Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:07:57 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Mancatul de pe jos  (Read 5114 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« on: September 10, 2006, 02:07:00 PM »

Cand e cea mai potrivita varsta sa incep dresajul pentru a-l face sa nu mai manance dupa jos. Am citit in cateva carti ca dupa 6 luni. Voi stiti altfel? Aveti vreo propunere pentru metode cele mai potrivite pentru a-l face sa nu mai manance. Catelul meu e foarte mancacios si cateodata cand ia ceva de pe jos mai si fuge de mine.
Multumesc

My little dog - a heartbeat at my feet.
Cristina
Full Member

« Reply #1 on: October 03, 2006, 03:26:26 PM »

Am auzit ca pentru asta dresorii folosesc zgarda electrica, ca cainele sa perceapa ca pericolul il reprezinta ceea ce e pe jos, nu dresorul sau altceva. Mai este o metoda, cu puui bucatele de carne pe jos la distaanta una de alta, si controlezi cainele sintr-o lesa lunga. Cand vrea sa apuce mancare de pe jos, il tragi de lesa si-i spui ca nu-i voie, sau alta comanda. In cazul nostru n-a avut efect metoda. Sad
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #2 on: October 03, 2006, 06:07:07 PM »

Care metoda? Cea cu pus capcane pe jos? Mi se pare ca trebuie sa insisti f mult, mi se pare ceva destul de greu de invatat mai ales dc catelul e lesinat dupa mancare, cum e al meu dar cu rabdare si perseverenta totul e posibil

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #3 on: October 10, 2006, 11:19:52 AM »

M-a disperat Benny, mananca toate prostiile de pe jos, cand ies cu el afara e ocupat sa gaseasca mancare pe jos, mananca pungi, ambalaje de bomboane, tot ce gaseste pe jos. Eu ma gandeam sa-i pun botnita pana mai creste si-l pot invata sa nu mai manance de pe jos. Voi ce ziceti?

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #4 on: October 10, 2006, 11:07:08 PM »

I-am cumparat botnita, imi pare rau ca-l chinui un pic pana se va obisnui cu ea dar nu pot risca sa ia cine stie ce de jos sa manance si sa-i fie rau.Cine stie unde e un binevoitor si pune otrava si nu vreau sa-l pierd. Pana voi invata cum sa-l dresez sa nu mai manance de pe jos voi folosi botnita, alta metoda mai buna nu stiu

danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #5 on: November 11, 2006, 11:31:10 PM »

Azi am iesit cu Benny si l-am lasat liber pentru a se juca cu un catel, a gasit un os si 20 min nu m-am putut apropia de el cat a ros osul. Aveti ceva sfaturi pentru mine ca sa nu mai fuga cand gaseste ceva de mancare pe jos? Sunt disperata ca am mai avut un caine care tot asa facea si cand ma grabeam mai tare atunci gasea ceva pe jos si nu ma puteam apropia de el.

k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #6 on: November 12, 2006, 01:38:50 AM »

eu am auzit de o metoda care poate da rezultate, dar nu sunt sigura de succesul ei.cica ai putea sa pui un cub de branza topita, ca sa miroasa frumos si sa/l amesteci cu ardei iute. cica l/ar manca(fiindca miroase bine), dupa care ar intelege ca ce e pe jos e f nashpa. chiar nu sunt sigura ca functioneaza. la ciob/ul meu german a functionat varianta cu "NU" si eventual smucit de zgarda, dar la carpatin am apelat la dresor care a pus (de mai multe ori ca e mai greu de cap Smiley), la intervale de vreo sapt cred) mancarica pe jos si "legata" la curent electric, doar asa am reusit sa/l dezvatam pe rucar de mancat de pe jos. ATENTIE, nu incercati singuri metoda! doar cu persoane specializate, sa nu va electrocutati serios, pe voi sau cainele!

cuget, deci exist!
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #7 on: November 12, 2006, 03:15:01 AM »

Cate luni aveau catei cand ai inceput dresatul?
Cainele meu e f mancau si nu cred ca va tine doar cu NU ...
Oricum voi incerca cu ardei iute   Wink   multumesc frumos

k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #8 on: November 13, 2006, 01:18:52 AM »

pai...  avea 1 an si 2 luni cand am inceput sa lucrez cu un dresor, dar o invatasem eu comenzile de baza. venea la "aici", oricand sau aproape oricand, sedea la comanda, astepta la comanda. ce m/am priceput si eu citind. petreceam foarte mult timp cu ea si asta m/a ajutat enorm. dar cu ciob/ul carpatin am inceput de urgenta dresajul la 7 luni, si era cred tarziu. cred ca de pe la 3 luni e cazul unui dresaj adevarat. pana atunci, insa nu trebuie neglijat predresajul. trebuie sa ne intelegem cu mititeii, cat de cat macar.

cuget, deci exist!
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #9 on: November 20, 2006, 01:28:31 AM »

Am incercat cu ardei iute, i-am pus pe niste oase ca asta ii place lui sa manance de afara si in afara ca saliva mai mult ca de obicei nu a avut nici un efect   Angry

k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #10 on: November 20, 2006, 01:31:59 AM »

imi pare rau Sad. nu era o metoda testata de mine, ci doar de altii.

cuget, deci exist!
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #11 on: November 20, 2006, 01:34:23 AM »

Vad ca esti din Bucuresti, imi poti recomanda un dresor bun si accesibil la pret. Din pacate nu-mi pot permite sa dau f multi bani pe dresaj si benny chiar merita ca e un caine extrem de inteligent

k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #12 on: November 20, 2006, 01:45:34 AM »

dresorul cu care am colaborat nu era scump cand l/am cunoscut, inca nu avea atestat (sau stiu eu cum se numeste diploma care atesta ca sunt recunoscuti ca dresori). apoi am dezvoltat o relatie amicala si tot n/a fost scump nici la al doilea caine. acum insa dreseaza doar acasa la el(are ceva in genul unei pensiuni in domnesti/langa bucuresti) si dresajul de disciplina e 200 euro(parca asa tin minte) la care se adauga si costurile de pensiune pentru o luna. mie mi se pare acceptabil cu tenta catre scump. nu stiu care e si parerea dvs. daca va intereseaza insa, putem vorbi. oricum, orice caine merita dresaj. eu am unul f inteligent si unul f pampalau, dar dresajului datoram faptul ca avem niste cainii cu care ne intelegem. le trebuie si lor o scoala. chiar daca e una facuta de propietar.

cuget, deci exist!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: