Am citit de multe ori pe forum cum este admirat faptul ca "afara" nu exista atat de multi caini vagabonzi si imi amintesc si eu de problemele create de ei pe strazi, nu din vina lor insa!
Daca se viseaza la o Romanie fara caini abandonati, fara caini "ai strazii", sincer, cred ca o taxa trebuie sa existe pentru orice detinator, dar ea trebuie sa fie una pe care oricine sa si-o poata permite si nu una aberanta, care sa sperie lumea. Doar ca...banii colectati TREBUIE sa fie folositi in scopul pentru care au fost colectati! Crearea adaposturilor pentru bietii vagabonzi, sterilizarea lor si alte costuri aferente care peresupune ingrijirea lor.
In momentul in care iti platesti taxa (mult mai mica decat amenda ca nu ai platit-o) vei fi inregistrat si cainele va primi un medalion, cu numarul lui pe care este obligat sa-l poarte in afara proprietatii lui. In felul acesta, se pot controla multe situatii:
-daca ai cainele inregistrat sau nu,
- daca ti-ai abandonat cainele...si platesti amenda usturatoare pentru asta! Nu ai bani sa platesti, poti sa fii obligat la ore in folosul comunitatii...cainilor

- daca l-ai pierdut il poti regasi cu usurinta
- poate fi folosit ca "recensamant canin"
Deasemeni cred ca taxa ar trebui sa fie diferentiata. Caine sterilizat sau nu. O taxa redusa pentru un caine sterilizat, o sa incurajeze pe multi sa-si sterilizeze companionul. Mai mult, gratuitatea anului urmator sterilizarii, iar va fi de folos, intrucat iti va acoperi parte din costul sterilizarii.