Forum ciobanesc german
January 15, 2013, 09:31:21 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Ratie la o catelusa de 2 luni CG  (Read 3109 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ionut Bogdan
Newbie
*

« on: December 19, 2012, 02:25:32 PM »

Salut la toata lumea. Am o catelusa de 2 luni CG, am cantarito luni si are 4.6 Kg. E jucausa, mananca... cei drept cam are probleme cu scaunul, e cam moale, iam facut deparazitarea (de 3 ori... dupa mediul veterinar nu dupa ureche), urmeaza primul vaccin... etc.
Intrebarea mea este despre alimentatie, eu ii dau Freskys, mediul vet. mia zis ca e o mancare bunicica, desi mia recomandat Royal, dar eu nu am bani pt Royal, asa ca e buna si asta decat altele... Aceasi mancare o primea si de la crescator; dar totusi? cat sai dau la o masa... pe zii... etc.? Ca tot nu am inteles, la cabinetul vet. mia zis sai dau dupa cum mananca ea, cand se cam satura ii iau mancarea... ma rog... la un alt pet shop mia zis ca e optional, sai dau cat vrea... pai ar manca din 5 in 5 minute ea, chiar daca e satula  Roll Eyes Deci am si eu rugamintea de am explica cineva cum e cu ratia, cum se da......... Multumesc anticipat! MULTA SANATATE  CG-loor VOSTRI!
Twinky
Sr. Member

« Reply #1 on: December 19, 2012, 04:43:19 PM »

Nu ii mai da Frieskies, nu sunt deloc bune. Incearca la un petshop cu o mancare superpremium sau macar premium. Cat despre cantitate o sa scrie pe sac cat trebuie sa ii dai, sau intreaba veterinarul. Mai bine ii faci mancare in casa decat sa o "strici" cu mancare la 5 lei/kg. Cumpara-i niste orez, morcov, le fierbi si ii dai. Este mult mai sanatos decat Frieskies. Sanatate catelusei si asteptam si poze cu ea.
salvanim
Ionut Bogdan
Newbie
*

« Reply #2 on: December 19, 2012, 06:08:05 PM »

Nu ii mai da Frieskies, nu sunt deloc bune. Incearca la un petshop cu o mancare superpremium sau macar premium. Cat despre cantitate o sa scrie pe sac cat trebuie sa ii dai, sau intreaba veterinarul. Mai bine ii faci mancare in casa decat sa o "strici" cu mancare la 5 lei/kg. Cumpara-i niste orez, morcov, le fierbi si ii dai. Este mult mai sanatos decat Frieskies. Sanatate catelusei si asteptam si poze cu ea.
Pai friskeys nu este premium...? si ma rog, nu e la 5 lei.... e 9 lei kg... iasi/vaslui.... cam astai pretul...
Pai si ce boabe sai dau in loc de freskyes... ? dar sa nu depaseasca de 15 lei kg ca si asa e mult... Iar cu orez si morcov cu piept de pui, din cate am mai citit pe forum nui suficient pt crestere.... :-?
Twinky
Sr. Member

« Reply #3 on: December 19, 2012, 10:36:23 PM »

Frieskies nu este deloc premium. Sunt niste preturi exagerate la calitatea pe care le au marcile astea. Pedigree este 10 lei/kg, si este de slaba calitate. Mergi cu mancare gatita in paralel cu boabe, de exemplu Equilibrio este superpremium 12 lei/kg. Mergi la petshop si cumpara 1 kg, vezi daca mananca iar daca ii place poti sa ii cumperi mai mult. Este la sac de 25 kg, in jur de 290 lei parca. Eu zic ca este mai mult decat convenabil. Plus ca din acel sac eu cred ca stai linistit vreo 2 luni.
Tazmania
Newbie
*

« Reply #4 on: December 20, 2012, 12:07:54 PM »

Nu-i mai da Frieskies! Vezi ca in Iasi, gasesti la greu bosh cu 11 lei/kg, daca ceva mai bun nu-ti permiti. Pe fiecare sac de mancare (mancare care se respecta) iti da si cantitatea in grame/zi recomandata. In momentul cand cumperi mancare, roaga persoana care iti da, sa se uite pe sac.
Sa stii ca e posibil sa iesi mai scump cu o mancare de slaba calitate (pe langa boli, mai e si cantitatea necesara de hrana necesara pufosului).

Fa un efort si macar cat timp este in crestere, da-i ceva bun!

In rest, iubeste-o si fiti fericiti!
Ionut Bogdan
Newbie
*

« Reply #5 on: December 20, 2012, 01:30:00 PM »

Multumesc frumos... Am sa vb cu doamna veterinar sa vad ce zice si ea si sa vad de preturi... Totusi, mai datimi va rog niste nume de mancare buna la preturi modeste (10-15 lei/kg) ca sa vad ce mai e si prin oras, daca nu gasesc una poate pe cealalta...  Huh       
Inca o data va multumesc pt raspunsuri si daca tot am deschis dopicul raspundeti cu mancarea asta...  Roll Eyes
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: December 20, 2012, 03:10:18 PM »

Cel mai ieftin iesi daca faci  comanda prin internet  pentru un sac. La preturi de pina la 15lei/kg in afara de Bosch gasesti Brit Care, o hrana superpremium cu 169lei/sacul de 12kg la www.maxi-pet.ro. La comenzi de peste 150 lei nu platesti contravaloarea curieratului. Mai e Brit Premium-hrana premium cu pretul de 125lei pentru un sac de 15kg. Ar mai fi GuabiNatural junior Large Breed pe care il gasesti la www.pentruanimale.ro la pretul de 236lei/15kg doar ca ei asigura transport gratuit doar pentru comenzi de peste 300 lei.Preturi bune pentru Bosch si nu numai, gasesti la www.zooplus.ro. Asigura transport gratuit pentru comenzi de peste 150 lei dar dureaza mai mult, in jur de 8 zile fiindca sunt trimise direct din Germania. Trebuie sa ai card de credit si sa platesti in avans cu cardul in momentul cand faci comanda. Sunt seriosi, nu dau tzepe. Eu am comandat 2 cotetze de caini mari si mancare de caini si pisici de mai multe ori. Ma incurca faptul ca dureaza asa mult transportul fiindca nu imi programez comenzile si ma trezesc in ultimele 2-3 zile ca nu am mancare pentru caini.
Ionut Bogdan
Newbie
*

« Reply #7 on: December 21, 2012, 12:20:25 AM »

Cel mai ieftin iesi daca faci  comanda prin internet  pentru un sac. La preturi de pina la 15lei/kg in afara de Bosch gasesti Brit Care, o hrana superpremium cu 169lei/sacul de 12kg la www.maxi-pet.ro. La comenzi de peste 150 lei nu platesti contravaloarea curieratului. Mai e Brit Premium-hrana premium cu pretul de 125lei pentru un sac de 15kg. Ar mai fi GuabiNatural junior Large Breed pe care il gasesti la www.pentruanimale.ro la pretul de 236lei/15kg doar ca ei asigura transport gratuit doar pentru comenzi de peste 300 lei.Preturi bune pentru Bosch si nu numai, gasesti la www.zooplus.ro. Asigura transport gratuit pentru comenzi de peste 150 lei dar dureaza mai mult, in jur de 8 zile fiindca sunt trimise direct din Germania. Trebuie sa ai card de credit si sa platesti in avans cu cardul in momentul cand faci comanda. Sunt seriosi, nu dau tzepe. Eu am comandat 2 cotetze de caini mari si mancare de caini si pisici de mai multe ori. Ma incurca faptul ca dureaza asa mult transportul fiindca nu imi programez comenzile si ma trezesc in ultimele 2-3 zile ca nu am mancare pentru caini.
Multumesc mult pentru raspunsuri... Daca as putea tias da o funda  Roll Eyes Sati traiasca  si sa fie sanatos, atat el cat si tu!
freddy25
Hero Member

« Reply #8 on: December 21, 2012, 12:26:16 AM »

Multumesc pentru urari, sa-ti traiasca si tie puiuta, sa creasca mare si sanatoasa. Craciun fericit!
Ionut Bogdan
Newbie
*

« Reply #9 on: December 21, 2012, 12:49:29 AM »

Cel mai ieftin iesi daca faci  comanda prin internet  pentru un sac. La preturi de pina la 15lei/kg in afara de Bosch gasesti Brit Care, o hrana superpremium cu 169lei/sacul de 12kg la www.maxi-pet.ro. La comenzi de peste 150 lei nu platesti contravaloarea curieratului. Mai e Brit Premium-hrana premium cu pretul de 125lei pentru un sac de 15kg. Ar mai fi GuabiNatural junior Large Breed pe care il gasesti la www.pentruanimale.ro la pretul de 236lei/15kg doar ca ei asigura transport gratuit doar pentru comenzi de peste 300 lei.Preturi bune pentru Bosch si nu numai, gasesti la www.zooplus.ro. Asigura transport gratuit pentru comenzi de peste 150 lei dar dureaza mai mult, in jur de 8 zile fiindca sunt trimise direct din Germania. Trebuie sa ai card de credit si sa platesti in avans cu cardul in momentul cand faci comanda. Sunt seriosi, nu dau tzepe. Eu am comandat 2 cotetze de caini mari si mancare de caini si pisici de mai multe ori. Ma incurca faptul ca dureaza asa mult transportul fiindca nu imi programez comenzile si ma trezesc in ultimele 2-3 zile ca nu am mancare pentru caini.
Inca o intrebare, daca ii schimb mancarea repede de la freskys la alta recomandat de voi sunt probleme digestive...? asa am inteles de pe forum...Huh
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #10 on: December 21, 2012, 01:17:06 AM »

trebuie sa ii schimbi gradat...in decurs de 10 zile.

I'm on guard!
Ionut Bogdan
Newbie
*

« Reply #11 on: December 21, 2012, 03:08:41 PM »

Totusi, cu scaunul cum ramane? Este influientat de catre mancare? Oare din cauza mancarii face moale? deparazitarea iam facuto de 3 ori, ii dau numai mancare uscata, am vb cu 1 asisten si cu un medic vet, medicul mia zis sa ii dau mancare uscata ca trebuie sasi regleze tranzitul pana la urma....  Huh   sunt asa de nedumerit...
verdi
Hero Member

« Reply #12 on: December 21, 2012, 03:20:24 PM »

e posibil sa faca moale de la mancare ... Bosco a patit-o de la Acana..
Ionut Bogdan
Newbie
*

« Reply #13 on: December 21, 2012, 04:15:11 PM »

e posibil sa faca moale de la mancare ... Bosco a patit-o de la Acana..
Problema mare, vomita, e a doua oara, a mai vomitat acum cateva zille intro dimineata dupa ce a mancat, dar am zis poate a ingiti cv de prin casa (am un frate mai mic si mai are tot felul de prostioare), am ignorat, primul vaccin a fost facut ieri, si pe la ora 14 iar a vomitat dupa ce iam dat sa manance, dupa ce a mancat boabele (freskys) cam la 10 min iam da o bucatica de mamaglia de aseara, oare o fi de la mamaliga sau de la mancare... ?  Off Doamne greu ma e!
Tazmania
Newbie
*

« Reply #14 on: December 21, 2012, 05:41:54 PM »

Nu-i mai da si tu mancare aiurea. Sa aiba un program fix cu mesele. Si dupa ce mananca, important este sa stea o perioada linistita.
Trebuie sa respecti si cantitatea de hrana pe care i-o dai.
Mamaliga pentru ce i-ai dat-o? deliciu?
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof