tonic112
Newbie
|
 |
« on: January 29, 2014, 08:18:26 PM » |
|
Nu de mult m-am mutat la casa si acum pot sa imi cumpar si eu un ciobanesc german. De vreo saptamana m-am tot uitat pe net, am citit tot felu de lucruri despre cg ca acum nici nu mai stiu ce sa aleg. As dori sa stiu si opinia voastra pentru a fi sigur ca fac alegerea corecta. M-am gandit la unul dintre acestia 2 caini: pui 1. http://mercador.ro/oferta/vand-pui-ciobanesc-german-ID1kiGD.html#2b8b098452 sau acesta pui 2. http://mercador.ro/oferta/ciobanesc-german-linie-noua-ID1mwGF.html#2b8b098452 Maine o sa merg sa il cumpar dar inca sunt nehotarat, si la ce aspecte ar trebui sa fiu atent atunci cand il cumpar? astept un raspuns sau mai multe, va multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...
|
 |
« Reply #1 on: January 29, 2014, 08:39:36 PM » |
|
De pe mercador? .... mai bine va faceti timp, vizitati cateva canise( va informati despre respectivele canise) si apoi alegeti... Catelul va fi al dvs. Pentru urmatorii 10-15 ani... Mai bine va informati, decat sa va vedem pe forum punand poze si intreband:"este sau nu cg curat?!"sau "are 8 luni- de ce nu i se ridica o ureche?!". Sunt destule exemple aici pe forum. Un alt sfat, luati-l cu pedigree.... poate veti dori sa participati la expozitii pe viitor. In speranta ca v-am fost de ajutor si nu v-am "jignit" cu sfaturile mele,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tonic112
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: January 29, 2014, 08:46:08 PM » |
|
Ambi pui sunt din parinti cu pedigree dupa cum scrie proprietarul, ba chiar imi poate face si la pui, e posibil sa fie vrajeala? Si oricum daca e sa ma duc sa il cumpar maine la ce sa fiu atent ?
Nu ma-ti jignit cu nimic, ba chiar va multumesc pentru raspunsul dat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
augustus-canis
Hero Member

|
 |
« Reply #3 on: January 29, 2014, 08:54:33 PM » |
|
Ambi pui sunt din parinti cu pedigree dupa cum scrie proprietarul, ba chiar imi poate face si la pui, e posibil sa fie vrajeala?
Daca va face pedigree la cerere, fugiti de acolo....  Crescatorii seriosi fac pedigree la toti puii. Am auzit cazuri in care "pseudocrescatorul" folosea actele de la alta femela pentru a elibera pedigree cateilor. Din pacate, nefiind obligatoriu testul ADN, se poate si asa. Eventual informati-va despre cei care vand respectivii catei si abia apoi luati o decizie. Nu m-am uitat pe linkurile puse de dvs.; poate in spatele lor sunt crescatori buni. Decizia va apartine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VINCENT
Full Member

ARES
|
 |
« Reply #4 on: January 29, 2014, 09:03:27 PM » |
|
Va pot da pui bun fara pedigree, fara bani, cu conditia sa aveti mare grija de el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Von Broos
|
 |
« Reply #5 on: January 29, 2014, 09:14:04 PM » |
|
Va pot da pui bun fara pedigree, fara bani, cu conditia sa aveti mare grija de el.
Parca forumul era doar pentru vanzare caini cu pedigree.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VINCENT
Full Member

ARES
|
 |
« Reply #6 on: January 29, 2014, 09:29:14 PM » |
|
Nu exista cuvantul "vanzare" in post-ul meu.Am zis ca dau fara bani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiddyw0w
|
 |
« Reply #7 on: January 29, 2014, 10:44:35 PM » |
|
Eu unu as recomanda linia veche:) ( prefer sa nu argumentez ...nu sunt in masura sa argumentez deoarece imi place mai mult linia veche ....si mna) DUpa cum bine vezi..pe acest forum sunt prezentate canise:) ..daca tot vrei sa iti cumperi un pui ....il poti cumpara de la o canisa prezentata pe forum:D Nu stiu daca e ok sa favorizez o canisa anume...dar ! iti recomand canisa von broos...arata foarte bine si sincer m-am indragostit de puii acestei canise  ) sunt foarte dragalasi:X
|
|
|
|
|
|
I love German shepherds since i was ten y'rs old. Now when i have one, i love my choise !
My little love Strike' [ facebook.com/Strikethedog ]
|
|
|
kyolth
Newbie
|
 |
« Reply #8 on: January 30, 2014, 12:24:55 AM » |
|
Putina publicitate ... nu strica  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiddyw0w
|
 |
« Reply #10 on: January 30, 2014, 11:12:44 AM » |
|
tonic, in cazul in care nu ai facut inca alegerea si in cazul in care nu ai cumparat nici un puiut....iti recomand sa iti iei cu pedigree:)....deoarece cand puiul tau o sa aiba vreo problema ( doar in cazul in care !) tu o sa sti din ce cauza si cum sa il tratezi datorita faptului ca, parinti puiului, bunicii s.a.m.d probabil au avut aceeasi probleme si tu o sa il poti trata fara multa bataie de cap Cu alte cuvinte ii sti "istoricul" familiei  Eu am facut greseala sa iau pui fara pedigree ...daca se inampla ceva cu el..trebuie sa imi bat capu si sa ma gandesc ce e de facut cu el:) Pentru ca am fost nerabadator am cumparat pui fara pedegree pe cand puteam sa dau aceeasi bani pe un pui cu pedigree si stiam in mare parte cum o sa iti arate cand o sa fie mare:) Daca stau bine si ma gandesc chiar de la VOn broos am vrut sa achizitionez un pui:) dar trebuia sa mai astept...si nu am avut rabdare:D Parerea mea personala ! NU IMI SARITI IN CAP !:)) PS : nu vreau sa fie tratat postul meu drept o reclama...dar canisa respectiva mi se pare serioasa...si are pui foarte dragi mie 
|
|
|
|
|
|
I love German shepherds since i was ten y'rs old. Now when i have one, i love my choise !
|
|
|
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor
|
 |
« Reply #11 on: January 30, 2014, 06:03:25 PM » |
|
Este foarte bine ceea ce spui si este bine ca ti-ai dat seama de greseala, desi acum nu mai conteaza, trebuie sa-ti ingrijesti cainele cat poti de bine. Ceea ce poti sa faci, e sa le spui tuturor celor care vor un catel de experienta ta, poate asa vor invata din greselile altora si se vor indrepta spre un crescator serios, de SHOW sau de LUCRU. In timp poate lumea se mai destepta si va cumpara pui cu pedigree, in detrimentul samsarilor care nu au nicio legatura cu cresterea si selectia responsabila si fac numai rau. Oricum, felicitari pentru postul tau.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tonic112
Newbie
|
 |
« Reply #12 on: January 30, 2014, 06:33:10 PM » |
|
Am cumparat pana la urma, si este din parinti cu pedigree 100%. puiul1, de la un om serios. Am la el si copiile de la pedigreele parintilor. Omult avea amandoi ciobanesti in curte si se vedea ca femele alaptase. Tatal puiului e Olf Von Mafi Haous iar mama e Issa Von Dacicus.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
augustus-canis
Hero Member

|
 |
« Reply #13 on: January 30, 2014, 06:55:39 PM » |
|
De curios, cat a costat? Posibil sa fi cazut in capcana... Este membru in asociatia chinologica romana? Va va face pedigree la puiut sau veti ramane cu niste xerocopii? Sa-l iubiti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiddyw0w
|
 |
« Reply #14 on: January 30, 2014, 08:43:34 PM » |
|
Este foarte bine ceea ce spui si este bine ca ti-ai dat seama de greseala, desi acum nu mai conteaza, trebuie sa-ti ingrijesti cainele cat poti de bine. Ceea ce poti sa faci, e sa le spui tuturor celor care vor un catel de experienta ta, poate asa vor invata din greselile altora si se vor indrepta spre un crescator serios, de SHOW sau de LUCRU. In timp poate lumea se mai destepta si va cumpara pui cu pedigree, in detrimentul samsarilor care nu au nicio legatura cu cresterea si selectia responsabila si fac numai rau. Oricum, felicitari pentru postul tau.
multumesc...stiu ca am gresit...si cu timpul sunt sigur ca voi dori un pui de la Strike' al meu  )...dar mna ...tot ce stiu de al meu este ca bunicii lui aveau pedigree ( din spusele crescatorului/inmultitorului ) ....si pot sa adaug ca la fel si parintii lu Strike al meu arata foarte bine si erau dresati foarte bine...ce am vazut la ei cam 4 % din tara daca pot face ( ma refer strict la CG ) ...inrtadevar nu doresc sa il duc la concursuri ...l-am luat pentru companie...dar mna..daca imi pateste ceva ( doamne fereste ) eu ce fac...? Sa speram ca totul va fi bine si daca o fi pe vitor sa mai iau un pui o sa fie sigur cu pedigree indiferent de rasa ( daca e sa fie tot cg o sa fie tot din familia ciobanescgerman.net  ) din canisele prezentate aici..  ) Multa sanatate !:) Am cumparat pana la urma, si este din parinti cu pedigree 100%. puiul1, de la un om serios. Am la el si copiile de la pedigreele parintilor. Omult avea amandoi ciobanesti in curte si se vedea ca femele alaptase. Tatal puiului e Olf Von Mafi Haous iar mama e Issa Von Dacicus.
sa fie sanator ! si sa ai noroc de el !:D asteptam poze cu piticu tau:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|