Forum ciobanesc german
September 15, 2017, 08:32:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Calciu/fosfor si cativa veterinari...  (Read 3087 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Vially
Newbie
*

« on: June 14, 2013, 11:00:33 AM »

Salut. Detin o catea de CG in varsta de 4 luni (azi le aniverseaza Cheesy Cheesy Cheesy), Amelie von Germinius este numele ei:
http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/dog.html?id=1964626-amelie-von-germinius

Acum cam 1 luna de zile, una din urechi s-a lasat, concomitent cu un miros urat. Ne-am uitat si eu si nevasta-mea o zi la ea, pana la urma am decis s-o ducem la cabinetul nostru veterinar uzual. Verdictul: otita. Tratament (picaturi) cu... ceva ce am uitat, si sters in urechi de 2 ori pe zi cu OttoCleans. Toate bune si frumoase, dupa o saptamana i-a trecut, si urechea s-a ridicat (la 2 zile chiar). Trebuie sa precizez ca urechile i s-au ridicat de la 2 luni si o saptamana (a doua), asadar nu are probleme din punctul asta de vedere.

Boon. Acum 2 saptamani zile vad iar o ureche lasata jos, si ca scutura din cap din cand in cand. Stiind ca o curat zilnic in urechi cu OttoCleans si ca sunt imaculate, ma duc sa vad ce-are. Verdictul meu: nimic! Urechile roz si curate, fara miros... etc. Seara o duc la veterinar. Se uita la ea pe toate partile si cu osteoscopul (sper ca asa se numeste?), totul curat, am vazut ambele timpane roz, nimic neobisnuit, poate in afara de o foarte usoara roseata sau vascularizare la baza urechilor. Pana la urma, doctorita ma intreaba daca mananca, si eu zic ca un pic mai slabut in ultima perioada (desi nu e slaba). Ne uitam si la dentitie, surpriza: cei 4 dinti din fata - schimbati toti. Ne mai uitam odata la data nasterii, o masuram, cantarim, si aud verdictul: Se va face cat usa, are 2-3 kg in plus fata de cat trebuie si cativa cm prea sus, dintii astia trebuia sa apara peste 3 saptamani, nu acum. O sa fie un exemplar masiv. Bine, bine, zic eu, dar urechea? A, pai urechea s-a lasat din cauza lipsei calciului, spune veterinarul. Cum vine asta, zic eu, ca ii dau numai Orijen amestecat cu RoyalCanin CG puppy, si cate o pastila de PetPhos GrandChien pe zi. Zice bun, atunci facem analize maine dimineata si vedem exact ce se intampla.

A doua zi dimineata, analize. Rezultatele (atasate), contradictorii. Un medic spune ca sunt normale, un altul ca are prea putin calciu (si deci nu asimileaza), dar eu vad ca si Ca si Phos sunt ambele in parametri. Imi dau sa-i fac injectii cu Borogluconat de calciu 1,5mg SC si Beforvel 1,5ml SC.
Am fost si la un alt veterinar, el a zis ca arata ok analizele, dar mi-a dat sa-i pun Mitex in urechi.

Nu vad nici o imbunatatire, nici de la picaturi, nici de la injectii. Intre timp am cheltuit 200 euro si o gramada de timp, cateaua cam scutura din cap, are o ureche lasata si mananca mai putin decat trebuie. Ce sa-i fac?

* IMG_1046.jpg (161.54 KB, 1024x765 - viewed 198 times.)
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: June 14, 2013, 02:29:14 PM »

Ce mâncare îi dai?  Alergiile la câini apar cu probleme la urechi. Poate cantitatea mare de proteine din Orijen să fie cauza. Uni cățelușe de trei luni i-am dat Royal Canin junior și în 10 zile i se umpluse blana de mătreață. I-am schimbat hrana și in 2-3 zile i-a dispărut mătreața.
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #2 on: June 14, 2013, 03:39:51 PM »

Parerea mea este ca mai bine stai de vorba cu un crescator, este in masura sa-ti spuna mai multe.
Vially
Newbie
*

« Reply #3 on: June 19, 2013, 10:56:39 AM »

Urechile s-au intors, din cap nu mai scutura, pofta de mancare mai slabutz in continuare din pacate. Insa banuiesc ca urechea e semn de calea cea buna?
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: