Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 12:08:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Este bine sa sterilizez femela la 5 luni pt a nu face cancer?  (Read 11082 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
andreea1221
Jr. Member
**

« on: September 03, 2006, 09:40:57 AM »

Multi doctori mi-au spus asta, acum eu nu stiu ce sa cred, dar nici nu vreau sa risc si dupa 3 ani sa faca cancer.
crb
Hero Member

« Reply #1 on: September 03, 2006, 10:48:46 AM »

Multi doctori mi-au spus asta, acum eu nu stiu ce sa cred, dar nici nu vreau sa risc si dupa 3 ani sa faca cancer.
.... Shocked Cheesy Shocked Cheesy Shocked...ai consultat medici umani sau veterinari? in cel mai rau caz, cazurile de cancer apar la catele nefatate dupa 6-7 ani.... castrarea la virsata asta = creare de sanse sa se "blegeasca" de tot...parerea mea...dat fiind ca nu sunt veterinar, dar pb asta seamana cu stupidul "mit" al dobermann-ului :"innebuneste" pe la cativa ani, pentru ca ii creste creieru' si-i ramine mica cutia craniana... Shocked

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
petshop4you
andreea1221
Jr. Member
**

« Reply #2 on: September 03, 2006, 11:31:48 AM »

asta ramane o dilema pt mine, si chiar nu stiu pt ca parerile sunt impartite, dar in nici un caz nu vreau sa se blegeasca :|
kristal
Full Member

Athia

« Reply #3 on: September 03, 2006, 04:53:58 PM »

Shocked mi se pare absurda ideea, e mult prea mica femela! nu poti generaliza, nu fac toate femelele cancer uterin! mai bine sa faca de 3-4 ori pui si abia dupa 7-8 ani se poate opera, dar nu ca ar exista un pericol! In cazul in care nu ar putea sa fete normal si ar necesita cezariana, atunci ar fii recomandat sa i se scoata si uterul.

Singura fiinta trup si suflet alaturi de noi, iubind fara sa ceara nimic in schimb pana la moarte.
andreea1221
Jr. Member
**

« Reply #4 on: September 03, 2006, 07:16:31 PM »

faza e ca am vb cu multi proprietari de caini care m-au avertizat in privinta acestei probleme, fara sa-i intreb, si doctorii la fel, acum nu stiu ce sa cred pt ca unii zic ceva si altii altceva
morgana
Full Member

Sky

« Reply #5 on: September 03, 2006, 07:48:35 PM »

ii opresti cresterea! nu iti recomand, o hotarire de genul asta trebuie sa o gindesti bine, in functie de ce ai de gind mai tirziu sa faci .Pe a mea am castrat-o cind mi-au spus ca riscul e prea mare era in calduri la 2 luni, avea 3 ani si un pic.Asta nu inseamna ca fiecaruia i se poate intimpla.
stilgar
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #6 on: September 03, 2006, 09:39:04 PM »

asta e intrebare pt radio erevan?Huh?
pai si specia cum se mai perpetueaza?
sau toate femelele nesterilizate au cancer?
daca nu vrei sa risti da cainele cat se mai poate. cancerul e unul din sutele de riscuri asumate la achizitionarea unui caine.
uite de exemplu prietena mea s-a dovedit a fi displazica............ riscuri..... ruptura de menisc
andreea1221
Jr. Member
**

« Reply #7 on: September 04, 2006, 07:36:45 AM »

eu stiu ca e un risc asumat dar tocmai de-asta am intrebat pt ca vreau ce e mai bine pt ea si nu vreau sa se imbolnaveasca
ulck
Hero Member

« Reply #8 on: September 04, 2006, 09:28:27 AM »

Las-o sa creasca si nu te mai stresa atata. E minunat pentru ea ca are o familie care-i vrea tot binele din lume, dar nu exagera ca dai in partea cealalta. In nici un caz la 5 luni nu trebuie sa o sterilizezi. Ai tot timpul sa iei aceasta decizie pe la 3 - 4 ani, daca va fi cazul.
andreea1221
Jr. Member
**

« Reply #9 on: September 04, 2006, 12:25:48 PM »

k, am inteles, sa traiti  Grin
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #10 on: September 09, 2006, 01:33:39 PM »

Of Doamne! Chiar ma intreb... ce medic te-a sfatuit asa ceva?? Bineinteles ca riscul exista ..si la femei exista riscul cancerului mamar si ce...ii dam jos???

Am vazut o femela CG, avea 6 luni - sterilizata era mai fricoasa decat un iepuras, saracuta!
...si la ce ''cancer'' te referi? Mai mare e riscul piometrului dar intradevar si a tumorilor mamare.

Problema sterilizarii la asa o varsta frageda se pune la femelele de la care oricum nu se doresc urmasi.
  Toti cei care au postat inaintea mea au perfecta dreptate.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Irina2007
Hero Member

« Reply #11 on: March 05, 2007, 11:55:34 PM »

Hai ca m-am distrat bine de tot: femela se blegeste daca o castrezi? De unde naiba ati scos asta fratilor? Sa ingrasa, asta da. Nu stiu cati caini sterilizati ati vazut, dar eu am vazut sute, multi provenind din canisa mea. Temperamentul nu are nici o legatura cu sterilizarea.
Poate 5 luni e cam devreme, dar pentru a reduce riscul de cancer trebuie neaparat castrata inainte de primele calduri.
dsh
Hero Member

« Reply #12 on: March 06, 2007, 12:01:16 AM »

poate, in ceea ce priveste teritorialitatea si agresivitatea fata de alti caini sa se mai inmoaie putin... se intampla, dar nu se poate spune ca sterilizarea schimba caracterul unui caine!!!
oricum, 5 luni parca e prea devreme

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #13 on: March 06, 2007, 11:44:25 AM »

varianta asta am auzit/o si eu, dar parca suna altfel. ceva de genul: "daca proprietarul decide ca nu doreste pui de la femela respectiva in cursul vietii ei (caini cu probleme, sau caini maidanezi adoptati care eu nu i/as mai reproduce, sau pur si simplu un confort suplimentar pentru stapani, care n/au chef de pui si nici de perioade de calduri, iar cainele nu prezinta vreo valoare chinologica) e preferabila o castrare inaintea primelor perioade de calduri, pentru reducerea riscurilor de cancer".
personal cunosc un caz de rotwailler castrat la 5 luni. exemplarul nu s/a blegit, a crescut conform standardului pana la varsta de 18, 20 luni, dar au trebuit sa se preocupe de controlul greutatii ei.

cuget, deci exist!
morgana
Full Member

Sky

« Reply #14 on: March 08, 2007, 10:51:15 AM »

un efect negativ are castrarea prematura, oprirea dezvoltarii.. am vazut-o la un american sttedford,femela.Capul si pieptul nu s-au implinit dupa castrarea la 5 luni( inainte de a intra in calduri), recomandabil e sa se astepte pina la dezvoltarea integrala(la jumatatea timpului intre primele 2 porioade de calduri)
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof