am si eu un pui de 10 sapt
il avem de 1 sapt; n-am stiut ce sa-i dam sa manance pana am gasit acest forum
dar in ziua cand l-am adus acasa sotia s-a dus in cora si i-a luat Friskies Junior (eu i-am zis sa ia ceva pt juniori si asta era ceva mai scump am zis = eu astaptand-o cu puiul abia receptionat in masina si sunand-o de zor sa sa grabeasca ca puiul incepuse sa faca ca naiaba : statea deja in masina de 2 ore); nu ca ar fii ieftina sau scumpa, chiar daca suntem f stramtorati acum cu banii chiar ne-am permite sa-i luam tot ce si-ar dori... dar pe bune daca inteleg asta cu
hai sa va spunem: sotia mea il iubeste ca okii din cap si de cateva zile ii cumpara ba mancare gatita (de la cora, ne-am mutat la casa si nu avem inca bucataria gata) ba acum i-a luat o cutie cu carnita pentru caiini (ceva mai ieftin da pe bune daca nu miroase si mie oki)
plus sotia are un obicei ciudat (am observat-o si la soacra-mea): iau cubulete din alea de pui/vita si fac supa si o beau asa... si ce credeti: dimineata si seara ii face o cana de "bulion" din ala cu jumate de pachet de supa, pune 2 linguri de carnita de la cutie pt caini, mai punem si vreo 100g de frieskies pune si 1 felie de paiine si o servim catelului (aaa si ii varsa acolo si vitaminele pfizer VMP care ni le-a lasat veterinarul); eu cand plec ii las jumate de bol de boabe din alea pe care seara cand vin nu le mai gasim (desi cand suntem acasa nu prea se atinge de ele)... si seara ii dam cam acelasi lucru: fie o ciorbita asa facuta cum v-am explicat, fie in loc de carnea aia niste mancare gatita;
De ex: azi la pranz am facut gratar si i-am dat si lui o pulpa (numai carnea) pe care i-am amestecat-o cu bobitele alea; si am mancat toata pulpa si bobitele care au fost amestecate cu ea (aveau miros

)
acum - credeti ca e bine ce facem? adica vrem sa aiba o masa echilibrata, nu ne-am dorit pedigree si concursuri/premii, de aia am luat un pui care ne-a placut si atat (revin puteam lua ceva scump , da noi vrem sa avem un catel sanatos si sa ne iubeasca si atat - vrem sa-l luam cu noi peste tot vara de ex noi mergem la mare - avem un apart acolo); avem veterinarul satului care sa aiba grija de el, a trebuit sa-i facem baita ca era plin de mizerie si i-am luat sampoon special, incercam sa avem grija de el asa cum credem, dar evident, acceptam si reprosuri ca de aia scriu aici;
sper sa nu va suparati pe mine dar eu nu cred in mancare premium, super premium, etc... cred in mancare echilibrata si asta vreau sa-i dau; de ex luna viitoare o sa-i iau si eu o punga de royal canin spre diversificare DAR niciodata nu-i voi da bobite din astea mereu; adica mie-mi place la mc’donalds dar n-as putea manca toata viata acolo, de aia zic ca si catelul tre sa aiba o masa variata;
as vrea niste parereri sincere, cum sa facem, dar cei care promovati (din interes sau chair din experienta) „super” brandurile as vrea sa va abtineti; oki sunt bune, sunt cele mai bune, dar NU si pentru catelul meu; o chestie: pentru 2 luni n-am aragaz

deci trebuie sa ma descurc cu microunde: de ce zic asta pentru ca a vazut sotia in cora oase de vita pe care intentionam sa i le fierbem odata ce vom avea acea minunata scula de bucatarie si sa-i inlocuim „bulionul” cu acea supa - evident nu mereu, ci in reprize;
ca o chestie: catelul bobitele le mananca cred la pranz de nevoie dar mancarica aia efectiv o devoreaza; plus in jur de ora 6 am observat acum (e ora cand soseste sotia acasa si-i da de mancare) a inceput sa faca scandal si desi avea bobite facea ca nebunul prin casa - i-am facut mixtura a papat-o si s-a dus la culcare; la fel si aseara... deja stie sa ceara mancare vedem!
Ps: am citit si cu morcovii aici si i-am zis acum sotiei sa-i dea unul asa la cateva zile: deja si-au servit fiecare cate unul: sotia l-a terminat, catelul zicea ea ca-l linge... sa vedem reactia mai tarziu - dar acum doarme ...