peqe_andrada
Hero Member

|
 |
« on: January 29, 2013, 09:30:23 PM » |
|
Buna ziua am 4 pui de  de aproape 12 saptamani , doua femele si doi masculi , de cateva zile femela cea mai mica il ataca pe unul dintre masculi, a cu 4 zile la muscat de jugulara ca ia facut gaura cat un deget , am fost la medic la vazut ia cusut rana si a spsu ca se reface ca nu e grav , astazi iar au navalit toti 3 adica femelele si celalant mascul pe acelasi ranit si aproape ca l-au omorat cu bataia in mai putni de 5 minute , iau scos si firele de la jugulara si iar l-au muscat mai tare , era sa ii scoata ochiul stang , tot e numai rani la cap urechea e rupta , rani la labute dar cel mai tare e la jugulara , ochi si cap , am fost cu el la medic imediat ce l-am scos din ghearele lor , la spalat cusut , iau facut anestezic e deja de aproape 4 ore sub anestezic isi revine plange saracul ,medicul mi-a spus sa nu ii dau nici apa nici mancare pana maine ,,ii umezesc nasucul cu un prosop umed ,ca are febra , va rog daca ati avut probleme de genul asta unii dintre voi cum ati remediat problema ? ce pot sa fac sa nu il mai atace , stiti care e motivul la varsta lor asa de mica sa se atace in halul asta ? va pun si poze facute la veterinar , a facut si antibiotic si antiinflamator , timp de 3 zile trebuie sa continuie cu antibioticul . va multumesc . prima poza este facuta chiar azi inainte de atac , cel atacat e cel mai retras , cea care ataca e cea murdara de zapada pe botic , restul sunt de la veterinar
|
002.JPG (227.98 KB, 800x600 - viewed 115 times.)
005.JPG (159 KB, 800x600 - viewed 73 times.)
009.JPG (142.22 KB, 800x600 - viewed 79 times.)
011.JPG (148.02 KB, 800x600 - viewed 71 times.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peqe_andrada
Hero Member

|
 |
« Reply #2 on: January 29, 2013, 11:26:41 PM » |
|
gabriela erau singuri ca erau la ora de somn dupa masa de pranz , am vazut ca aia mica e capul rautatilor dar nu inteleg de ce nu ataca si pe altii si numai pe el sare , saracul sa aparat pana azi dar azi a fost invins de toti na nu e cinstit 3 contra unu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #3 on: January 30, 2013, 12:29:11 AM » |
|
E cainele omega al haitei, mai pe romaneste zis e ciuca batailor. A incasat-o fiindca s-a opus. Daca ceda si se punea cu burta in sus l-ar fi lasat in pace.Gaseste-i urgent un stapan sau da-l in foster ca-l omoara. Sau da-o pe naravasa daca nu-i poti supraveghea. La 12 saptamani pot pleca la casele lor. Doamne, ce frumosi sunt toti patru in prima poza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peqe_andrada
Hero Member

|
 |
« Reply #4 on: January 30, 2013, 12:58:17 AM » |
|
freddy eu am incercat sa le gasesc stapani de la 6-7 saptamani dar toti vor masculi nimeni nu vrea femela , sa dat el cu burta in sus de mai multe ori dar mai trebuie sa se impuna si el , il iau la bataie din senin nu e vorba de jucari mancare sau joaca , chiar daca el sta linistit culcat vin sar pe el si il ataca , pe el trebuia sa il trimit in pakistan si o surioara dar am renuntat ieri la idee ca e foarte scump biletul 2 mii de euro , asa ca de ieri am spus ca il pot vinde si pe el nu numai femela dar uite ca soarta nu a vrut de moment sa plece , chiar inainte de atac cineva ma sunase sa il cumpere si ramasese pe maine sa vina dupa 10 minute l-au atacat astia pana la umplut de sange , deci nu mai stiu ce sa fac , sa se faca bine si pe naravasa o dau cu maicasa in padoc si pe ei ii las impreuna sau pe el sa il dau cu taicasu in padoc nu am idee ce si cum sa fac
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #5 on: January 30, 2013, 01:12:41 PM » |
|
Am vazut mai de mult un documentar despre o haita de lupi si acolo era un lup, ultimul pe scara ierarhica si era cel care incasa bataile. Ca sa-si descarce energia, ceilalti lupi, multi din ei frati cu el, il bateau din senin. Poate daca o lasai si mama lor langa ei, ii potolea, nu s-ar fi ajuns sa-l umple de sange.Ar fi bine sa te joci mai mult cu ei, sa-i alergi, sa-i inveti aportul, ceva, orice, ca sa-si consume energia. Cel mai bine ar fi sa-i lasi sub supravegherea mamei. Am avut si eu puiuti acum foarte multi ani dintr-o rasa foarte agresiva si pusa pe scandal dar ii potolea mama lor. Ii capsa de nu se vedeau atunci cand exagerau cu luptele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peqe_andrada
Hero Member

|
 |
« Reply #6 on: January 30, 2013, 01:59:37 PM » |
|
Am vazut mai de mult un documentar despre o haita de lupi si acolo era un lup, ultimul pe scara ierarhica si era cel care incasa bataile. Ca sa-si descarce energia, ceilalti lupi, multi din ei frati cu el, il bateau din senin. Poate daca o lasai si mama lor langa ei, ii potolea, nu s-ar fi ajuns sa-l umple de sange.Ar fi bine sa te joci mai mult cu ei, sa-i alergi, sa-i inveti aportul, ceva, orice, ca sa-si consume energia. Cel mai bine ar fi sa-i lasi sub supravegherea mamei. Am avut si eu puiuti acum foarte multi ani dintr-o rasa foarte agresiva si pusa pe scandal dar ii potolea mama lor. Ii capsa de nu se vedeau atunci cand exagerau cu luptele.
freddy dar e si mama lor cu ei tot timpul de dimineata pana seara stau numai cu ei , doar daca trebuie sa plec la cumparaturi sa ii inchid pe timpul zile si atunci o fac cu mama lor , sau ii bag la somn cand e prea frig afara , si sunt uzi din cap pana in coada , si referitor la mama ca ii potoleste nu e cam asa , eu eram afara caram lemne si ei erau in padoc cu mama si tot asa sa intamplat ala bolnavior era intr-un colt si a sarit pe el naravasa din senin , la care au sarit iar toti pe el plus mama lui , atunci am intervenit eu si i-am despartit , pe ei drept pedeapsa i-am dat afara cu maicasa din padoc si eu am ramas inauntru cu el si ma jucam , ca ceilanti sau aliniat la poarta si scheunau sa intre si ei la joaca, deci si mama il mai ataca , singura solutie e sa se recupereze in totalitate si pana atunci sa ii gasesc lui o familie , ma gandesc ca chiar daca o dau pe femela el sa nu riste sa fie iar atacat de fratesu si sorasa cealanta , chiar si de maicasa . pe el trebuie sa il dau prima data
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #7 on: January 30, 2013, 02:19:53 PM » |
|
O fi avand vreun defect genetic pe care ei il sesizeaza si instinctiv vor sa elimine din haita veriga slaba? Nu imi explic altfel ferocitatea atacului si mai ales ca il ataca inclusiv mama lui. Cert este ca trebuie despartit de ceilalti fiindca nu va avea zile multe in ritmul asta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paulapaula13
|
 |
« Reply #8 on: January 30, 2013, 02:40:33 PM » |
|
Am avut si eu un cuib cu un comportament aproximativ asemanator. O sa povestesc mai pe larg ca sa ma fac inteles. Dupa primul vaccin si in momentul in care alaptarea e controlata la unumite ore, pentru pui am un tarc special unde-i pun pentru aer, soare, separare temporara de mama. Tarcul nu are in inaltime mai mult de 60-70 cm, in functie de configuratia terenului. Tarcul este acoperit, iar intr-un capat are un capac de aproximativ 80 cm. In cuib era o catelusa mai mica, iesind din omogenitatea cuibului. Spre deosebire de ceilalti era o cataratoare care dorea tot timpul sa evadeze. Nu numai tarcul mic il escalada ci si padocul mare chiar si gardul curtii, pe care nu stiu nici acum cum l-a trecut de m-am trezit cu ea la usa. Am numit-o "alpinista". O alta catelusa dadea tonul la toate prostioarele care le faceau. Una dintre aceste "prostioare" ne-a uimit. Ii alinia pe toti fratiorii in capatul tarcului opus capacului, alegau toti deodata si loveau cu labutele sau capul capacul sa-l rastoarne. Cand reuseau unul singur evada, "alpinista". N-am inteles la inceput. Dar intr-una dintre zile, eu fiind plecat, ei afara in tarc, cel care trebuia sa-i urmareasca aiurea, i-a prins o furtuna de vara. I-am gasit fleasca. I-am uscat, i-am ingrijit si au fost bine cu o exceptie, "alpinista". Am ajuns cu ea la veterinar, a tratat-o, am salvat-o, greu, dar am inteles de ce doreau fratiorii sa o ajute sa plece dintre ei. E altfel decat povestea dumneavoastra, dar motivul se poate sa fie acelasi. Instinctele ciobanescului german sunt foarte pregnante, de aceea cand simpt un pericol alaturi de ei, in corpul comun al cuibului, instinctul de conservare, ii determina sa inlature acel pericol, intr-un fel sau altul. Concluzia, separati puiutul cat mai repede daca nu vreti sa-l pierdeti. Parerea mea. Scuze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peqe_andrada
Hero Member

|
 |
« Reply #9 on: January 30, 2013, 03:02:22 PM » |
|
multumesc pentru sfat , puitul este perfect sanatos bine cu exceptia de cele intamplate ieri au vaccinele la zi deparazitarea , toti au fost la medic si verificati deci nu as crede ca asta ar fi problema , ma gandesc ca el e mai incapatinat asa cum spunea si freddy25 , s ei au vazut ca el nu se supune lor si de aceea il ataca , maicasa la atac intr-un timp pe celalant mascul , nero si taicasu la fel ma gandeam ca vor sa il educe mai indeaproape pe el ca va ramane cu noi aici nu va parasi cuibul , dar vad ca de o saptamana la lasat pe nero care asta cam scoate clontii si la taicasu si la maicasa si la luat pe masculul astalant , deci nu gasesc explicatia logica daca este vreo una pe aici in situatia data , da si am mai spus dupa cau am mai aflat de la unul si altul ca cel mai important e sa plece acest mascul din cuib ca sa nu il omoare , sange nu stiu de unde au dat de gust ca eu nu i-am hranit cu carne cruda inca pe pui , doar fiert si la gratar , si numai piept de pui , multumesc lui D-zeu ca puiul ranit deja se vede ca isi revine bine , mananca , ranile deja se inchid si sper din inima sa nu ramana cu traume dupa patania lui , acum sa termine tratamentul dat de medic si pana atunci ramane cu mine in casa sub supraveghere 24 din 24 de ore
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #10 on: January 30, 2013, 03:21:31 PM » |
|
Care din cei patru e victima si care e agresoarea? Mie mi-a placut de cel din prim plan de la miloc, acela caruia i se vede o zgarduta rosie. Are o privire foarte inteligenta. In viitor, as intentiona sa iau un pui dar parca m-ar tenta mai mult un ciobanesc cehoslovac. Inca nu m-am hotarat. Oricum cateaua mea, o corcitura de C.G. desi are 13 ani si e surda, se tine foarte bine, analizele foarte bune, sistemul locomotor in stare perfecta asa ca nu ma grabesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
verdi
Hero Member

|
 |
« Reply #11 on: January 30, 2013, 03:51:49 PM » |
|
Care din cei patru e victima si care e agresoarea? Mie mi-a placut de cel din prim plan de la miloc, acela caruia i se vede o zgarduta rosie. exact ea e agresoarea ! ... iar cel ranit e cel din planul indepartat .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #12 on: January 30, 2013, 04:47:30 PM » |
|
Da, e clar, e cea mai desteapta si e sefa haitei. Frumoasa foc, o pup pe nasucul ala obraznic. Dar si agresatul e dulce foc. Cred ca s-au batut pentru sefie. Ceilalti doi cred caxsunt mai submisivi si il urmeaza pe cel mai puternic.  Pffii, nu-mi vine sa cred, asa mici si atat de incrancenati. De obicei, chestiile astea se intampla dupa 5luni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alora
Hero Member

WeiSS
|
 |
« Reply #13 on: January 30, 2013, 06:40:53 PM » |
|
Bina ca isi revine "ranitul"! M-am gandit la el tot timpul!
|
|
|
|
|
|
I'm on guard!
|
|
|
|
paulapaula13
|
 |
« Reply #14 on: January 30, 2013, 07:02:32 PM » |
|
Am avut si eu un cuib cu un comportament aproximativ asemanator. O sa povestesc mai pe larg ca sa ma fac inteles. Dupa primul vaccin si in momentul in care alaptarea e controlata la unumite ore, pentru pui am un tarc special unde-i pun pentru aer, soare, separare temporara de mama. Tarcul nu are in inaltime mai mult de 60-70 cm, in functie de configuratia terenului. Tarcul este acoperit, iar intr-un capat are un capac de aproximativ 80 cm. In cuib era o catelusa mai mica, iesind din omogenitatea cuibului. Spre deosebire de ceilalti era o cataratoare care dorea tot timpul sa evadeze. Nu numai tarcul mic il escalada ci si padocul mare chiar si gardul curtii, pe care nu stiu nici acum cum l-a trecut de m-am trezit cu ea la usa. Am numit-o "alpinista". O alta catelusa dadea tonul la toate prostioarele care le faceau. Una dintre aceste "prostioare" ne-a uimit. Ii alinia pe toti fratiorii in capatul tarcului opus capacului, alergau toti deodata si loveau cu labutele sau capul capacul sa-l rastoarne. Cand reuseau unul singur evada, "alpinista". N-am inteles la inceput. Dar intr-una dintre zile, eu fiind plecat, ei afara in tarc, cel care trebuia sa-i urmareasca aiurea, i-a prins o furtuna de vara. I-am gasit fleasca. I-am uscat, i-am ingrijit si au fost bine cu o exceptie, "alpinista". Am ajuns cu ea la veterinar, a tratat-o, am salvat-o, greu, dar am inteles de ce doreau fratiorii sa o ajute sa plece dintre ei. E altfel decat povestea dumneavoastra, dar motivul se poate sa fie acelasi. Instinctele ciobanescului german sunt foarte pregnante, de aceea cand simt un pericol alaturi de ei, in corpul comun al cuibului, instinctul de conservare, ii determina sa inlature acel pericol, intr-un fel sau altul. Concluzia, separati puiutul cat mai repede daca nu vreti sa-l pierdeti. Parerea mea. Scuze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|