Forum ciobanesc german
May 14, 2017, 06:49:17 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Evolutia ciobanescului german  (Read 16262 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dux
Hero Member

« Reply #30 on: November 18, 2007, 10:55:30 AM »

nu e chiar ok, ca eu ma tot apucam sa/l citesc(ca oamenii astia stiu ce vorbesc, daca e dupa mine). ok, nu e cu intentie rea, fie...
cat despre ben, nu mai stim nimic de cainii(cainele lui), s/a reprofilat pe tradus articole. Tongue
nu este rau ca s-a reprofilat pe traduceri.vor mai fi si altele intrucat exista articole pe anumite sit.uri foarte interesante.articole care nu fac decat sa ne dezvolte cunostintele despre c.g. Nu uitati si articolul acela despre c.g-ul gri(sau cam asa ceva)care a fost tradus demult de catre un fan c.g. A fost extrem de instructiv .asa ca tot inainte cu traducerile.asteptam traduceri si din partea altor vizItatori.eu apelez la ben intrucat vorbeste foarte bine engleza (a stat3 ani in anglia). Cat despre cainii nostrii tin sa va spun ca lui axa i-am facut predisplazia(sold si cot)si este ok.Cealalta catelusa(carmen)de la slovaci am bagato in dresaj cam de 1 luna si sunt f.multumit.vom posta cateva filmulete cu ele pe topicul c.g. de lucru.si mai am cateva imagini cu cativa caini la lucru de la mine din frontiera  .
ben
Hero Member

« Reply #31 on: November 20, 2007, 02:20:59 PM »

inca o traducere la cererea lui dux

O rasa impartita?
In raportul sau anual (2002) Mr. Messler spune: In cadrul SV exista doua populatii de Ciobanesc German. O populatie consta intr-o gama de subiecti care se relationeaza genetic.  Exista o diferenta clara intre linia de lucru si cea de frumusete.  Leistungszucht au caini care sunt selectati prin concursuri la nivel national si international si sunt sprijiniti de pasionatii cainilor de lucru. Pe scurt, acesta este rezultatul polarizarii din cadrul SV si a presiunii din partea grupurilor cu interese personale: cresterea pt piata proprie si cu interes specific pe piata de catei. Spus in cateva linii, exista doua grupuri: oamenii cu caini de lucru versus cei cu caini de frumusete. Daca comparam masculii cu genealogie directa din VA/Versus masculi din Hauptzuchtschau 2002 vom observa o diferenta in liniile cu Utz Haus Schuetting si cei fara Utz si procentajul de caini Gri.   Daca comparam aspectul (aparenta) celor doua populatii, vom observa de asemenea diferente clare in privinta dimensiunii, greutatii, tip, aspect general si pigmentatie. Exista o diferenta in 'construirea' genetica. In general cainii din linia de lucru nu se pot incadra in standardele anatomice atinse de Hochzucht , in raport cu standardul iar Hochzucht are, in general probleme cu “drive si instinct” care sunt considerate esentiale pt atingerea performantelor de lucru inalte. Aceasta polarizare are ca rezultat divizarea pe diferite grupuri locale (Ortsgruppen) si o separare intre delegatii reprezentanti ai grupelor respective. In mare parte, majoritatea tacuta a detinatorilor de caini nu este reprezentata. Clar exista o criza in politica si scopurile de crestere in cadrul SV si pierderea a mii de membrii.

Am vorbit despre problemele in cresterea din cadrul Hochzucht dar exista o criza si in cadrul cresterii din Leistungszucht. Observam clar o problema in crestere prin faptul ca se merge pe liniile a 4 sau 5 masculi predominant si se obtine un sange 'ingust'. .   Multi subiecti din clasa munca au dificultati in obtinerea calificativului minim “bine”, ca sa nu mai spunem de dificultatea in a obtine Breed Survey Class l. De asemenea in aceste linii observam probleme anatomice sau/si de sanatate. Dar adevarata criza este ca crescatorii de caini de lucru nu  reusesc sa se conformeze cerintelor de standard impuse de subiectii care au stat la radacina pedigreelor lor.  A existat o vreme cand a fost o singura rasa, nedivizata, 'VA si V Class l dogs Hauptzuchtschau' si 'LG Schau such' cum au fost: VA Bernd Lierberg,  VA Seffe Busecker Schloss,  VA Mutz Pelztierfarm,  VA Frei Gugge si caini V precum Nico Haus Beck, Mike Bungalow, Greif Lahntal si cativa caini Busecker Schloss etc.   Acestia au fost 'radacina' actualilor caini de lucru care sau si conformat scopurilor universale ale standardului Hochzucht.   Actualul crescator al cainelui de lucru ar trebui sa urmeze exemplul marilor maestrii ai trecutului.   Nu cumva el se multumeste cu mai putin?   Toata aceasta polarizare nu aduce decat rau rasei Ciobanesc German.Separarea si excluderea nu sunt acceptabile si umbresc dezbaterile despre viitorul rasei CG “Fabricat in Germania”, pozitia conducerii SV cu privire la WUSV si in general calitatea rasei in lumea intreaga.
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #32 on: November 20, 2007, 07:17:45 PM »

ben, super ideea cu traducerile, dar te rog da link si catre articolul original.
Asa e frumos si etic fata de cei care au scris articolele in engleza ...

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
sersoft
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #33 on: November 20, 2007, 08:43:28 PM »

si plus de asta, daca dai un link, o sa punem articolele in Biblioteca, sa poata fi citite de toata lumea Wink

German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
ben
Hero Member

« Reply #34 on: November 21, 2007, 01:51:10 AM »

ambele traduceri sunt 'scoase' dintr'un singur articol:  http://www.videxgsd.com/STRENGTHS_AND_WEAKNESSES.htm
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: