valitec
Jr. Member

|
 |
« on: October 05, 2006, 11:00:40 AM » |
|
Am o catelusa de ciobanesc german in varsta de 10 saptamani, de 5 zile.Problema e ca mananca foarte putin si i-mi este frica sa nu slabeasca.De mancare i-am dat "Pedegre junior" din care mananca cam 10-15 granule si apoi pleaca.Apoi am incercat si cu "Royal canin junior' si am avut acelasi rezultat.Aseara i-am dat putin lapte cu un galbenus crud din care a mancat cu placere binisor.Scaunele alterneaza moi cu tari.Ce ma sfatuiti?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #1 on: October 05, 2006, 11:09:48 AM » |
|
Am o catelusa de ciobanesc german in varsta de 10 saptamani, de 5 zile.Problema e ca mananca foarte putin si i-mi este frica sa nu slabeasca.De mancare i-am dat "Pedegre junior" din care mananca cam 10-15 granule si apoi pleaca.Apoi am incercat si cu "Royal canin junior' si am avut acelasi rezultat.Aseara i-am dat putin lapte cu un galbenus crud din care a mancat cu placere binisor.Scaunele alterneaza moi cu tari.Ce ma sfatuiti?
ai putea incerca cu un "pilaf" - orez fiert cu ceva carnita(nu ar fi rau chiar tocata) un morcov ras... cel putin piticii mei nu se mai satura. Ai putea pune in el si ceva 'bobite'. succes! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #2 on: October 05, 2006, 11:12:43 AM » |
|
incearca sa-i inmoi granulele in iaurt,lasa-le cam 15 min....eu asa am procedat si a mancat cu multa pofta ! dar incearca sa-i dai numai mancare premium,Royal e O.K,eu i-am dat Proplan puppy cu orez si carne de pui,mancarea premium ii asigura o viata sanatoasa ! succes ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #3 on: October 05, 2006, 11:17:48 AM » |
|
Multumesc pentru sfaturi, am sa le incerc pe rand si am sa va spun rezultatele.Dar o intrebare: iaurtul nu-i afecteaza scaunele?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #4 on: October 05, 2006, 11:22:23 AM » |
|
nu cred...eu la recomandarea veterinarului i-am dat sub forma asta granulele !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #5 on: October 05, 2006, 01:48:14 PM » |
|
Am fost acasa si am incercat sa-i dau granulele inmuiate in iaurt si ... a lins putin pe deasupra ..sa uitat la mine si a plecat de langa vasul de mancare.I-am dat apoi si a mancat jumatate de piftea si jumatate de crenvusti, atat.In rest pare vioaie: se tine dupa mine prin toata curtea.Cand o las libera nare nici o treaba dar, cand o bag in padoc ,s-a terminat, plange uneori si o jumatate de ora .Mi-e mila sa o cert acum, eprea mica.Oare sa incerc sa o ma deparazitez odata? (in carnetul de sanatate scrie ca urmatoarea deparazitare se va face pe 18.10)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #6 on: October 05, 2006, 01:50:05 PM » |
|
vitamine i-ai dat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #7 on: October 05, 2006, 02:24:35 PM » |
|
De a doua zi de cand o am am luat niste vitamine SANAL parca (am cutia acasa) cu vitamina B,Bcomplex,Ca,etc., se dau intre 3-5 pastile pe zi dar eu ii dau 4.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #8 on: October 05, 2006, 02:31:44 PM » |
|
nu stiu daca e cazul sa-ti faci chiar atatea griji...poate ca e mofturoasa dar isi revine ea,cel putin asa speram...altfel,in caz contrar,vei avea de furca cu ea...dar daca te ingrijoreaza chiar atat de mult poate ar trebui sa ceri parerea unui veterinar eu am fost norocoasa cu Ares,a fost un mancacios si asa a si ramas oricum ideea e ca ar fi indicat sa nu-l inveti cu hrana gatita ci cu cea industriala si asta daca te tine buzunarul sa fie de buna calitate,adica premium(Proplan,Royal...),in felul acesta vei avea un caine sanatos,fara pb. de sanatate in viitor !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: October 05, 2006, 02:53:29 PM » |
|
Multumesc mult pentru sfaturi,mai stau si azi dar maine o duc sa o vada un medic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #10 on: October 05, 2006, 02:59:01 PM » |
|
nu-i de ce si sa ai bafta !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valitec
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: October 05, 2006, 03:00:22 PM » |
|
Mirela,acum am vazut ca esti din Targu Mures.Catelusa de acolo o am.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German