Forum ciobanesc german
March 30, 2013, 08:27:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Taxa pe câine, doar din 2014 ?  (Read 1604 times)
KLIFF and 1 Guest are viewing this topic.
Iuliann
Full Member

« on: March 25, 2013, 03:43:12 PM »

Ce parere aveti ? este adevarat ? am inteles ca din 2014 se pune in viigoare acest proiect. astept parerea voastra Smiley

V1:

http://www.digi24.ro/stire/Taxa-pe-caine-doar-din-2014-1_88073

V2:

http://www.youtube.com/watch?v=jmDrE2TLrwQ

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
radu10101992
Hero Member

« Reply #1 on: March 25, 2013, 05:20:05 PM »

Pentru persoanele care au 1,2,3caini si pentru canise mi se pare o mare porcarie! Legea ar fi buna doar pentru aia de au 20 de caini intr-un apartament.
salvanim
Iuliann
Full Member

« Reply #2 on: March 26, 2013, 09:57:39 PM »

Da, corect Smiley

Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
GODRA ATTILA
Hero Member

« Reply #3 on: March 26, 2013, 10:03:10 PM »

Taxa trebuie sa fie pentru cei care nu au caini cu pedigree si nu sterilizeaza caini.La crescatori sint caini cu acte de origine(pedigree) si cu drept de monta.Asa am elimina samsari care vand pui fara acte si reproduc la banda rulanta puii.Daca ai un caine fara acte,sterilizezi cainele,altfel platesti.Asa ar trebui facut.Si taxa sa fie una destul de piperat.Parerea mea.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #4 on: March 26, 2013, 11:13:51 PM »

Am citit de multe ori pe forum cum este admirat faptul ca "afara" nu exista atat de multi caini vagabonzi si imi amintesc si eu de problemele create de ei pe strazi, nu din vina lor insa!
Daca se viseaza la o Romanie fara caini abandonati, fara caini "ai strazii", sincer, cred ca o taxa trebuie sa existe pentru orice detinator, dar ea trebuie sa fie una pe care oricine sa si-o poata permite si nu una aberanta, care sa sperie lumea. Doar ca...banii colectati TREBUIE sa fie folositi in scopul pentru care au fost colectati! Crearea adaposturilor pentru bietii vagabonzi, sterilizarea lor si alte costuri aferente care peresupune ingrijirea lor.
In momentul in care iti platesti taxa (mult mai mica decat amenda ca nu ai platit-o) vei fi inregistrat si cainele va primi un medalion, cu numarul lui pe care este obligat sa-l poarte in afara proprietatii lui. In felul acesta, se pot controla multe situatii:
-daca ai cainele inregistrat sau nu,
- daca ti-ai abandonat cainele...si platesti amenda usturatoare pentru asta! Nu ai bani sa platesti, poti sa fii obligat la ore in folosul comunitatii...cainilor Cheesy
- daca l-ai pierdut il poti regasi cu usurinta
- poate fi folosit ca "recensamant canin"

Deasemeni cred ca taxa ar trebui sa fie diferentiata. Caine sterilizat sau nu. O taxa redusa pentru un caine sterilizat, o sa incurajeze pe multi sa-si sterilizeze companionul. Mai mult, gratuitatea anului urmator sterilizarii, iar va fi de folos, intrucat iti va acoperi parte din costul sterilizarii.

I'm on guard!
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #5 on: Today at 09:35:50 AM »

Cainii, cel putin cei cu pedigree, au microcip, deci nu vad pentru ce ar mai trebui sa poarte un medalion.
Cel mai corect ar fi sa obligi prin lege fiecare detinator, sa-si microcipeze cainele si sa se creeze in sfarsit si baza aceea de date despre care se discuta de atatia ani. In felul acesta poti controla apartenenta fiecarui caine aflat pe strada. Atunci poti trage la raspundere omul care-l are in proprietate si cu siguranta foarte multi inconstienti care monteaza cainii aiurea prin vecini, care-i lasa pe strada sa-si caute de mancare, care se plictisesc pur si simplu de ei, vor deveni mai cooperanti si mai atenti cu animalul din ograda. Altfel facem legi pentru caini, nu pentru oameni si ei nu stiu ca trebuie sa le respecte. Desi cred ca tocmai asta este marea gaselnita a Romanie postrevolutionare.... Legi haotice pentru protectia animalelor, actiuni tulburi si fara nici o finalitate ale organelor statului si ale ONG-urilor care au aceste atributii, pentru a putea face nevazute sume importante de bani din buget si din afara. Nu am vazut nici un ONG de profil care sa bata la usa parlametului cu o lege calara, ferma si explicita, in legatura cu recensamantul cainilor si identificarea proprietarilor. Pana nu stim cati caini aflati pe strada au satpan si cati nu, nu exista nici o posibilitate de a rezolva aceasta problema perpetua a noastra.
hora
Sr. Member

« Reply #6 on: Today at 11:09:43 AM »

La nivel local se poate tine sub control inmultirea cainilor obligand pur si simplu proprietarii de caini far valoare chinologica sa-i sterilizeze. Poate parea abuziv dar nu e. E mai abuziv ce fac acesti oameni, care lasa caini pe strazi. Azi dimineata a aparut o catea cu doi pui pe strada mea. A fost lasata de cineva. Asta e un abuz si fata de animale si fata de oameni.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #7 on: Today at 07:07:24 PM »

Aici, sa-ti microcipezi cainele (cu sau fara pedigree) este optiunea proprietarului. Taxa este obligatorie pentru toti. Daca ai pierdut animalul si este gasit dupa microcip platesti costurile aferente recuperarii (cautare in baza de date centralizata, contactare stapan, cazare pana il ridici, personal implicat in actiune samd). Daca ai taxa platita, atunci ai deja costurile acoperite. Marea diferenta este ca aici banii colectati sunt folositi pentru intretinerea unor adaposturi si a unui personal calificat, pe langa toti cei care fac munca de voluntariat. Nici sa te inscrii ca voluntary nu-i usor! Trebuie sa indeplinesti o lista intreaga de conditii si trebuie sa-ti respecti cu strictete programul de voluntary, ai un numar minim de ore pe saptamana pe care trebuie sa le efectuezi.

I'm on guard!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof