Forum ciobanesc german
October 19, 2016, 04:08:18 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pasaport fals????  (Read 5556 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Thara
Global Moderator

« Reply #15 on: June 22, 2013, 11:27:24 PM »

Am pus poze http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8418.0.html , asa trebuie sa arate la 7 saptamani? @Thara, cand spui metis la ce te referi? Este posibil ca parintii lui sa nu fie CG?
Am vazut topicul. Catelul in momentul de fata seamana a CG, dar pana la maturitate mai este drum lung si pot aparea "surprize" neplacute. Catelul neavand pedigree este un metis, pedigree-ul (certificatul de origine) fiind singurul act care atesta apartenenta la rasa. Altfel, practic nu ai cum sa ii cunosti genealogia, deci nu ai de unde sa stii din cine si/sau din ce anume provine catelul. Daca ai cautat pe Google cu cuvintele "cheie" date de mine mai sus, atunci cu siguranta ai vazut ce inseamna fermele de catei, ferme de unde firmele astea se "aprovizioneaza". Pe aia nu-i intereseaza de pedigree, de multe ori aleg caini care aduc vag a CG si ii reproduc pe banda rulanta. Cu 250 de euro puteai lua un CG de la un crescator cu canisa reala, inregistrata la AChR (implicit si FCI) nu fictiva.

Acuma faptul e consumat, cum ziceam, sanatos sa fie catelul, asta este important.

Am fost dimineata la veterinar. I-a facut un vaccin Vanguard Plus 7 (o fiola cu eticheta verde + una cu eticheta albastru deschis) si i-a dat o pastiluta Biheldon. In cursul zilei de astazi am vazut ca are in scaun niste viermi albi si lungi...
Nu sunt medic veterinar dar din cunostintele mele, ar fi trebuit sa ii faca deparazitarea si sa astepte apoi cateva zile ca sa-i faca si vaccinul. Pana medicul nu este sigur ca puiul este 100% "curat" si sanatos, nu este indicat sa fie vaccinat catelul. Eu as fi insistat sa-l "testeze" si pentru Parvo, pentru orice eventualitate, dat fiind riscul crescut de a avea asa ceva. Parvoviroza debuteaza cu scaune moi, apatie, lipsa poftei de mancare, voma, apoi se ajunge la scaune/voma cu sange. Este bine sa fie depistata la timp, cand deja apar scaune si varsaturi cu sange este cam tarziu. Sper sincer sa nu fie cazul asta!
freddy25
Hero Member

« Reply #16 on: June 23, 2013, 01:31:10 AM »

Peste 13-14 zile de la deparazitare îi mai faci una, apoi la 48 de ore vaccinarea. Nu ar strica să-i faci și a treia deparazitare ca să fii sigur că a scăpat de viermi sau ai putea să-i dai pe ceafă cu stronghold care il apără de purici dar are si actiune asupra toxocara canis(viermii ăia albi)
Sol
Newbie
*

« Reply #17 on: June 23, 2013, 08:13:06 AM »

Va multumesc pentru sfaturi. Acum are scaunul normal, are pofta de mancare si de joaca; nu a vomat niciodata. Toxocara este periculoasa pentru membrii familiei?
freddy25
Hero Member

« Reply #18 on: June 23, 2013, 10:50:19 AM »

Va multumesc pentru sfaturi. Acum are scaunul normal, are pofta de mancare si de joaca; nu a vomat niciodata. Toxocara este periculoasa pentru membrii familiei?
Nu e chiar periculoasă dar se ia așa că e vine să ștergi cu soluție pe bază de clor(Domestos) pe locurile unde și-a făcut nevoile, culcușul trebuie spălat ca să nu se reinfesteze de la ouăle eliminate. După ce manipulezi cățelul, trebuie să te speli pe mâini. Ține cont că acum el a eliminat doar viermii. Ouăle sunt bine mersi și vor apărea viermi din ei la un interval de 14 zile de la ultima deparazitare deci neapărat să nu neglijezi  următoarea deparazitare. Pune-ți alarmă la telefonul mobil pentru ziua respectivă..
Sol
Newbie
*

« Reply #19 on: June 23, 2013, 01:19:09 PM »

Asa voi face. Iti multumesc.
pal.elena
Newbie
*

« Reply #20 on: September 02, 2013, 08:26:38 PM »

Pe principiul teama pazeste bostanaria, du-l repede la veterinar sa vezi cum sta cu sanatatea. Mult succes!

Beunăziua, pentru interesati, recomand  *Link Removed*
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: