ang3lor3
Newbie
|
 |
« on: May 14, 2014, 08:14:32 AM » |
|
Bună. Am şi eu un CG, femela, pe nume Tara, in varsta de 1 an si 6 luni. Pana in urma cu 3 luni, era un caine sociabil atat cu oamenii cat si cu alti catei, dar comportamentul i s-a schimbat, acum fiind agresiva cu alti catei pe care nu ii mai tolereaya, indiferent daca sunt masculi sau femele, de talia mica sau mare; nu sare sa atace daca ii vede la distanta, dar nu ii tolereaza langa ea, sau langa mine. Schimbarea comportamentala mi-o explic, deoarece: 1. am avut de sustinut niste examene in alt oras si am lasat-o de doua ori cateva zile in grija unei prietene; pe baza stresului cauzat de acestea a facut o scadere brusca de imunitate si demodex, pe care l-am tratat in faza incipienta si e OK. 2. i-am facut acea injectie pt a nu intra in calduri si, din cate zice veterinarul aceasta ii afecteaza comportamentulş 3. in urma cu o doua luni m-am mutat dintr-un oras mic in Timisoara si a inceput sa stea destul de mult singura in casa (era obisnuita sa fie aproape in permenenta cineva cu ea); neavand cum sa o tin initial, doua saptamani am lasat-o la prietena mai sus mentionata si abia apoi am reusit sa o iau si pe ea in Timisoara; totodata era obisnuita sa mearga fara lesa, iar acum este mai mult in lesa... Schimbarea comportamentala a Tarei mi-o explic, este evident ca toate acestea au afectat-o. problema este ca nu stiu cum sa remediez problema... Daca este cineva care ma poate ajuta cu niste sfaturi, va rog din suflet. Nu as vrea sa devina un caine pe care sa nu il pot lasa liber, care sa nu socializeze cu alti catei. Va multumesc.
|