Forum ciobanesc german
August 31, 2014, 04:06:29 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerShow 2014 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Mancare  (Read 524 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Robertdog77
Newbie
*

« on: May 23, 2014, 05:05:46 PM »

Salut.Acum 2 luni si ceva am achizitionat un ciobanesc german o femela mai precis in varsta de 4 ani.De ceva vreme am vazut ca nu prea mananca se uitata cam urat la ea si mananca asa cum ar fi obligata si as dori niste sfaturi in legatura cu mancarea daca stie cineva ceva anume ca sa poata mananca linistia(ma refer la manancare gatita acasa) nu pedigri.Si inca ceva eu am luato de la un crescator deoarece nu prinde pui a fost data la monta de 2 ori din cate am inteles si din spusele acestuia a zis ca nu intra bine in vagin daca ati putea sa ma lamuriti.Astept raspunsuri multumesc mult.
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: May 23, 2014, 07:40:04 PM »

Trebuie sa-i dai carne, legume si fainoase in cantitati egale. Adica 1kg de carne, 1kg legume si 1kg de orez fiert. De 2 ori pe saptamana ii dai cate un galbenus de ou, branza dulce nu prea grasa. Cainii hraniti cu mancare gatita trebuie vitaminizati.Ca s-o hranesti bine cu mancare gatita vei cheltui mai mult decat daca ii cumperi hrana uscata de buna calitate, nu pedigree care este o hrana proasta. Unii caini prefera anumite tipuri de hrana uscata, altii-alte tipuri. Au si ei gusturile lor ca si oamenii. Te sfatuiesc sa mergi intr-un pet-shop bine aprovizionat si sa cumperi cate un pic din mai multe sortimente ca sa vezi pe care le prefera. Alta varianta ca s-o faci sa manance ar fi sa-i adaugi peste boabe cateva linguri de hrana gatita. Eu asa fac cu mofturosii mei
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #2 on: May 23, 2014, 08:53:37 PM »

Trebuie sa-i dai carne, legume si fainoase in cantitati egale. Adica 1kg de carne, 1kg legume si 1kg de orez fiert. De 2 ori pe saptamana ii dai cate un galbenus de ou, branza dulce nu prea grasa. Cainii hraniti cu mancare gatita trebuie vitaminizati.Ca s-o hranesti bine cu mancare gatita vei cheltui mai mult decat daca ii cumperi hrana uscata de buna calitate, nu pedigree care este o hrana proasta. Unii caini prefera anumite tipuri de hrana uscata, altii-alte tipuri. Au si ei gusturile lor ca si oamenii. Te sfatuiesc sa mergi intr-un pet-shop bine aprovizionat si sa cumperi cate un pic din mai multe sortimente ca sa vezi pe care le prefera. Alta varianta ca s-o faci sa manance ar fi sa-i adaugi peste boabe cateva linguri de hrana gatita. Eu asa fac cu mofturosii mei
Deci ei in general mananca orez fiert, ce alceva mananca ei in afara de orez(ma refer la fainoase)? Daca as incerca sa ii dau orez fiert + legune cam cat ar trebuie sa pregatesc pe zi si sa imi spui te rog ce legune anume stiu doar ca morcovul este foarte bun.Carne nu imi fac probleme ca manancat dar am probleme cu manacarea gatita.Astept mai multe sfaturi si daca poti sa ma ajuti in legatura cu monta nu prinde pui din cauza ca este prea stramta jos.Oricum mersi foarte mult apreciez.
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: May 23, 2014, 08:59:34 PM »

Tai in bucati mici carnea si legumele si dupa ce fierb adaugi orezul fiert, amesteci bine, lasi sa se raceasca si ii servesti masa. Daca se invata cu mancare gatita, nu va mai manca boabe de aceea eu zic sa-dai boabe peste care sa pui cateva linguri de supa cu carne
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #4 on: May 23, 2014, 09:05:03 PM »

Boabe mananc linistita doar cu manacarea gatita imi face probleme, de unde am luato eu acel stapan ii dadea (terci + morcov) am incercat si eu dar nu mananca doar daca ii e foarte foame.Si daca poti sa imi spui ce program as putea sa ii fac cand sa ii dau manacarea stiu ca va fi greu pentru ca are 4 ani si nu stiu cum manca inainte.
Andy von Grassus
Full Member

« Reply #5 on: May 23, 2014, 09:49:25 PM »

Freddy ti-a dat cel mai corect , adevarat si detaliat raspuns posibil , dar se pare ca tu nu intelegi sau te faci ca nu intelegi . Daca ii gatesti mancare asa cum ti-a spus Freddy sigur o va manca , daca vrei sa-i dai un terci fara carne , atunci ai gresit specia , trebuia sa-ti iei porc . Probabil de foame , cum ai observat si tu va manca si terciul ala porcesc  , dar foarte curand vei observa ca nu-i prieste deloc si vor aparea tot felul de probleme . Daca nu o poti ingriji cat de cat corect , nu trebuia sa o iei .
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #6 on: May 23, 2014, 10:05:45 PM »

Freddy ti-a dat cel mai corect , adevarat si detaliat raspuns posibil , dar se pare ca tu nu intelegi sau te faci ca nu intelegi . Daca ii gatesti mancare asa cum ti-a spus Freddy sigur o va manca , daca vrei sa-i dai un terci fara carne , atunci ai gresit specia , trebuia sa-ti iei porc . Probabil de foame , cum ai observat si tu va manca si terciul ala porcesc  , dar foarte curand vei observa ca nu-i prieste deloc si vor aparea tot felul de probleme . Daca nu o poti ingriji cat de cat corect , nu trebuia sa o iei .
Eu am inteles la ce sa referit fredy doar ca tu nu ai inteles ce vroiam eu mai exact, eu doar am zis ca iam dat la fel ca  fostul stapan si ca nu prea mananca ca face mofturi si mananca ca si cum ar fi obligat si lam rugat pe fredy sa imi spuna mai exact cum sa ii prepar mancarea ce fel de fainoase iar placea si legune.In plus nu esti tu in masura sa imi spui mie daca trebuia sau nu sa achizitionesc acest caine,acest forum este pentru a ajuta multi care nu stiu, nu pentru persoane ca tine care se cred prea superiori.
Andy von Grassus
Full Member

« Reply #7 on: May 23, 2014, 11:07:08 PM »

Eu nu ma cred superior , probabil tu ai vreun complex de inferioritate . Eu doar observ ca o anumita categorie de oameni refuza sa accepte , sa inteleaga  si sa invete din sfaturile corecte si bineintentionate ale unor oameni care chiar stiu ce spun . Probabil de aceea , cei care chiar  stiu , raspund din ce in ce mai rar la anumite  intrebari !!!
freddy25
Hero Member

« Reply #8 on: May 23, 2014, 11:08:00 PM »

Legumele care pot fi date cainelui sunt urmatoarele: morcovi, radacina de pastarnac si patrunjel, telina, ardei, rosii, cartofi foarte bine fierti si pasati in cantitate nu prea mare, dovlecei, cartofi dulci(batate), fasole verde, mazare verde si broccoli. Nu se da varza, ceapa( e toxica),fasole, struguri(hepatotoxic). Poti sa-i mai dai uneori cate o felie de mar dar sa nu fie din cele acre ca provoaca hiperaciditate, cate o bucatica de pepene rosu(daca ii place). Are dreptate Andy, cainele nu e porc, baza trebuie sa fie carnea. De aceea spun ca cel mai economic iesi cu hrana uscata. Gasesti hrana buna cu 13-14 lei/kg iar un CG adult consuma cam 400grame/zi deci te-ar costa maxim 6 lei/zi. In legatura cu reproducerea nu-ti pot da sfaturi ca nu ma pricep la malformatii in sfera genitala.. Dar daca a fost hranita cu terci si morcovi, banuiesc ca din acest motiv e sterila. Hraneste-o bine un an, da-i vitamine ca banuiesc ca e anemiata in ultimul hal si anul viitor poti incerca. Desi cred ca daca de mica a fost tinuta cu asemenea mancare, total inadecvata pentru specia canina, nu sunt mari sperante. Eu as duce-o la un veterinar sa-i faca niste analize de sange si o echografie sa vada daca nu cumva are vreo problema. Oricum, daca nu are pedigree, trebuie sterilizata si microcipata pana pe 1 ianuarie 2015. In caz contrar risti o amenda de vreo 3 mii de lei.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #9 on: May 23, 2014, 11:17:52 PM »

Multumesc amadurora sunt lamurit in legatura cu mancarea doar ca eu nu am fost informat bine si iam dat ce ia fost dat pana acu, bine ca am observat ca nu prea imi place.Daca ai putea sa imi spui de cate ori sa ii dau de mancare de 2 sau 3 pe zi(are 4 ani) si sa ma lamuresti de ce as putea fi amendat ca nu am inteles.
freddy25
Hero Member

« Reply #10 on: May 23, 2014, 11:33:02 PM »

-Un caine adult poate fi hranit o data sau de 2 ori pe zi. Eu le dau de 2 ori pe zi la ai mei fiindca vomita o spuma alba daca stau24 de ore cu stomacul gol.
 -Nu ai auzit de legea data in urma uciderii unui copil in parcul Tei? Conform acestei legi, toti cainii prinsi de hingheri vor fi eutanasiati dupa 14 zile iar cainii cu stapan vor si inregistrati in registrul RECS sau REC nu stiu exact. Cainii cu stapan care nu au valoare chinologica(care nu au pedigree) trebuie sterilizati si microcipati si luati in evidenta.Instrainarea, decesul sau pierderea cainelui trebuie anuntata. Daca pana in ianuarie 2015 nu ai cainele inregistrat, poti fi amendat cu 3000 lei. Deci stapanii inconstienti nu-si vor mai putea abandona cainii te miri pe unde  fiindca vor fi identificati si vor primi amenda penala daca nu si puscarie.
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #11 on: May 23, 2014, 11:39:56 PM »

Si unde anume ar trebuie sa ma duc ca sa il pot inregistra ?
Andy von Grassus
Full Member

« Reply #12 on: May 24, 2014, 12:06:33 AM »

La un medic veterinar care este  acreditat sa inregistreze cainii in acest registru si sa-i microcipeze daca nu sunt deja microcipati  . Din cate stiu eu sunt acreditati majoritatea veterinarilor .
Robertdog77
Newbie
*

« Reply #13 on: May 24, 2014, 12:09:44 AM »

La un medic veterinar care este  acreditat sa inregistreze cainii in acest registru si sa-i microcipeze daca nu sunt deja . Din cate stiu eu sunt majoritatea .
Apreciz mult ajutorul multumesc si succes pe mai departe.
Andy von Grassus
Full Member

« Reply #14 on: May 24, 2014, 12:41:23 AM »

Multumesc la fel !
   Am modificat putin postarea initiala pentru ca nu se intelegea foarte bine . Am vrut sa spun ca majoritatea doctorilor veterinari sunt acreditati , poate chiar toti  . Stiu ca se lucreaza cu un program online si din cauza asta mai pot exista cazuri izolate care sa nu aiba conditiile necesare .
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof