Forum ciobanesc german
April 17, 2008, 01:10:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Antibiotic intravenos?  (Read 1092 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
intruder
Newbie
*

« on: September 22, 2006, 04:35:34 PM »

Sal all, am un mic pui de ciobanesc cu simptome destul de clare de parvoviroza  Undecided.
De 4 zile il tin pe injctii si perfuzii; problema este ca a primit extrem de multe intepaturi pana acum, si as vrea sa evit lucrul acesta. Este oare posibil ca antibioticul sa ii fie administrat intravenos, astfel incat sa evit o alta intepatura?
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #1 on: September 22, 2006, 06:09:55 PM »

In cazul parvovirozei antibioticul constituie o mica parte din medicamentele administrate. Se da de obicei intramuscular. Restul medicatiei..o gramada de solutii menite sa-i intareasca organismul si sa-l ajute sa lupte cu virusul se dau intravenos, prin perfuzii.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
intruder
Newbie
*

« Reply #2 on: September 22, 2006, 06:21:41 PM »

si totusi exista cazuri in care se poate administra si intravenos? are aceleasi rezultate ca administrarea intramusculara?
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #3 on: September 23, 2006, 12:23:00 AM »

daca puiutul este suspect de parvo , nu prea vad ce rost are intrebarea deoarece ia doar 2-3 inj antibiotic maxim pentru a preveni suprainfectia, antibiotice retard, care actioneaza pe parcursul mai multor zile. Doar in cazul unei infectii deja existente se administreaza antibiotic mai des. Se poate administra si i.v. dar doar in infectii masive, grave si in cantitati mari si depinde forma de prezentare a antibioticului.
Odata suspect de parvoviroza - nu de intepaturi trebuie sa te temi, ci de virus, pentru ca este cam nemilos. Ai grija sa primeasca in perfuzii si medicatie de sustinere a cordului deoarece in cazul acesta cordul este suprasolicitat.

Vet'
intruder
Newbie
*

« Reply #4 on: September 23, 2006, 11:30:59 AM »

problema este ca la inceput medicatia consta din circa 7 injectii pe zi, in care i se administrau diferite substante. de 3 zile a fost trecut pe perfuzii, iar injectia este, intr-adevar, una singura - antibiotic.

oricum, azi a dat primele semne bune (zic eu), a inceput sa bea apa si chiar a dat din coada cand ne-a vazut Smiley. in continuare refuza hrana - i-am oferit pilaf si branza dietetica, dar nu vrea. ce as mai putea sa ii dau?
intruder
Newbie
*

« Reply #5 on: September 25, 2006, 12:13:11 PM »

vesti din ce in ce mai bune...micutzul meu a inceput sa manance pe rupte, nu a mai varsat de vineri, a inceput sa fie mai vioi si se mai plimba pe ici pe colo relativ fara problme. relativ, deoarece atunci cand i-au scos branula, s-a descoperit ca pielea s-a necrozat si a fost smulsa cu totul atunci cand i s-a scos leocoplastul Sad(

iar acum, cand cred si sper ca am scapat de parvoviroza, am inceput un nou tratament, de vindecare a locului de unde in prezent pielea lipseste cu desavarsire.
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #6 on: September 25, 2006, 04:12:01 PM »

vesti din ce in ce mai bune...micutul meu a inceput sa manance pe rupte, nu a mai varsat de vineri,
Va puteti (tu si cainele) considera FOARTE norocosi !!! Mult succes in continuare!

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #7 on: September 25, 2006, 06:06:06 PM »

unde in prezent pielea lipseste cu desavarsire.

dupa ce a scapat de o posibila parvoviroza, leziunea aceasta este o nimica toata. Felicitari!

Vet'
intruder
Newbie
*

« Reply #8 on: September 25, 2006, 11:01:17 PM »

problema este alta: tocmai i-am descoperit o leziune asemenatoare (o gaura in piele) in zona piciorului din dreapta spate, acolo unde initial i-au fost facute seriile de cate 7 injectii / zi. doctorul m-a fost ca a aparut din cauza ca i s-a administrat calciu prin injectie subcutanata. asa sa fie oare?

pe de alta parte, la circa 1 cm de aceasta gaura in circa 3 ore i-a aparut o umflatura imensa. mergand de urgenta la cabinet, doctorul i-a taiat acolo si a scos o gramada puroi! aceasta noua infectie a fost pusa tot pe seama injectiilor initiale...chiar nu mai stiu ce sa cred, voi ce ziceti?
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora