Forum ciobanesc german
September 23, 2017, 06:59:17 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Un profesionist  (Read 13147 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Groll
Newbie
*

« on: September 27, 2006, 04:27:58 AM »

Urmatoarele s-au petrecut in Romania, Bucuresti.
Cu aproximativ o luna in urma, cainele meu, Groll (12 ani), nu a mai reusit sa-si faca nevoile. Avea, de mai mult timp dificultati in eliminarea fecalelor, insa de 2 zile nu a mai reusit sa defece deloc. Zona anala s-a umflat, a vomitat 2 zile consecutiv tot ce a mancat, practic incepuse un fenomen de intoxicare cu propriile fecale. M-am speriat. Toata viata lui a fost un caine sportiv: inot, bicicleta, sanie, excursii la munte, antrenamente la manson, in fiecare zi a facut un tip de antrenament, acum insa, abia se tinea pe picioare.
Am fost la o clinica "de cartier" din Bucuresti. Mi s-a spus ca e "desalat" Angry si ca are un cioc probabil pe coloana. Am fugit mancand pamantul. Am ajuns la una din cele mai mari clinici din Bucuresti, aici medicul i-a ridicat coada si i-a pus diagnosticul (corect) :hernie. Raspunsul, insa, nu mi-a placut: E batran, nu mai are mult, ii dam supe si diuretice :'(. Nu-l operam, ca nu scapa. :'( :'(
Am ajuns la Facultatea de Med Veterinara, sa-i fac o ecografie.
Aici, am dat peste domnul ALEXANDRU VITALARU.
Din momentul acela, lucrurile nu s-au mai petrecut ca in Romania.
I-am facut ecografia: hernie perianala pe ambele parti, prostata marita si cu un adenom .
I s-a facut un tubaj pt evacuarea urinei si o clisma, dupa care, d-l Vitalaru mi-a spus (incerc sa reproduc exact fraza):
-Daca nu il operam, nu traieste mai mult de o luna, poate o saptamana, poate cateva zile.Daca il operam si trece de anestezie, se va reface destul de repede. Operatia este destul de simpla, il operam de hernie si pe stanga si pe dreapta si il si castram, astfel prostata se va micsora si nu va avea probleme nici la urinare. Eu zic sa-l operam, ca scapa si va fi bine.Totul e sa se trezeasca din anestezie. Dar vreau sa-l operam poimaine, mai tarziu, nu-l mai operez.
Cine a crescut 12 ani un caine, stie ce inseamna sa auzi ca ii faci o injectie si poate se trezeste, poate nu.Cine a avut un caine in perioada adolescentei stie ce inseamna ca acesta sa-ti fie uneori partener, alteori frate, chiar si tata, in cei mai frumosi si aventurosi ani din viata.Este foarte greu de acceptat, insa ca el imbatraneste iar tu ramai tanar, ca partenerul viguros si neinfricat pe care te puteai baza in orice situatie este acum un batran pe care trebuie sa-l ingrijesti in ultimile clipe din viata.
Plangand, i-am spus ca vreau sa-l operez, intrebandu-l ce sanse are.
-50-50, dar i/as da 60%sanse, pentru ca este foarte bine antrenat.Ca sa fim mai siguri, il va vedea si un cardiolog
Cardiologul insa, a constatat ca inima ii bate incet si rar, dar aceste lucruri puteau fi cauzate si de viata sportiva, el mai intalnind acest fenomen la cainii de sanie.I-am explicat ca si Groll tragea, in fiecare iarna, sania la munte, si a spus ca este ok.
-Pentru mai multa siguranta, ii vom face si analizele de sange, sa fim siguri ca nu are probleme cu ficatul.
Aici, analizele i-au iesit ca la un caine de 5 ani, asa ca a ramas sa-l operam.
Doua zile nu am mai fost om. Am slabit 5 kg(am 75)

Ziua operatiei, dupa injectia cu anestezic:
-Vreau sa stati cu el pana adoarme profund si sa-i vorbiti incontinuu, sa nu se simta parasit.Dar sa incercati sa va controlati emotiile, pentru ca i le transmiteti si cainelui.
O ora si jumatate mai tarziu, operatia se incheiase.
A doua zi, Groll si-a revenit complet din anestezie.
O saptamana mai tarziu era refacut complet.
De cateva zile, am inceput antrenamentele de alergari usoare.
Ieri a inotat 15 min.

Nu am intalnit pana acum, nici macar la un medic uman,o mai mare dovada de profesionalism si daruire in ceea ce face ca la d-l Alex Vitalaru. Chiar daca operatia nu ar fi reusit, felul in care s-a purtat, modul in care a vorbit , pasiunea si atentia la detalii, m-au facut sa simt ca am cunoscut unul din acei oameni pe care cu greu ii mai gasesti in ziua de azi.

alexandrumv
Newbie
*

« Reply #1 on: October 04, 2006, 10:22:46 PM »

Ce face acum? Cum se simte? Ati mai fost la control?

Succes !
Groll
Newbie
*

« Reply #2 on: October 10, 2006, 12:12:58 PM »

Multumesc!
Groll este OK. 2 saptamani dupa operatie a fost cam obosit, dar si-a revenit. Singura amintire a operatiei este parul lipsa de pe fund, care inca nu i-a crescut complet. Undecided
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #3 on: October 10, 2006, 01:35:08 PM »

Ii doresc multa santate si sa te mai bucuri de el inca mult timp de acum   Wink

My little dog - a heartbeat at my feet.
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #4 on: July 29, 2010, 12:05:26 AM »

Si eu am patit aproape la fel cu Rex al meu. Astazi l-am operat.

Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)
ice
Newbie
*

« Reply #5 on: September 20, 2010, 09:10:06 PM »

aceeasi problema
din pacate ICE nu a rezistat socului postoperator dar in afara de "il operam costa atat dar sanse asta e"nu am auzit pana am ajuns la
PROF.DR.TANASE ANDREI dupa parerea mea este foarte sus,facultatea de medicina veterinara bucuresti,apelati cu toata increderea chiar daca multi nu mai dau nici o sansa
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #6 on: September 20, 2010, 09:22:18 PM »

Rex al meu este bine acum, a fost operat la Fac. Vet. Spiru Haret din Bucuresti de unul dintre cei mai buni medici, Dr. Bercaru Nicolae.
A fost o operatie de reparare a unei harnii perianale, prostata desi mare, nu a atrebuit operata, in schimb a fost castrat.
Acum se simte bine functiile au fost reluate si asteptam sa-i creasca parul pe coada si pe fund.
Mai avem de investigat problema schiopaturii de pe partea dreapta din spate dar nu mai vreau sa-l stresez acum cu anestezii si radiografii sau alte investigatii. Vom mai astepta cca o luna si apoi incepem investigatiile pentru schiopatura.

Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)
l3l3ana
Newbie
*

« Reply #7 on: October 23, 2010, 11:45:23 PM »

Ma bucur foarte mult ca Groll al tau e bine.
Aceeasi problema o am si eu cu al meu. L-am operat de doua ori la interval de un an de hernie perianala. Problema e ca se constipa in continuare si tipa cand se chinuie sa faca. Nu stiu efectiv ce sa ii mai dau de mancare. Doctorul mi-a recomandat sa ii dau ficat de pasare semicrud. Mancarea speciala este extrem de scumpa, iar conservele cu hrana umeda nu ii fac bine. Tu ce ii dai cainelui tau sa manance?
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #8 on: October 26, 2010, 04:09:08 PM »

Rex dupa operatie este f. bine.
Eu ai dau mancare facuta de noi in casa, pilaf de orez si arpacas cu morcovi si carne pui sau vita (fara oase) iar la indicatia chirurgului ai dam amestecat in fiecare masa si o mana de tarate de grau. Nu sa mai constipat niciodata si face f. bine treba mare.
Daca se  chinuie cred ca trebuie sa mergi la control cu el si sa vezi daca problema sa rezolvat sau este altceva, de ex. prostata..

l3l3ana
Newbie
*

« Reply #9 on: October 27, 2010, 02:55:07 PM »

Am fost cu el la control, iar medicul ridica din umeri. Sad Se vaita chiar si cand face moale... Multumesc pentru raspuns, o sa incerc si eu varianta asta de mancare.
Am uitat sa mentionez ca al meu este pechinez metis si are 10 ani. Stiu ca forumul este despre ciobanesti, dar doar aici am gasit informatii despre boala lui.
popescucv
Full Member

Never give up !

« Reply #10 on: October 28, 2010, 08:25:30 AM »

Schimba medicul, cauta unul  care sa se priceapa.
Vei gasi pe forum adresele multor medici si cabinete recomandate de membrii acestui forum.
Daca esti din Bucuresti incearca la dr. Bercaru de la Fac. Vet. Spiru Haret str. Masina de Paine sector 2
Multa sanatate.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: