Forum ciobanesc german
February 18, 2013, 08:23:36 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Este cg ? As vrea sa il cumpar  (Read 1400 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
flavius02
Newbie
*

« on: January 14, 2013, 09:16:37 PM »

Este CG ? As vrea sa il cumpar dar nu ma prea pricep la caini.....

* Image2..jpg (73.41 KB, 375x500 - viewed 83 times.)

* Image.jpg (82.2 KB, 375x500 - viewed 98 times.)
Twinky
Sr. Member

« Reply #1 on: January 14, 2013, 09:40:45 PM »

El pare ciobanesc german. Ce varsta are ?
salvanim
flavius02
Newbie
*

« Reply #2 on: January 14, 2013, 09:48:45 PM »

6  luni
Twinky
Sr. Member

« Reply #3 on: January 14, 2013, 10:59:45 PM »

Arata bine, e destul de dezvoltat pentru 6 luni. Banuiesc ca nu are pedigree daca nu esti sigur de puritatea rasei. Oricum, daca iti place, cumpara-l, creste-l si iubeste-l pentru ca te va rasplati inzecit. Bafta !
flavius02
Newbie
*

« Reply #4 on: January 14, 2013, 11:01:13 PM »

nu are pedigree , iti multumesc pt sfat !
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #5 on: January 15, 2013, 01:01:24 PM »

Daca tot vrei sa dai bani pe un caine,ia-ti un caine cu pedigree,in asa fel esti sigur de puritatea rasei si vei avea mult mai putine probleme de sanatate si temperament cu el.
Twinky
Sr. Member

« Reply #6 on: January 15, 2013, 03:05:49 PM »

Daca tot vrei sa dai bani pe un caine,ia-ti un caine cu pedigree,in asa fel esti sigur de puritatea rasei si vei avea mult mai putine probleme de sanatate si temperament cu el.

Nu cred. Din ce am vazut pe facebook, predomina cainii cu pedigree care au probleme de sanatate si de temperament.

Sorry pentru off topic.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #7 on: January 15, 2013, 05:28:52 PM »

Nu cred. Din ce am vazut pe facebook, predomina cainii cu pedigree care au probleme de sanatate si de temperament.

Sorry pentru off topic.
Deci concluzia....: "cumparati caini fara pedigree ca sunt mai sanatosi si cu siguranta sunt CG-ii puri!" Nu? Astia cu pedigree care au parinti, bunici si strabunici selectionati si despre care se stie ce fel de animale erau, nu sunt buni de nimic Laughing Laughing Laughing
Astia fara acte sunt caini adevarati, ei au fost testati de... Sad Sad Sad Parintii lor au suferit de boli mentionate de...  Sad Sad Sad Cainii au mostenit niste tare genetice evidentiate in actele stramosilor...  Sad Sad Sad (care stramosi, care acte?).
Foarte interesanta opinie si de mare valoare. Asa prospera pietarii, care-ti vand orice caini cu parul cret ca fiind Caniche, orice caine negru ca fiind CG din linii de lucru, orice caine bej ca fiind Labrador, etc.
Twinky
Sr. Member

« Reply #8 on: January 15, 2013, 10:37:41 PM »

Nu trebuie sa sara toata lumea in sus cand se spune o vorba. Mi-am spus doar parerea, nu trebuie sa facem atata caz. Oricum dinainte sa postez mi-am dat seama ca asta o sa se intample. Nu incurajez vanzarea cainilor fara pedigree, pentru ca stiu ca sunt foarte multi cei care inmultesc caini in prostie zicand ca sunt "de rasa". Am spus doar ce am observat eu aici, nu este o regula. Daca dai 400 de euro pe un caine cu pedigree nu te asigura nimeni ca acel caine o sa moara peste 12-13 ani si ca nu o sa aiba nici o problema de sanatate sau alte afectiuni, el poate sa moara chiar a-2-a zi, dintr-o problema din asta poate sa se duca mai repede decat cel care baga in curte un maidanez, la asta m-am referit.

P.S. Am scris in postul anterior "facebook", era de fapt "forum" , scuze.
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #9 on: January 16, 2013, 08:34:39 AM »

Ok. Nu sare nimeni in sus, dar din postarea ta se intelege ca incurajezi vanzarea cainilor fara acte
Acum, este si normal sa constati pe forum ca multi caini cu pedigree au probleme diverse de sanatate, din moment ce aici sunt caini cu acte in marea lor majoritate. Este adevarat ca nimeni nu-ti poate garanta o sanatate "de fier" a cainelui, indiferent daca acesta are sau nu pedigree, dar crescatorii seriosi vor inlocui imediat cainele cu probleme de sanatate transmise genetic sau aparute din vina/neglijenta lor, ori vor returna banii platiti pentru acesta. Atentie, am spuis marea lor majoritate, nu toti. Aici mai depinde si de cumparator de unde alege sa-si cumpere cainele si in ce conditii. Nu am nimic cu cainii fara pedigree, sunt animale foarte frumose si de multe ori foarte bune, dar sunt prea multe cazuri de inselaciune, de probleme de sanatate si temperament, pe care nu le poti imputa nimanui. De aceea este bine sa evitam achizitionarea unui exemplar fara pedigree pentru o diferenta de 300-400 lei, adica echivalentul a doi saci de mancare mai buna...
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #10 on: January 16, 2013, 02:03:42 PM »

Nu trebuie sa sara toata lumea in sus cand se spune o vorba. Mi-am spus doar parerea, nu trebuie sa facem atata caz. Oricum dinainte sa postez mi-am dat seama ca asta o sa se intample. Nu incurajez vanzarea cainilor fara pedigree, pentru ca stiu ca sunt foarte multi cei care inmultesc caini in prostie zicand ca sunt "de rasa". Am spus doar ce am observat eu aici, nu este o regula. Daca dai 400 de euro pe un caine cu pedigree nu te asigura nimeni ca acel caine o sa moara peste 12-13 ani si ca nu o sa aiba nici o problema de sanatate sau alte afectiuni, el poate sa moara chiar a-2-a zi, dintr-o problema din asta poate sa se duca mai repede decat cel care baga in curte un maidanez, la asta m-am referit.

P.S. Am scris in postul anterior "facebook", era de fapt "forum" , scuze.
,,Nu sare nimeni in sus" se incearca a se da sfaturi cat mai bune daca omu a cerut un sfat. Ce spui tu despre problemele cainilor se poate intampla la oricare insa in cazul celor cu pedigre sansele sunt mai scazute si in ce priveste pretul de 400 euro,cauta mai bine la sectiunea vanzari sa vezi ca se gasesc si la 150 euro...acum depinde de fiecare ce doreste de la un cg.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof