Forum ciobanesc german
February 17, 2013, 12:15:30 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pedigree  (Read 1183 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Rox
Newbie
*

« on: February 13, 2013, 04:25:46 PM »

Buna tuturor!Am o nelamurire,am un CG de 6 luni jumate,il am de anul trecut din sept,cand m/am hotarat eu cu sotu sa ne luam un CG,am sunt doar da ca vreau,nu mi/a stat capu la informatii,la opinii,bine asta pana am dat nas in nas cu toate..incet.
Noi eram in Italia,am gasit un un CG in Iasi,l/am vazut,l/am placut si in 4 zile a si ajuns la noi,de la proprietar am doar Pasaportul International,dar mai nou tot citesc pe internet de un Certificat Pedigree...si intr-un final ajungem la nelamurirea mea,trebuie sa cer proprietarului de la Iasi Certificatul Pedigree?
Multumesc anticipat! Smiley
cipritraceurs
Newbie
*

« Reply #1 on: February 13, 2013, 04:43:33 PM »

Frumos să vă trăiască
Nu vă pot raspunde la întrebarea anterioară că nu ştiu
salvanim
paulapaula13
Full Member

« Reply #2 on: February 13, 2013, 05:38:28 PM »

Rasa unui caine este dovedita de un certificat. In cazul cainilor nascuti in Romania un astfel de certificat este eliberat, la cererea crescatarului, de catre C.O.R.(Cartea de Origine Romana). Sunt trei tipuri de astfel de certificate: A, B si C. Pentru ciobanesc german se elibereaza numai certificatul de tip A, ceea ce inseamna ca sunt cunoscuti stramosii pentru cel putin trei generatii. Orice caine din Romania, fie de rasa sau nu, chiar si maidanezi, poate sa aiba carnet de sanatate sau pasaport, fara nicio problema. Ca atare, daca doriti sa aveti certitudinea ca frumosul dumneavoastra este de rasa ar trebui sa primiti din partea celui de la care l-ati achizitionat o "Carte de origine", un "Pedigree", eliberat oficial (Spun aceasta pentru ca am vazut multe matrapalzicuri cu "Pedigree-uri" facute pe P.C.) in care sa fie trecuti parintii, cu toate datele legate de ei, inclusiv daca au avut sau nu drept de reproducere, bunici, strabunici, mosi-stramosi. Daca cautati pe acest forum sunt prezentate astfel de "Pedigree-uri". V-am scris toate acestea pentru ca stiu ca nimeni nu se naste invatat, chiar daca pentru unii lucrurile acestea par banale, dar am vazut atatea nemernicii care m-au mahnit profund. De aceea, de fiecare data cand am ocazia, doresc sa dau cat mai multe lamuriri, evident dupa putina mea pricepere, pentru a feri oamenii onesti de smecherii care misuna printre noi. Multi. 
Rox
Newbie
*

« Reply #3 on: February 13, 2013, 08:23:12 PM »

Multumesc mult Paula! Smiley
Eu eram putin in ceata in privinta Pedigree-ului,de aceea m-am hotarat sa intreb pe forum inainte de a vorbi cu crescatorul(daca vorbesc cu crescatorul,mai poate cere eliberarea certificatului,avand in vedere ca eu l/am cumparat pe Wolf in sept 2012?).
hora
Full Member

« Reply #4 on: February 13, 2013, 08:28:06 PM »

Cred ca ar fi trebuit sa-ti spuna crescatorul de pedigree atunci cand ai cumparat cainele.
paulapaula13
Full Member

« Reply #5 on: February 13, 2013, 09:14:20 PM »

Uneori Cartile de Origene sunt eliberate tarziu, cand puii sunt plecati din cuib. Daca crescatorul a facut demersurile necesare pentru obtinerea Pedigree-lor exista o sansa. In acest caz trebuia sa te anunte. Altfel, dupa regulamentele C.O.R. nu, pentru ca fiecare cuib trebuie verificat si confirmat de catre un chinotehnist recunoscut sau agreat de A.Ch.R. (Asociatia Chinologica Romana) sau de alte Cluburi afiliate sau recunoscute de F.C.I.(implicit A.Ch.R.).Dar, traim intr-o tara spectaculoasa.
paulapaula13
Full Member

« Reply #6 on: February 13, 2013, 09:48:21 PM »

Fiecare Pedigree vine insotit de un microcip care poate fi implantat doar de un veterinar acreditat pentru aceasta. Mai mult, crescatorul trebuie sa prezinte un borderou cu numele puilor, numarul microcipului aferent fiecaruia, numele si adresa stapanului si semnatura acestuia. Mai sunt si alte regului pentru eliberarea Pedigree-lor, toate impuse pentru a se evita falsificarea lor. Asa dar, chiar daca crescatorul este de buna credinta(?)nu cred ca se mai poate face ceva. Important este sa-ti iubesti si ingrijesti puiutul. 
Rox
Newbie
*

« Reply #7 on: February 14, 2013, 09:05:55 AM »

Deci imi iau gandul,daca puteam sa obtin Pedigree-ul cu usurinta,il vroiam...dar imi este invatatura de minte,acum stiu la urmatorul CG(femela).Oricum cred ca ii complicam putin ziua crescatorului daca ii spuneam de Pedigree,avand in vedere ca in Pasaport a fost trecut prima data numele soferului care mi l/a adus,si crescatorulu a spus ca imi trec eu singura numele dupa ce ajunge catelul...dar  nu a fost tocmai asa simplu precum a spus,pentru ca am avut ceva de umblat pe la Anagrafe,fax in Romanaia cu copii de buletin,cereri,pentru a trece numele meu in Pasaportul catelului si pentru a fi recunoscut microcipul in Italia.
Multumesc! Smiley
paulapaula13
Full Member

« Reply #8 on: February 14, 2013, 09:29:02 AM »

Daca catelul are microcip, se poate sa existe si Pedigree-ul. Nu neaparat, dar se poate.
Rox
Newbie
*

« Reply #9 on: February 14, 2013, 08:41:26 PM »

Multumesc de raspunsuri,cand ajung acasa,dau macar de curiozitate un telefon la crescator! Smiley
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof