Forum ciobanesc german
October 16, 2017, 07:36:35 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: prima monta,probleme la mascul  (Read 8612 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mero1958
Newbie
*

« on: July 21, 2013, 12:36:34 PM »

Buna ziua,
Am un mascul ciobanesc german,2 ani si 4 luni.este la prima monta.Acum cateva  zile a  fost adusa o catea la monta,la inceput nu l-a acceptat,cred ca era in a 9 zi de la inceputul caldurilor,dar dupa inca 2 zile il accepta,il lasa sa se urce dar :saracul nu reuseste sa intre ,de 2 zile tot incearca ,femela sta insa  el nu reuseste(lucreaza in gol),ce sa facem...mai asteptam sau o lasam sa plece acasa?
antonio
Full Member

ciini mei.

« Reply #1 on: July 21, 2013, 07:52:11 PM »

Ridicati femela mai sus si ajutatil cu mina sa intre daca femela sta nu ar trebui sa fie probleme e mai rau cind femela vrea sal muste

mero1958
Newbie
*

« Reply #2 on: July 21, 2013, 09:49:27 PM »

Ridicati femela mai sus si ajutatil cu mina sa intre daca femela sta nu ar trebui sa fie probleme e mai rau cind femela vrea sal muste

Salut si multumesc pt raspuns,am urmat sfatul dar ,din pacate ,amandoi sunt cam timizi ,cand ne apropiem de ei se intrerup,cred ca ii mai las o zi dupa care renunt ca altceva nu stiu ce se mai poate face.masculul insista dar nu reuseste nicidecum.
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #3 on: July 21, 2013, 10:14:45 PM »

mai lasai poate prinde intro zi femela poate inca o sapt sfatu meu

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Iuliann
Hero Member

Deko

« Reply #4 on: July 21, 2013, 11:16:10 PM »

Eu zic sa ii mai lasi 2,3 zile singuri,daca nu merge inseamna ca nu sunt destului de maturi pentru a face asa ceva Smiley

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Nu te uita la cineva de sus decat doar daca il ajuti sa se ridice
mero1958
Newbie
*

« Reply #5 on: July 22, 2013, 12:02:34 AM »

Eu zic sa ii mai lasi 2,3 zile singuri,daca nu merge inseamna ca nu sunt destului de maturi pentru a face asa ceva Smiley
O sa ii mai las dar eu zic ca sunt destul de maturi ,masculul meu are 2ani si 4 luni iar femela 3ani  si a zis stapanul ei ca nu e la prima monta...clar ,masculul e neexperimentat .,dar nu cred ca e devreme pt el.
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #6 on: July 22, 2013, 12:16:10 AM »

tre sa prinda fii sigur nu e obisnuit

mishu65
Hero Member

« Reply #7 on: July 22, 2013, 12:18:32 AM »

Nu cred ca experienta este atat de importanta, sunt caini care fac saltul si imperecheaza din prima incercare, eu zic totusi ca trebuie ajutat, daca-i lasati singuri nu se va intampla nimic.

Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
antonio
Full Member

ciini mei.

« Reply #8 on: July 22, 2013, 07:42:21 AM »

asa am crezut si noi ca nu se intimpla nimic cind ai 2 ciini fara experienta si am gasit masculul de cg are 2,6 ani cu o femeluta de rotweiler de 9 luni inciotati, sint ciini care monteaza din prima si ciini care trebuie ajutati.daca vrei neaparat so montezi apeleaza la cineva cu experienta sa te ajute sa ii ti.
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #9 on: July 22, 2013, 08:22:49 AM »

Daca vreti, luati in seama sfaturile crescatorilor(PROFESIONISTI).
Faceti test progesteron la femela. Si abia apoi cautati sa ii ajutati.
Deageaba incercati in a 9-a zi sau a 14-a zi; daca femela nu este fertila nu sta. Am femela care se monteaza in a 28-a zi(dupa 4 teste progesteron facute)... Sa mai zic si altceva?
mero1958
Newbie
*

« Reply #10 on: July 22, 2013, 10:26:45 AM »

Daca vreti, luati in seama sfaturile crescatorilor(PROFESIONISTI).
Faceti test progesteron la femela. Si abia apoi cautati sa ii ajutati.
Deageaba incercati in a 9-a zi sau a 14-a zi; daca femela nu este fertila nu sta. Am femela care se monteaza in a 28-a zi(dupa 4 teste progesteron facute)... Sa mai zic si altceva?
Mai trebuie facut testul progesteron si daca femela sta?,pt ca ea observ ca sta adica il lasa,intreb pt ca dupa cum vad eu  masculul pompeaza in gol,adica nu reuseste sa introduca...si va spun ,daca se apropie cineva de ei ca sa-i ajute ,isi intrerup imediat actiunea.
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #11 on: July 22, 2013, 12:08:49 PM »

Femela poate sta si sa nu fie fertila. Ca talie, daca masculul e mai mic sau femela prea mare( adica apropiati ca talie) e posibil sa se ajunga in astfel de situatii. Ar trebui sa fii prieten cu masculul sa te accepte(vezi sfatul lui Antonio cu potrivirea).
mero1958
Newbie
*

« Reply #12 on: July 22, 2013, 02:23:10 PM »

Femela poate sta si sa nu fie fertila. Ca talie, daca masculul e mai mic sau femela prea mare( adica apropiati ca talie) e posibil sa se ajunga in astfel de situatii. Ar trebui sa fii prieten cu masculul sa te accepte(vezi sfatul lui Antonio cu potrivirea).
Intradevar,masculul e cam de aceeasi talie cu femela,poate doar un pic mai mare,poate ca si asta conteaza...in ce priveste prietenia ,eu sunt stapanul lui ,de mine asculta intotdeauna,la imperechere vad ca se emotioneza cand ma apropii de el Smiley,a mai incercat si fratele meu cu care se mai joaca cand vine pe la noi..tot degeaba,se da jos de pe femela cand suntem langa ei.
aurelian
Newbie
*

« Reply #13 on: July 22, 2013, 10:08:00 PM »

sint cazuri rare cind femela se imperecheaza in a 28 a zi de ciclu cresc ciini de 35 de ani si am imperecheat intre a 10 si a 14-15 zi de ciclu , poti face si testu cu progesteron dar daca vrei sa bagi bani in monte scumpe facute in afara tari cel mai bine e ca stapinul femelei sa tina femela iar stapinu ciinelui sa ajute masculu ca sa nu se intimideze mingiel vorbestei si cind face saltu potrivestei scula la gaura sau cauta un mascul cu experienta.si o aranjeaza in 5 min.
gabygaby
Jr. Member
**

lessy curtea de arges

« Reply #14 on: March 26, 2014, 08:45:16 PM »

Va salut ! Azi 26.03.2014,am adus pt.monta un mascul de 2 ani jumate ,Lessy a mea e la prima monta,in a 13 zi de ciclu si are virsta  6 ani si 8 luni ,i-am lasat singuri si dupa 4 ore cind am revenit eu acasa i-am gasit cuplati si au stat asa aproximativ 20-25 min.,dupa alte 4 ore am scos masculul ,nu stiu daca a mai avut loc alta cuplare .Posibil sa ramana sau sa repet monta? MULTUMESC !
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: