Forum ciobanesc german
August 18, 2014, 06:23:16 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Respectul pentru stapan  (Read 659 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
M Von B
Newbie
*

« on: February 20, 2014, 01:14:22 AM »

Buna seara. Am un CG de lucru, are 10 luni si 40 de kg (aproximativ). Nu reusesc sa ma inteleg cu el de cele mai multe ori, in timpul zilei, doar seara cand sta in patul lui. Sare mereu si da sa muste ( mai mult in joaca, nu doare deloc, dar uneori musca maneca si nu ii mai da drumul ). Este hiper activ si neascultator. Stie doar comenzile stai si sezi, pe care le executa corect doar daca are chef. Am inteles ca la varsta de 1 an ( in aprilie ) trebuie dat la dresat ( la pensiune ) , dar pana atunci as vrea sa ma inteleg mai bine cu el. Are curte mare la dispozitie, iar daca se joaca sau latra la gard, nu prea reusesc sa ii captez atentia ( doar daca este ora mesei ). Asa a fost mereu. Daca aveti un sfat, va rog sa nu ezitati sa il postati.
Multumesc anticipat.
Olga
Hero Member

« Reply #1 on: February 20, 2014, 02:49:02 PM »

desi este inca mic (se poate spune !!), trebuie gasita o cale de impunere in fata lui. Asa am patit si eu cu Arris, sarea pe mine, tragea de mana mea,el zicea in gluma,dar gluma lui chiar durea....Eu am cam pierdut timp cu impunerea, si a fost destul de greu cu recuperatul
S-a vazut o mare schimabre de comportament dupa dresaj,dar atentie la o atitudine ferma care sa aiba continuitate,eu cand o las mai moale, se uca-n cap rapid !!
M Von B
Newbie
*

« Reply #2 on: February 20, 2014, 03:48:49 PM »

Multumesc pentru sfat. Ar fi minunat sa ajute dresajul, dar mai sunt 2 luni pana atunci. Sper sa reusesc cumva, seara, sa petrec mai mult alaturi de el, avand in vedere ca pe mine ma asculta mai mult decat pe restul familiei. Este o idee buna sa folosesc recompensele chiar daca este ora tarzie? Daca il mangai imi cauta manile sa le linga si sa le rontaie... Comanda "nu" il intarata mai mult...
Am inteles ca nu e bine sa ma uit in ochii cainelui, dar mai mereu imi cauta privirea si nu ma pot abtine sa nu il privesc cand il mangai.  Exista posibilitatea sa interpreteze gresit? Sau pur si simplu e normal sa se intersecteze privirile noastre?
Olga
Hero Member

« Reply #3 on: February 20, 2014, 04:32:56 PM »

este la fel ca la noi...eu am patita asa...
te lua de mana, strangea ii se  spunea "nu este voie Arris..NU,Arris...."..parca vorbeam cu surzii...mai rau facea se enerva si strangea mai tare....pana cand a strans foarte tare, muscand bine, asa incat,s-a redus numarul celor care au mai avut curaj sa iasa in curte cand el era liber (curtea noastra este comuna cu serviciu si pana la plecare le mai dadeam drumu in curte )
De ascultatat , asculta doar de mine si de un baiat care s-a impus foarte autoritar...(suntem singurii nemuscati )
Si nu pare  ce este, pt ca se uita asa de frumos....sta la mangaiat,ii place sa te linga pe fata.....
Aveti mare grija cu el,modelati-l cat mai repede,sa nu patiti ce am patit eu
emip
Jr. Member
**

« Reply #4 on: February 20, 2014, 04:52:54 PM »

Exact cu spunea doamna Olga, dresajul este poate doar 30%, mult mai important e comportamentul consecvent de zi cu zi. Nu e de gluma cu ei mai tarziu.

Eu aplic urmatoarele cu Risa mea (8 luni, 32 kg, tot CG de lucru) si ne intelegem binisor. As fi facut mult mai multe, dar astea au ramas in "ritual":

- "sezi, asteapta" la masa
- "sezi" la intrare si iesirea din curte (plimbare de 2 ori pe zi)
- nu o las niciodata sa faca pe nebuna in lesa, zgarda de forta
- "sezi" cand primeste ceva bun
- mangaiere doar in "sezi/culcat".
- ma joc cu ea des, incercam comanda "lasa" cu recompense sau alta jucarie, (freesbies, tug-of-war)
- niciodata lasata la rontait, chiar daca pare in joaca. "nu", iar daca nu asculta, am plecat
- o iau in brate, o intorc pe spate, o perii (cu recompense daca nu sta, plec daca se obrazniceste)
- o ignor cand impinge in mine cu jucarii
- o ignor cand intru in curte, fac 2 ture in jurul casei sa se linisteasca si  apoi o mangai in "sezi" (asta chiar e greu :-) )

Si tot mai are accese de veselie uneori, rar mai sare cu labele cand venim seara, interesant e ca doar cand ne vede pe amandoi.
Scriu astea in speranta ca mai auzim si alte opinii sau sfaturi, poate fac ceva gresit totusi.
Daca trece o masina pe strada (trec rar), tot nu'i captez atentia usor. La asta lucrez cu clicker si recompense cand se uita la mine.
Comanda "aici" o fac (incercam afara) cu lesa, cu recompense. Daca nu vine, o trag fortat.

Un lucru interesant, poate imi explica cineva cu mai multa experienta: cand vin seara, Risa are niste accese de veselie dar in legea ei, cu jucariile, cara lemne in fuga, alearga. Inca nu tine la mine, sau se "descarca" pentru ca nu o mangai imediat?
Olga
Hero Member

« Reply #5 on: April 23, 2014, 08:40:31 PM »

la noi ca la nebuni...
Raff, cel mare are 3 ani,nu are multa minte-n cap,asta-i sigur..cand i se pune pata din senin;latra la luna si cel mic Arris sare si rupe
a intrat in curte azi RAdu, s-a jucat cu ei, a latrat Raff si Arris a sarit pe el si i=a rupt camasa,dupa ce pana acum i-a mai rupt o jacheta, un pulover si luni a sarit la altcineva si i-a rupt bluza
nu am  cum sa-i tin separati, nu am spatiu adecvat,dar nici asa nu este o solutie....cand ma puca nervii, ca si acum l-as da pe Raff afara pe strada,...dar imi trece imediat, pana se intampla iar....
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof