Forum ciobanesc german
March 15, 2013, 02:23:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Muscatura  (Read 336 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Teesha
Newbie
*

« on: March 11, 2013, 07:49:01 PM »

Buna seara,

Avem o femela de ciobanesc german de 2 ani care a crescut in curte cu cateva pisici si un alt caine (bichon) in varsta de aproape 13 ani. Teesha (ciobanescul german) este un caine gelos in special in privinta mancarii si atentiei, drept urmare atunci cand celalalt caine se apropie de noi sau de mancarea ei, devine agitata si o alunga, dar niciodata in mod violent. In aceasta seara in schimb, cand a vazut punga de crochete si celalalt caine s-a indreptat catre punga, a devenit extrem de agresiva, a muscat-o de gat si de spate si cu greu am reusit sa o luam de langa Lassie, a si urmarit-o pana in casa. Motivul l-am inteles (punga de mancare), insa avand in vedere ca niciodata nu a reactionat asa nici cu alte animale, nici cu persoane (din fericire nu a muscat niciodata - decat in joaca, atunci cand era pui), pur si simplu am tras-o de pe Lassie si i-am zis NU, pe un ton grav (stie sa reactioneze la NU). Intrebarea este: cum ar trebui sa reactionam si sa ne purtam cu ea in cazul in care mai are astfel de comportamente agresive? Mentionez si ca nu am lovit-o sau bruscat-o in vreun fel in acel moment si dupa ce Lassie (celalalt caine) a reusit sa intre in casa, i-am dat cateva comenzi pe care le-a executat. Acum este pedepsita, inchisa in partea din fata a curtii (dar nu in tarc).

Daca ati avut astfel de experiente sau stiti ce e de facut in aceste cazuri, astept raspunsurile voastre. Multumesc!
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #1 on: March 12, 2013, 03:00:03 PM »

Cu voi cum se comporta daca va apropiati de ea cand mananca ? Eu as spune ca e mai degraba un caine dominant decat gelos, faptul ca alunga celalalt caine cand se apropie de voi nu e bine mai ales ca a fost invatata de mica langa el,voi ati gresit ca nu ati corectat-o de pui dar nici acum nu este tarziu. Daca spui ca asculta la comenzi,nu-i mai dai voie sa goneasca celalalt caine cand il mangai si incerci sa le dai atentie in mod egal.
salvanim
huby
Full Member

« Reply #2 on: March 12, 2013, 06:04:34 PM »

cainele a ajuns la varsta la care a trebuit sa se impuna. pedeapsa de dupa nu are efect, din contra s ar putea, daca o sa o tineti mult timp separata de celalat caine sa nu mai puteti sa ii aduceti impreuna.
eu le as hrani sepatat, nu as lasa mancare nemancata in curte si as corecta cainele cand ar avea tendinte de agresivitate fata de celalalt caine.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof