annarock
Newbie
|
 |
« on: December 06, 2012, 11:47:46 AM » |
|
Buna ziua, Am si eu o problema majora cu ciobanescul nostru Rex, varsta 2 ani si 8 luni, crescut in tarcul de la firma unde lucrez, si care nu a fost dresat, din pacate. Incepand cu asta vara, a devenit foarte agresiv cu toata lumea din jurul lui, facand victime pe banda rulanta (  ) amuzant dar nu prea). Stapanul lui nu a vrut sa il dea spre adoptie nimanui la inceput ( cainele nu a crescut intr-un mediu numai cu stapanii lui, ci cu foarte multa lume in jur), dar din cauza faptului ca vin foarte multe persoane straine la firma zilnic, asta reprezinta un pericol pentru ei. Rugamintea mea este, daca cineva ma poate ajuta sa il dam spre adoptie cuiva care are curte, care sa-i ofere multa joaca si iubire.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eros
|
 |
« Reply #1 on: December 08, 2012, 12:43:29 AM » |
|
A devenit agresiv din cauza ca a crescut cu foarte multa lume in jurul sau? ciudat....pacat ca vrea sa il dea si ca nu incearca sa ii acorde mai mult timp si sa il corecteze. Poate ai noroc si se ofera cineva...desi cum descrii tu...agresiv...victime...2 ani si 8 luni...mai greu sa gasesti. Oricum va urez bafta si sper sa luati cea mai buna decizie pentru el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #2 on: December 08, 2012, 02:14:04 PM » |
|
Parerea mea este ca a devenit agresiv ca sta inchis in tarc prea mult timp si nu se ocupa nimeni de el. Am convingerea ca in curtea cuiva care iiva acorda atentia necesara si posibilitatea de a-si consuma energia, se va schimba in bine siva deveni un caine excelent.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Matrix
Newbie
do your best
|
 |
« Reply #3 on: January 11, 2013, 10:23:35 PM » |
|
Exact, un caine inchis in tarc cu o droaie de vizitatori in jurul tarcului si fara a fi desensibilizat la ei... e o bomba cu ceas, cainele e foarte frustrat. Cine are o curte are probabil si o mama, sotie, copii, musafiri, vecini, in general nu ai curte ca sa "ai curte" ci ai o familie care intamplator traieste "la curte" si nu vrei sa iei un caine nedresat sa-ti faca praf si curtea si sa-i si capseze pe ai tai.
Eu vad ca solutie castrarea lui Rex si dresaj (de recuperare daca e cazul), adica mai pe scurt bani si timp. Si il poate si pastra dupa aceea, va fi alt caine.
|
|
|
|
|
|
Andreea
|
|
|
infusion
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: January 12, 2013, 04:14:35 PM » |
|
Cred ca ar fi mai usor daca cei care viziteaza acest topic sa vada o poza macar cu acest caine sau un filmulet cu el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valdy1977
Newbie
alex
|
 |
« Reply #5 on: January 17, 2013, 10:50:24 AM » |
|
Mai este valabil anuntul?ami plac caini agresivi.au temperament si la un spatiu mare cum este un dep.materiale constructii e potrivit.al vreau.mai am cg acasa stiu cum se antretine corespunzator un caine.0741631237
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tzitzi_84
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: January 18, 2013, 08:23:08 AM » |
|
O poza?.....ceva ? Filmuletz ceva  Nimic?
|
|
|
|
|
|
Cainele este "omul" suprem !!!
|
|
|
|
hunior
|
 |
« Reply #7 on: January 19, 2013, 03:43:36 PM » |
|
Castrarea nu inseamna ca automat se va linistii, vorbesc de proprie experienta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Matrix
Newbie
do your best
|
 |
« Reply #8 on: January 19, 2013, 04:07:15 PM » |
|
Pai nu doar castrare, castrare (si cam intr-un an jumate i se duc hormonii si se mai calmeaza) plus obligatoriu dresaj. Cu toata castrarea, avand in vedere ca are 2 ani si 8 luni parca, va ramane agresiv, dar macar sa-l controlezi cand vrei, altfel ? ce faci dai drumul la "fiara" in curte si te rogi sa nu muste pe cineva din greseala? De unde stie cainele cine-i client si cine e hot?
|
|
|
|
|
|
Andreea
|
|
|
valdy1977
Newbie
alex
|
 |
« Reply #9 on: January 19, 2013, 04:43:47 PM » |
|
de ce va ganditi numai la castrare?eu de exemplu al vreau pt paza la depozit.de la ora 18 pana dimineata la ora 7 poate si chiar ami doresc sa muste pe toata lumea care intra an perimetru.ziua va sta in tarc,deci nu poate musca.are si libertate de miscare toata noaptea.cu dresajul ma descurc eu,sunt sigur ca nu ma va musca.un mascul castrat oare ce energie si nerv de paza mai are?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Matrix
Newbie
do your best
|
 |
« Reply #10 on: January 19, 2013, 04:57:53 PM » |
|
Eu am sugerat castrarea ca sa faci din el un caine controlabil in mai multe situatii, casa, parc, curte, musafiri. Nu m-am gandit la depozit, modelul rupe tot ce intra. Plus ca daca nu ii faci dresaj de refuz la hrana, il adorm de nu se vede, sau cu un spray prin gard il termina cat e el de dulau. Imi amintesc cand stateam in camin si ma plimbam printre haitele de maidanezi, ma miroseau de departe si-o luau la goana  tot pe principiul spray si doar de doua ori l-am folosit asa ...un puf, doua cat sa nu le termin nasurile de tot. Eu cred in cainele de paza in felul urmator: paza cu avertizare verbala=latrat plus om de paza care iese din ghereta si apeleaza politie, samd. Un caine nedresat pus la paza de obiectiv e foarte vulnerabil in fata unor hoti hotarati sa intre si sa praduiasca.
|
|
|
|
|
|
Andreea
|
|
|
valdy1977
Newbie
alex
|
 |
« Reply #11 on: January 19, 2013, 05:26:45 PM » |
|
ai dreptate an ce zici in mare parte.ma descurc la dresaj pt al invata refuzul de hrana si mai mult depozitul este echipat cu camere de supraveghere,dar ce faci cu un intrus care nu stie ce sunt beculetele rosii,cele de la camere.?cei care stiu fura nu intra unde este supravegheat video.intra cei care fura pt o sticla de ceva alcool si un pachet de tigari,deci nu ai cum sa recuperezi paguba.pt acei oameni am nevoie de caine,anca unul pe langa cei care sunt deja.unde mananca doi mai e loc si pt al treilea,al partulea..sanatosi si rai sa fie ;)as vrea sa cunosc acest cg care provoaca atatea muscaturi ancat sperie pe toata lumea.eu cred ca e un cg cu personalitate care a ajuns sa fie singur din mai multe motive.unul ar fi urmatorul...daca cei care au trecut pe langa el cand era mai mic l-asu mai atins cu piciorul sau cu o nuielusa?mai are incredere an cei care trec pe langa el?.poze cu cei existenti deja.sunt prost angrijiti?  .sigur nu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|