 AM » |
|
urechile lasate pe laterala...asa cam ca aripile unui avion  sunt semn de supunere, sau nesiguranta.
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #10 on: December 07, 2012, 11:17:46 AM » |
|
Aha, multumesc pentru raspuns freddy25. Cu urechile ce zici...?
E micuta, are timp sa-si ridice urechile. De regula, atunci cand nu se simt bine fizic sau psihic le cad urechile la catei. Si nu-i mai da friskies ca nu se va dezvolta bine, da-i ceva mai bun fiindca e tare micuta pentru rasa ei. Dar deocamdata cumpara-i bobite intestinal ca sa se rezolve cu burta. Royal Canin are si bobite intestinal pentru puppy, nu doar pentru caini adulti. Cantareste-o neaparat, mi se pare infim sa aiba 2kg la aproape 2 luni. Vezi ca la cabinetul veterinar au si cantar. Sau daca ai un cantar de oameni o cantaresti in felul urmator: te urci pe cantar cu catelusa in brate, apoi te cantaresti singur. Diferenta dintre cele doua masuratori reprezinta greutatea puiului. Puii sunt extrem de vulnerabili cat sunt mici, nu neglija ingrijirea ei ca o poti pierde foarte usor, de la o zi la alta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: December 07, 2012, 12:06:59 PM » |
|
Si cam cat ar costa bobitele astea interstinale, sunt scumpe...? si cam cat timp sai dau bobite interstinale...? Multumesc pentru raspunsuri. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #12 on: December 07, 2012, 12:33:44 PM » |
|
Costa vreo 20 si ceva/kg si ii dai cat timp are diaree si inca vreo 2-3 zile dupa aceea. Apoi o treci treptat pe hrana normala adica in prima zi ii pui un sfert hrana normala si restul hrana dieta, a doua zi ii pui jumi-juma si a treia zi 3/4 hrana normala si 1/4 dieta. Asta bineinteles cu conditia sa nu aiba scaun moale. Din cate stiu eu, cateii puternic parazitati au probleme la deparazitare fiindca viermii care mor in intestinul lor elimina niste toxine. Am auzit despre un catel dintr-o rasa de talie mica care era aproape sa moara din cauza asta.Nu stiu ce se poate face in cazul acesta, discuta cu veterinarul. Deparazitarea se face la interval de 14 zile pentru viermi rotunzi(limbrici) si 21zile pentru viermi lati(tenii)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ionut Bogdan
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: December 07, 2012, 12:48:19 PM » |
|
Si mancare de casa ce as putea sai mai dau, nu neaparat acuma, cand e cu burta... ci dupa ce se rezolva. Niste retete cv acolo...  Nici nu cred ca e bine sa manance numai bobite uscate indiferent de care sunt, am mai vazut ca este hrana umeda, dar totusi nu as da cate 200 lei pe luna numai pe hrana (bobite si hrana umeda care e si mai scumpa).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #14 on: December 07, 2012, 02:30:50 PM » |
|
Trebuie sa-i dai carne 1/3, zarzavaturi si legume 1/3 ( morcovi, telina, pastarnac, patrunjul, dovlecei, ardei, fasole verde, mazare verde, acestea din urma in cantitate mai mica) si 1/3 orez fiert. Ii mai poti da branza dulce, gabenus de ou crud o data, de doua ori pe saptamana. Nu are voie varza, mezeluri, prajeli, sosuri,condimente. Ii mai poti da cateva felii de mar. Carnea sa nu fie grasa ca face diaree. Nu se da carne de porc. Ceapa e total interzisa fiindca e toxica pentru caini.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|