Forum ciobanesc german
November 14, 2014, 08:03:04 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Puţin ajutor, vă rog ..  (Read 3922 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bobo.
Newbie
*

« on: July 31, 2013, 01:16:05 PM »

Salut ,
ieri i-am dat câinelui meu de mâncare o cutie de premium dog, are 1,2 kg. sunt sigur că i-am dat prea mult , am făcut o prostie şi astăzi când i-am dat iarăşi de mâncare, dar de data asta am fost atent, i-am dat puţin , mi-a vomit, până acum a vomitat de 2 sau 3 ori, e trist, şi nu ştiu c-am ce-ar trebui să-i fac, puţin ajutor din parte voastră ,dacă se poate, vă rog frumos .. câinele are aproape 3 luni.
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #1 on: July 31, 2013, 01:21:08 PM »

ori iam dat mult si a mancat ca virgula calicu ori na fost mancarea buna si nu ia priit sfatu meu dute la un veterinar ar mai o o varianta sa aiba un virus daca ii lipseste vreun vaccin dute si fail

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Bobo.
Newbie
*

« Reply #2 on: July 31, 2013, 01:25:53 PM »

ori iam dat mult si a mancat ca virgula calicu ori na fost mancarea buna si nu ia priit sfatu meu dute la un veterinar ar mai o o varianta sa aiba un virus daca ii lipseste vreun vaccin dute si fail

Este vaccinat. Nu ştiu ce să spun în legătură cu mâncarea .. e grăsuţ, mănâncă aproape orice, pâine,cartofi, orez .. adică na,să nu mă înţelegi greşit, nu-l ţin în aşa ceva, doar am dat un exemplu .. Când i-am dat acea conservă în 2-3 minute a şi halito ..Ieri era bine,totul ok, în afara faptului că i-am dat foarte mult de mâncare şi abia se mai putea ridica de burtă . .hahaha
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #3 on: July 31, 2013, 01:32:57 PM »

nui mai da atat de multa mancare e vara caldura nui prieste atata mancare si apropo dupa ce mananca leagal cu lesa vreo ora sa se aseze mancare in burta ca e posibil daca alearga si se zbenguie sa vomite si din aceasta cauza deci 1. nu multa mancare putin si bun si 2.leagal o ora sa stea linistit

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #4 on: July 31, 2013, 01:35:28 PM »

pune si tu niste poze cu el sau creazai un topic la categoria cainele meu

Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #5 on: July 31, 2013, 02:29:37 PM »

Nu-i da cartofi!N-are ce cauta in alimentatia cainilor cartoful.Cainele e animal preponderent carnivor.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #6 on: July 31, 2013, 02:30:53 PM »

eu in orez ii pun morcov taiat rondele cartofi cuburi si dovlecel cuburi si carne si ii place si ii mai pun si pastai

freddy25
Hero Member

« Reply #7 on: July 31, 2013, 02:32:39 PM »

Nu-i mai da nimic de mâncare 24 de ore . Apoi dă-i niște boabe cu conținut mai mic de grăsimi, 10-12% pentru câteva zile. Sau îi dai orez fiert cu morcovi fierți și pasați la care adaugi a doua zi ceva carne dar să nu fie grasă. Îl ții la regim câteva zile și după aceea, treptat începi să-i dai hrana lui obișnuită. Poți să-i dai ceai de mentă neîndulcit. Oricum până își revine complet să-i dai o cantitate de hrană mai mică decât de obicei cam cu 25%.
Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #8 on: July 31, 2013, 02:37:34 PM »

Nu stiu,eu am gasit cartoful pe lista alimentelor interzise.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #9 on: July 31, 2013, 02:37:47 PM »

corect freddy este foarte bun ceaiul de menta pt caini dar problema est sal bea al meu cand a avut parvoviroza iam dat ceai de menta nici nu se atingea de el si iam dezinfectat apa adica iam fierto si iam dat apa

freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: July 31, 2013, 02:43:18 PM »

AlexCg, sper ca toate legumele astea i le dai fierte bine, in special cartofii. Cartofii dacă sunt bine fierți, făcuți piure și in cantitate moderată nu sunt răi. În cel mai rau caz va avea gaze și poate scaune mai moi. Dacă vă uitați pe lista de ingrediente la bobitele superpremium-grain free cum ar fi Orijen sau Acana sau Taste of the wild veți vedea că au înlocuit porumbul și orezul cu cartofi ca sursă de carbohidrați. De aceea eu nu pot să-i dau unuia din câinii mei așa ceva fiindcă face niște gaze ingrozitor de mirositoare. De aceea îl hrănesc cu bobițe care au orez în compoziție.
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #11 on: July 31, 2013, 02:49:43 PM »

da normal ca fierte mai intai las apa sa dea in clocot dupa pun carnea si apoi legumele le las aprox 7-10 minute si pun orezul si astept sa se umfle si amestec in ele si cu gaze nu a avut pana acu de loc

Bobo.
Newbie
*

« Reply #12 on: July 31, 2013, 02:58:44 PM »

nui mai da atat de multa mancare e vara caldura nui prieste atata mancare si apropo dupa ce mananca leagal cu lesa vreo ora sa se aseze mancare in burta ca e posibil daca alearga si se zbenguie sa vomite si din aceasta cauza deci 1. nu multa mancare putin si bun si 2.leagal o ora sa stea linistit
Am greşit dândui atât, a fost greşeala mea într-adevăr. Iar cu legatul,sincer,după ce mănâncă se culcă ..

Apoi, faza cu cartofii,orezul şi aşa mai departe, a fost un exemplu,v-am spus numai că mănâncă ,nu-l ţin cu cartofi şi altele, am vrut să aduc la cunoştinţă că nu este un câine pretenţios.
Am să-i fac o poză şi-am să revin cu ea, mulţumesc pentru ajutorul acordat.
freddy25
Hero Member

« Reply #13 on: July 31, 2013, 03:00:08 PM »

Cartofii nu se pun in apă fierbinte că se intăresc, fierb greu și devin greu de digerat. Trebuie fierți minim 15-20 chiar 30 minute în funcție de soi. Cei albi pentru piure fierb mai repede. Cei roșii pentru prăjit fierb mai greu. Idem la orez: nu se pune în apă fiartă că durează mai mult de o oră până se înmoaie.
AlexCG
Full Member

LEX

« Reply #14 on: July 31, 2013, 03:03:45 PM »

a ok data viitoare o sa pun cartofi separat la fiert multumesc freddy (cartofi albi pun)

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof