Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 11:06:43 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: slobozia CACIB 2013  (Read 3375 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dragosmarius
Jr. Member
**

« on: April 08, 2013, 01:38:25 PM »

Buna ziua tuturor!

Am participat si eu cu Maxy- Coco vom Ursus la acesta expozitie si nu stiu ce sa mai cred. Eu stiam ca am un caine foarte bun, campion anul trecut la Brasov la Campionat National de cncg. Comform fisei de arbitraj numai si numai de bine. Arbitrul neamt Norbert Wetlaufer a fost prezentat de catre Dl Sorin Dragomir ca fiind un arbitru de top din Germania si un fin cunoscator al ciobanescului german. A avut numai cuvinte de lauda la adresa cainelui. Cei de pe marginea ringului au apreciat si ei acest mascul. Oameni crescatori de ciobanesc german, cunoscatori ai acestei rase si oameni care nu-i mai vazusem pana in acea zi si nu-i obliga nimeni sa-l laude.
Incurajat de acest lucru am fost si la expozitia nationala de club tinuta la Cluj si pentru a afla parerea Dl Hans Peter Fetten, arbitru international de mare valoare si detinator a unei canise de prestigiu din Germania. Numai aprecieri la adresa cainelui mai putin la adresa stapanului ca nu-si antreneaza suficient cainele (se remediaza si acest lucru). Culmea o doamna vine si ma intreaba daca nu e de vanzare Maxy. Nu e de vanzare e cainele meu. Aflu apoi ca este o mare crescatoare de cg si are o canisa mare in Ungaria. O iau tot ca un compliment la adresa cainelui meu de la un cunoscator al rasei (doamna respectiva a fost prezenta cu 10 caini si a luat cele mai multe trofee).
Incurajat si mai mult decid ca trebuie sa merg mai departe cu acest caine si ii fac test de displazie si iese foarte bine.
Pentru drept de monta ii trebuie 2 excelent la orice concurs si BH. Vorbesc deja cu Lucian Sava pt BH se rezolva si cu BH-ul.
Hai sa merg si la Slobozia sa-mi iau calificativele necesare pt dreptul de monta.
Incepe competia arbitru Petrica Muntean. Incep ciobanestii cu par normal apoi cei cu par lung unde e si Maxy al meu. Apar primele surprize: un caine prezent si la Cluj si apreciat de Dl Hans Peter Fetten este descalificat ca " nu are par nici lung nici scurt". Apar si primele "felicitari" printre spectatori la adresa lu nea petrica. Vine si randul cg cu par lung. La clasa pui e prezent un singur exemplar si este descalificat pt ca are un singur testicul. Imi zic ca va fi in regula nea petrica se pricepe la oua. Cei al lui e al lui.
Intra si Maxy.Arbitrul vrea sa-i vada dintii. Cainele sta fara nici o problema  nu este agresiv. Nea petrica incepe sa-si faca numarul. Ameninta ca e ultima data cand mai accepta un caine care nu poate fii controlat la dinti. Maxy sta nu are probleme. E pus sa alerge in ring. Nici o greseala. Apoi nea petrica spune ca ce am venit cu un caine atat de solid "parca e dulap". Ma enervez de pe margine si ii spun ca e campion national. Nea petrica spune ca nu-l intereseaza ca nu l-a facut el campion si dupa parerea lui cainele e praf. Primeste calificativ foarte bine. In traducere libera - nu trebuia reprodus. Cu greu sunt tinut sa nu ma duc peste el. Si la alte rase are aceleasi probleme. Oamenii sunt suparati si frustrati.
Duminica nu a mai fost nea petrica arbitru. Maxy a luat Excelent 1, CACJ, Best Junior, BOB. Arbitru Christian Stefanescu.
Mai caut si eu pe net si vad ca numai "belele" produce acest arbitru.
De aceea mi se pare ca este lipsa de respect si bataie de joc pentru cei care au venit si au facut eforturi sa participe din partea organizatorilor ca acest om sa fie delegat ca arbitru. Pur si simplu mi s-a bagat mana in buzunar. Am platit taxa de participare, drum, cazare plus pierdut o zi de altfel superba.
Pe viitor voi evita orice concurs in care arbitru va fi acest individ. Ii sfatuiesc pe toti crescatorii de orice rasa sa evite concursuri sau expozitii in care este implicat acest ... .
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #1 on: April 08, 2013, 02:37:09 PM »

Asta se intampla de obicei la CAC si CACIB in Romania.
Este o lista "neagra"  cu arbitrii care nu se pricep la CG .
Verificati  inainte de a inscrie cainele lista ...
SFAT: PARTICIPATI DOAR LA EXPO DE CLUB. La dreptul de reproductie va ajuta FB luat la club si in plus veti avea de invatat plusurile si minusurile cainelui dvs. de la niste arbitri SV profesionisti.
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #2 on: April 08, 2013, 02:44:22 PM »

Subscriu ce a zis augustus-canis. Nu am avut ''norocul'' sa fie arbitrat cainele meu de Petre Muntean, dar am auzit destul de multe despre dumnealui.
dragosmarius
Jr. Member
**

« Reply #3 on: April 08, 2013, 05:01:06 PM »

Pai sa facem lista neagra ca e bine sa oamenii sa fie avertizati. incep eu cu primul nominalizat sa-i zicem cap de... lista Petre Muntean - arbitru priceput la toate rasele de caini.
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #4 on: April 08, 2013, 07:01:41 PM »

Este deja facuta lista pe forum. Cauta putin Wink
dragosmarius
Jr. Member
**

« Reply #5 on: April 08, 2013, 10:33:53 PM »

Gata am gasit lista. Din pacate prea tarziu. Culmea chiar nea petrica e primul pe lista.
Aurel
Hero Member

Vilas de la Isalnita--Vilas Thorhaus

« Reply #6 on: April 09, 2013, 12:16:18 AM »

Nu esti primul si din pacate, probabil nici ultimul care o pateste cu nea petrica;asa am patit-o si eu,dupa ce la campionatul national arbitrul Sv german Joachim Stiegler l-a scos pe Vilas pe locul trei(pina la jumatatea arbitrajului a tinut locul doi) din 15 ciini in ring si l-a recomandat pt  monta in vederea inbunatatirii angulatiilor la ciinii din Romania pe viitor,la urmatoarea expo nea petrica a zis ca Vilas este mare,puternic dar ca lui nu-i place,totusi i-a dat excelent 2 (din 2 ciini)
 Un singur lucru nu inteleg la acest om:o face cu premeditare sau chiar crede si el in aceasta greseala,el nu vede ca ce spun marii arbitrii el spune exact invers? Un lucru este sigur,ori el este prea bun si arbitrii sv prea slabi,ori invers.  Din cauza lui am decis sa nu mai particip cu Vilas,sa nu-i mai fac testele etc
 Ps. noi il iertam ca nu stie ce face!
dragosmarius
Jr. Member
**

« Reply #7 on: April 09, 2013, 09:21:11 AM »

Eu cred ca prostia il defineste  Lips Sealed
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: