Forum ciobanesc german
February 18, 2013, 01:32:40 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Persoane straine = multa bucurie  (Read 1092 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Rox
Newbie
*

« on: February 14, 2013, 08:17:37 PM »

Wolf al meu are 6 luni jumate,zi de zi cand iesim la plimbare daca apare un om Wolf trebuie sa dea fuga la el,daca e un om care nu se fereste de el si il baga in seama,incepe sa sara pe el,ii mai ia putin mana in gura,nu il pot stapanii pana nu isi face el damblau,pe unde ne plimbam e o zona foarte linistita,abia daca trece cateva masini si cand si cand niste persoane.Cand suntem in aglomeratie,atunci cam fixeaza un anumit om si face iar tot posibilu sa ajunga la el,nu mai spun cand mergem la veterinar ca abia daca poate sa il verifice doctorul bine pentru ca nu sta a clipa locului...cine l/ar vedea ar spune ca l/am tinut numai intre 4 pereti si cum a scapat afara habar nu are cum sa se comporte (cu un ham imi imaginez ca l/as putea stapanii mai bine la 24 de kg ale lui si 50 ale mele  Smiley )
Acasa sau in vizita la prieteni ma asculta stie de sezi,culcat,la loc,aici,etc dar iar cand suntem afara si cat timp el e distras de ceva parca nici nu vorbesc cu el,pana nu il trag de lesa nu prea rezolv nimic,nu mai zic ca vreau sa ii dau o comanda,ca ar insemna sa ma enervez la maxim...ma repet asta daca e distras,daca nu e ocupat asculta.
Deci cui ii se pare cunoscut ce am povestit mai sus,rog sa imi raspunda la intrebarea urmatoare: Asa o sa fie mereu sau e vorba doar de copilarie?
Multumesc!
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: February 14, 2013, 11:59:28 PM »

Nu cred ca va ramane asa. E pui, totul e nou pentru el, are odotinta arzatoare sa exploreze. Dupa un an se va potoli iar dupa doi ani va fi un caine perfect. Am avut un caine care facea exact ca al tau. Dupa doi ani se facuse extraordinar, intelegea tot, stia si zilele saptamanii.  Mai precis, stia cand e sambata si duminica cand erau zilele de plimbari foarte lungi in afara orasului. Dar pina la 7-8 luni nu ne intelegeam cu el. Era extrem de agitat, alert.
salvanim
CristiBurlacu
Sr. Member

« Reply #2 on: February 15, 2013, 07:52:58 AM »

Subscriu ce zice freddy25, al meu face 2 ani in august si e din ce in ce mai calm si ascultator, bineinteles daca e plimbat, etc.
Rox
Newbie
*

« Reply #3 on: February 15, 2013, 08:38:32 AM »

Ma bucur sa aud asta de la voi,in privinta plimbarii eu il plimb de 2 ori pe zi,dimineata si dupa amiaza cam in jur de 30-45 de minute fiecare plimbare.Sunt constienta ca nu toate persoanele au atat timp la dispozitie zi de zi sa/l plimbe,dar avand in vedere ca eu sunt acasa mereu,si nu stau la casa cu curte,ar trebuii sa/l plimb mai mult?
Multumesc! Smiley
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: February 15, 2013, 12:11:46 PM »

La cata energie au ei la varsta asta 2 plimbari de juma' de ora sunt ca si cum n-ar fi. Asa ca nu te mira. Acum mai multi ani am tinut o catelusa a unei prietene pe o perioada de cateva luni si o scotea in parc de 2 ori pe zi cate ora si ceva chiar 2 ore. Venea acasa, se odihnea jumatate de ora si apoi era fresh, gata sa faca toate nebuniile din lume. Obosea doar cand era scoasa pe camp la vanatoare si alerga toata ziua. Atunci intr-adevar era obosita, dormea lemn cand ajungea acasa. Era brac german, o rasa cu mult mai multa energie decat C.G.
Rox
Newbie
*

« Reply #5 on: February 15, 2013, 01:06:07 PM »

Sad Am sa incerc sa stau mai mult pe afara macar cand nu sunt zile ploioase,depinde de cum e vremea,dar cand e uscat pamantul merg pe un drum mai pustiu intr-o parte a drumului este putina vale ca sa zic asa...si ma joc cu el cu un bat,il arunc in vale si tot asa pana vad ca abia mai reuseste sa urce inapoi...e bine de stiu cam cum procedeaza si alte persoane cu catei,aici nu am nici cunostinte cu catei si e si primul catel Smiley pana aflu mai multe imi pun tot felu de intrebari.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof