Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:33:09 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ce se intampla?  (Read 3967 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
*

« on: September 21, 2006, 04:51:54 PM »

Bine v-am gasit.Dragii mei am o problema cu Karma!De vreo 4-5 zile ma musca,dar cred ca nu in joaca pentru ca mi-a lasat ceva urme.Daca ii interzic(asa cum am invata de la voi) maraie"amenintator" si incearca iar sa ma muste.Unde gresesc?
crb
Hero Member

« Reply #1 on: September 21, 2006, 08:27:00 PM »

Bine v-am gasit.Dragii mei am o problema cu Karma!De vreo 4-5 zile ma musca,dar cred ca nu in joaca pentru ca mi-a lasat ceva urme.Daca ii interzic(asa cum am invata de la voi) maraie"amenintator" si incearca iar sa ma muste.Unde gresesc?
...probabil, ....undeva cedezi...si simte...sau... chiar simte ca ti-e frica de ea.....

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: September 22, 2006, 11:45:19 AM »

Eu zic sa consulti cat mai repede un dresor cu experienta si sa nu o lasi sa-si dezvolte acest comportament. Nati a mea cand e foarte fericita se culca pe spate si daca o mangai incepe sa ma muste de maini fericita, insa foarte tare. Atunci eu ii spun NU si daca nu asculta o prind de ceafa si o tin fortat nemiscata, sa se calmeze. Nu stiu daca e bine ce fac dar am observat ca dupa cateva secunde bune de impotrivire cedeaza si se supune linistita. Poate trebuie si tu sa-i transmiti cine-i seful. Succes. Smiley

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #3 on: September 22, 2006, 01:02:49 PM »

Gaseste o jucarie, ceva de care sa poata musca si nu o lasa sa muste decat de ea.
Si cu o carpa mai groasa poti face treaba asta.
Puii mei ma mananca de viu daca nu le dau jucaria. Ii agit putin cu ea si renunta sa ma mai prinda pe mine de picioare.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Groll
Newbie
*

« Reply #4 on: September 27, 2006, 10:50:28 PM »

Karma incearca sa preia conducerea. Trebuie sa nu o lasi sa dezvolte acest comportament, fiind ferma si interzicandu-i ceea ce face. Trebuie sa fii mai hotarata decat ea. Este bine ca o perioada, cand o hranesti, sa o tii in sezi langa mancare si sa-i permiti sa manance doar peste 2/3 minute, la comanda. Poti folosi lesa si zgarda.
Sa-i abati atentia cu o carpa nu este o solutie buna, pentru ca nu rezolva incercarea de a se impune pe cale ierarhica.
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #5 on: September 27, 2006, 11:05:04 PM »

Pe scurt!
Ierarhia este primordiala in relatia om-caine!
Daca nu este impusa de catre om.....atunci o sa fie impusa de catre caine (de cele mai multe ori).
"Legile haitei" pot parea dure pt. noi oamenii, dar sunt neaparat necesare!
Sa nu va asteptati sa inteleaga cainele "legile omenesti" ci mai de graba invers.....dvs. trebuie sa "jucati" conform legilor pe care le pricepe cainele.....adica "legile haitei".

Una dintre legile importante (ale haitei) spune:
Cine mananca primul.....acela este seful!
Seful spune cand se mananca, cine mananca si in ce ordine.
Sau altfel spus.....in functie de "rangul" (=pozitia ierarhica) fiecaruia ii vine randul mai devreme sau mai tarziu la mancare.
De aceea stabilirea (impunerea) omului = sef de haita este extrem de importanta pt. stabilirea pe viitor a relatiilor corecte (din punctul nostru de vedere).
Poate nu am fost foarte explicit dar daca cititi o carte de etologie o sa va edificati.
Groll
Newbie
*

« Reply #6 on: September 27, 2006, 11:26:14 PM »

Exact!
Iar in haita, seful este cel care mananca primul, urmand, in ordine ierarhica, ceilalti.
Trucul cu asteptarea cu mancarea in fata ii arata clar cainelui cine este seful. Este util si daca un caine incearca sa stea pe pat fara sa mai lase stapanul acolo si daca afara incearca sa stabileasca directia de mers. Momentul administrarii hranei poate fi folosit cu succes in completarea oricaror lacune din dresaj, la orice  varsta.
*

« Reply #7 on: October 03, 2006, 02:57:48 PM »

Multumesc pentru sfaturi.Voi incerca sa pun in aplicare si sper sa am si rezultate.Docamdata trebuie sa recunosc , nu are rabdare sa-i pun "boabele" in castron,aproape le ia din zbor.
'
Cristina
Full Member

« Reply #8 on: October 03, 2006, 03:21:40 PM »

Pai atunci cand ii pui boabele nu tine castronul in fata lui. Eventual ridica-l undeva, pe masa, scaun, ca sa poti sa-i pui mancarea in el, dupa aia sa-l faci sa astepte putin in fata castronului din fata lui, si dupa aia ii dai comanda sa manance. la inceput normal nu-l tii mult timp in "suspans".. Grin
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: