Am vazut topicul. Catelul in momentul de fata seamana a CG, dar pana la maturitate mai este drum lung si pot aparea "surprize" neplacute. Catelul neavand pedigree este un metis, pedigree-ul (certificatul de origine) fiind singurul act care atesta apartenenta la rasa. Altfel, practic nu ai cum sa ii cunosti genealogia, deci nu ai de unde sa stii din cine si/sau din ce anume provine catelul. Daca ai cautat pe Google cu cuvintele "cheie" date de mine mai sus, atunci cu siguranta ai vazut ce inseamna fermele de catei, ferme de unde firmele astea se "aprovizioneaza". Pe aia nu-i intereseaza de pedigree, de multe ori aleg caini care aduc vag a CG si ii reproduc pe banda rulanta. Cu 250 de euro puteai lua un CG de la un crescator cu canisa reala, inregistrata la AChR (implicit si FCI) nu fictiva.
Acuma faptul e consumat, cum ziceam, sanatos sa fie catelul, asta este important.
Am fost dimineata la veterinar. I-a facut un vaccin Vanguard Plus 7 (o fiola cu eticheta verde + una cu eticheta albastru deschis) si i-a dat o pastiluta Biheldon. In cursul zilei de astazi am vazut ca are in scaun niste viermi albi si lungi...
Nu sunt medic veterinar dar din cunostintele mele, ar fi trebuit sa ii faca deparazitarea si sa astepte apoi cateva zile ca sa-i faca si vaccinul. Pana medicul nu este sigur ca puiul este 100% "curat" si sanatos, nu este indicat sa fie vaccinat catelul. Eu as fi insistat sa-l "testeze" si pentru Parvo, pentru orice eventualitate, dat fiind riscul crescut de a avea asa ceva. Parvoviroza debuteaza cu scaune moi, apatie, lipsa poftei de mancare, voma, apoi se ajunge la scaune/voma cu sange. Este bine sa fie depistata la timp, cand deja apar scaune si varsaturi cu sange este cam tarziu. Sper sincer sa nu fie cazul asta!