Forum ciobanesc german
October 13, 2016, 10:08:37 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Nelamurire  (Read 1931 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AdrianHD
Sr. Member

« on: March 09, 2014, 12:23:21 AM »

Buna seara.Am o nelamurire un legatura cu puii de  .Cum face deosebirea un crescator (cand ofera spre vanzare puii ) intre acestia. Dau un ex... puiului X ii corespunde pedigree-ul cutare iar puiului Y ii corespunde pedigree-ul cutare.... Nu se pot incurca pedigree-urile intre ele? Cum se deosebesc cainii intre ei,aici ma refer la nume-corespunzator pedigree-ului ? Daca poate sa-mi dea cineva o explicatie ar fi minunat..Sper ca m-am exprimat corect...Multumesc,.
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #1 on: March 09, 2014, 08:43:21 AM »

E simplu. In 2 moduri:
1. Daca puiul va fi luat inainte de sosirea pedigree-ului+Cip-ului, atunci crescatorul trimite asociatiei de care apartine proprietarul actul +cipul..
2. Daca actele sunt sosite si cipurile implantate, crescatorul recunoaste in functie de diferite semnalmente fiecare pui.( Se poate face oricum o verificare cu un cititor de microcipuri)
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #2 on: March 09, 2014, 01:01:10 PM »

Multumesc.Verificarea cipului se face de crescator in momentul in care se ia puiul?
Iuliann
Hero Member

Deko

« Reply #3 on: March 09, 2014, 01:05:57 PM »

Implantarea se face doar de catre un medic veterinar. Cabinetul veterinar sau Asociatia chinologica locala sunt singurele locuri unde se elibereaza microcipuri. Imediat dupa implantare codului unic al cipului trebuie sa i se ataseze datele de identificare ale cainelui si stapanului; altfel cipul nu are nicio valoare.

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Nu te uita la cineva de sus decat doar daca il ajuti sa se ridice
AdrianHD
Sr. Member

« Reply #4 on: March 09, 2014, 07:34:27 PM »

E simplu. In 2 moduri:
1. Daca puiul va fi luat inainte de sosirea pedigree-ului+Cip-ului, atunci crescatorul trimite asociatiei de care apartine proprietarul actul +cipul..
2. Daca actele sunt sosite si cipurile implantate, crescatorul recunoaste in functie de diferite semnalmente fiecare pui.( Se poate face oricum o verificare cu un cititor de microcipuri)
Si nu se poate face vreo incurcatura cumva? Verificarea se face de catre crescator in momentul cumpararii? Sau ulterior?
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #5 on: March 09, 2014, 07:56:47 PM »

Asa cum un cioban isi cunoste fiecare oaie din turma(oricat de mare ar fi aceasta), la fel crescatorul cunoaste fiecare pui in parte si va sti fiecare ce nume/cip are.
 Ca si viitor proprietar, dupa achizitia puiului se poate verifica cipul la asociatie sau cu ocazia primei expozitii de club( in CAC si CACIB nu am vazut control la cipuri)
paulapaula13
Full Member

« Reply #6 on: March 10, 2014, 11:34:50 AM »

Cand proprietarul puilor alege numele lor ii cunoaste pe fiecare. Pedigree-le puilor vin cu numele fiecarui pui si numarul microcipului tiparite. Pentru fiecare pui vine un plic separat in care este microcipul si cateva linii de bare cu numarul microcipului si numele puiului. Mare nepricepere sau eroare sa se incurce pui, cel mult se schimba numele. Dupa fiecare microcipare medicul veterinar cu drept de a face microciparea verifica daca microcipul poate fi citit si daca corespunde cu numarul tiparit pe pedigree-u. Asa ca este aproape imposibil sa se amestece, doar daca este rea credinta. Cine tine la "eticheta" nu incurca niciodata.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: