Forum ciobanesc german
October 19, 2016, 04:08:13 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Pasaport fals????  (Read 5556 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Sol
Newbie
*

« on: June 21, 2013, 12:31:12 PM »

Am achizitionat puiutul de CG de la Radavit.srl Oradea... ziceau ca sunt o canisa respectabila  Angry... Puiutul mi-a fost adus in portbagajul unei masini ... vai de caputul lui... In pasaport scrie ca s-a nascut la 30.04.2013, primul vaccin Drontal Puppy facut la 04.06.2013 (nu are stampila nici timbru Shocked ), al doilea vaccin NOVIBC Puppy DP facut la 10.06.2013 (are timbru si stampila unui "medic veterinar" care este in limba maghiara !!!). Catelusul nu da semne ca ar suferi de vreo boala. Va rog dati-mi un sfat!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #1 on: June 21, 2013, 01:01:18 PM »

Felicitari, tocmai ai finantat o ferma de caini!  Angry

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Sol
Newbie
*

« Reply #2 on: June 21, 2013, 01:05:08 PM »

Sorry... important pentru mine este ca puiutul sa fie sanatos. Imi poti da un sfat folositor?
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: June 21, 2013, 01:19:24 PM »

Ar trebui să refaci schema de vaccinare de la zero. Ce glumă bună: firma Radavit canisă serioasă! Sunt niște samsari care cumpără pui en-gros de la niste înmulțitori din Ungaria și îi vând în România. Ești norocos că nu a murit la o săptămână după ce l-ai primit așa cum au pățiț alții.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #4 on: June 21, 2013, 01:21:27 PM »

Sorry... important pentru mine este ca puiutul sa fie sanatos. Imi poti da un sfat folositor?
Intreba la "canisa" aia serioasa.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Sol
Newbie
*

« Reply #5 on: June 21, 2013, 02:24:50 PM »

Iti multumesc pentru raspuns Freddy25 ! 
potok
Sr. Member

« Reply #6 on: June 21, 2013, 05:10:49 PM »

In primul rand dute la un medic veterinar, el va da sfaturi.
In al doilea rand tocmai pentru asta exista forumul ca sa dam sfaturi, noi intre noi cam stim cine ce are. Iar probabil ai cautat si tu ceva ieftineala (ai si primit) acuma dai o gramada de bani pt vaccinuri, pedegree (presupun ca nici pedegree nu are, iar daca totus are ar trebui sa fie de export - ceea ce nu prea cred)
Sol
Newbie
*

« Reply #7 on: June 21, 2013, 05:13:18 PM »

Iti multumesc pentru raspuns. "Ieftineala" a costat 250 euro... Nu stiu daca este mult sau putin. Maine dimineata avem programare la veterinar. Ieri cand l-am adus a mancat bobite Purina, azi imi merge burtica si nunvrea sa manance.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #8 on: June 21, 2013, 08:23:15 PM »

De banii aia luai un catel de la o canisa adevarata, nu de la un negustor de animale.
De la negustori nu merita sa te risti nici pentru porcul de Craciun.

MEMBRU ARCG!
Thara
Global Moderator

« Reply #9 on: June 21, 2013, 08:45:12 PM »

"Ieftineala" a costat 250 euro...
O suma foarte mare avand in vedere faptul ca ti-au dat un metis, pe care il puteai adopta de la un adapost la o adica. Era bine daca ai fi cautat informatii despre rasa INAINTE sa iei catelul. Sa spui mersi daca e sanatos si sa-l iubesti oricum este sau va fi.

Daca vrei sa vezi din ce conditii provine catelul si ca sa-ti dai seama ce "canisa serioasa" e firma asta ordinara, da o simpla cautare pe Google cu "puppy mills" sau "puppy millers". Firmele astea care exista cu atat nerusinare, cumpara catei de la astfel de ferme. Cu siguranta indivizii nu au dat mai mult de 50 de euro pe catelul tau, dar si-au scos un profit frumusel.

Ieri cand l-am adus a mancat bobite Purina, azi imi merge burtica si nunvrea sa manance.
Sa mergi cat poti de repede la veterinar cu el, astea pot fi semne de Parvoviroza (care este principala cauza de deces a puilor de catei luati de la firme de genul). Nu te baza pe vaccinurile alea fictive din carnetul de sanatate, mai mult ca sigur nu au fost facute.
freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: June 21, 2013, 10:14:15 PM »

Ce ziceam eu, că fac parvo și într-o săptămână - gata . Și asta după ce dai o grămadă de bani la veterinar ca să-l salvezi. Are dreptate Bogdan. La banii ăștia îți luai un cățel cu pedigree de la un crescător adevărat sau luai gratis un amărăt de la adăpost.
Sol
Newbie
*

« Reply #11 on: June 22, 2013, 07:52:47 AM »

Va multumesc tuturor. Dobitoci de genul alora nu pot fi nicicum scosi de pe piata?
Sol
Newbie
*

« Reply #12 on: June 22, 2013, 08:06:14 AM »

Am pus poze http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8418.0.html , asa trebuie sa arate la 7 saptamani? @Thara, cand spui metis la ce te referi? Este posibil ca parintii lui sa nu fie CG? Azi la ora 9 AM are programare la veterinar. Aseara a mancat, dimineata a mancat, sper sa fie ok. Va tin lla curent si va multumesc pentru indrumari!
Sol
Newbie
*

« Reply #13 on: June 22, 2013, 10:20:31 PM »

Am fost dimineata la veterinar. I-a facut un vaccin Vanguard Plus 7 (o fiola cu eticheta verde + una cu eticheta albastru deschis) si i-a dat o pastiluta Biheldon. In cursul zilei de astazi am vazut ca are in scaun niste viermi albi si lungi...
potok
Sr. Member

« Reply #14 on: June 22, 2013, 10:48:17 PM »

O sa revine, numa trebuie sa ai grija ce mancare dai si cu orice problema dute la medic.

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: